De invloed van steekproeven en van verwerking in Analytics op uw remarketingdoelgroepen

Steekproeven

Wanneer u een remarketingdoelgroep definieert, voegt Analytics hier gebruikers aan toe op basis van de criteria die u heeft gekozen. Deelt u deze doelgroep vervolgens met Google Ads, dan beschikt Google Ads over een lijst met gebruikers aan wie uw remarketingadvertenties kunnen worden weergegeven.

Als Analytics gebruikmaakt van steekproeven om de snelheid van rapportquery's te verhogen, heeft dit geen invloed op uw remarketingdoelgroepen. Voor de samenstelling hiervan grijpt Analytics namelijk terug op alle gebruikersgegevens. De gegevens in uw rapporten vormen weliswaar een steekproef van de volledige dataset, maar dit geldt niet voor de gegevens die worden gebruikt om doelgroepen samen te stellen.

Maakt u echter gebruik van steekproeven via _setSampleRate (ga.js of dc.js) of via sampleRate (analytics.js), dan wordt standaard een bepaald percentage gebruikers niet opgenomen in uw Analytics-gegevens. Deze gebruikers komen dan ook niet in aanmerking voor opname in uw remarketingdoelgroepen.

Verwerking

Voor het waarborgen van een optimale verwerking voor remarketingdoelgroepen (remarketinglijsten in Google Ads), worden in Analytics twee doelgroepsoorten gemaakt. Hitgegevens daarvoor worden in realtime of eenmaal per dag verwerkt. In Analytics worden remarketingdoelgroepen op propertyniveau verwerkt, zodat alle doelgroepen in een property volgens hetzelfde schema worden verwerkt.

Verwerking in realtime

Wanneer u Remarketing inschakelt, start een respijtperiode van 180 dagen. Tijdens deze periode worden alle remarketingdoelgroepen in een Analytics-property in realtime verwerkt.

Wanneer u een nieuwe remarketingdoelgroep maakt, start een respijtperiode van 180 dagen waarin alle doelgroepen in een Analytics-property in realtime worden verwerkt.

Als een Analytics-property ten minste één remarketingdoelgroep omvat die wordt getarget in een actieve Google Ads-campagne, worden alle remarketingdoelgroepen voor de property in realtime verwerkt.

Er is ook een respijtperiode van 180 dagen waarin alle remarketingdoelgroepen in een property in realtime worden verwerkt, die begint met de laatste keer dat een doelgroep werd getarget in een actieve Google Ads-campagne.

Dagelijkse verwerking

Wanneer gedurende meer dan 180 dagen geen enkele doelgroep in een property in een actieve Google Ads-campagne is getarget, worden deze doelgroepen in Analytics eenmaal per dag verwerkt.

De invloed van verwerking op lijstgrootte

Voor doelgroepen die worden gebruikt als remarketinglijsten voor zoekadvertenties en doelgroepen die worden gebruikt in display-advertenties gelden verschillende voorwaarden voor het verzamelen van gebruikers. De aantallen gebruikers per doelgroep kunnen dan ook aanmerkelijk verschillen.

Adverteren in het zoeknetwerk

Het privacybeleid van Google voorziet slechts in een beperkte periode waarin gebruikers in Analytics kunnen worden toegevoegd aan doelgroepen die worden gebruikt als remarketinglijsten voor zoekadvertenties.

• Doelgroepen die in realtime worden verwerkt, verzamelen gebruikers zoals verwacht, omdat gebruikers door Analytics kunnen worden toegevoegd in de periode waarin het privacybeleid van Google voorziet.
  • Doelgroepen die eenmaal per dag worden verwerkt, verzamelen geen gebruikers, omdat gebruikers door Analytics niet kunnen worden toegevoegd in de periode waarin het privacybeleid van Google voorziet.

Adverteren in het Display Netwerk

Voor remarketingdoelgroepen die worden gebruikt in uw Display-campagnes gelden niet dezelfde privacybeperkingen. Ze verzamelen gebruikers zoals verwacht, of ze nu in realtime of eenmaal per dag worden verwerkt.