Remarketinglijsten voor zoekadvertenties met Analytics

U kunt remarketingdoelgroepen maken met behulp van de Analytics-tag, die geavanceerde mogelijkheden biedt voor het maken van lijsten. U kunt deze doelgroepen in Google Ads-displayremarketingcampagnes in het Google Display Netwerk of in uw Google Ads-campagnes met zoekadvertenties gebruiken om de campagne aan te passen voor mensen die uw site eerder hebben bezocht. Bovendien biedt Analytics u uitgebreide analysegegevens over gebruikers om te bepalen hoe u uw remarketinglijsten het beste kunt maken.

Als u uw Analytics-tag wilt gebruiken om remarketinglijsten voor zoekadvertenties te maken, moet u gegevensverzameling voor remarketingfuncties inschakelen in uw property-instellingen. Wanneer u de lijsten voor remarketing heeft gemaakt, kunt u deze lijsten koppelen aan uw groepen met zoekadvertenties.

Hoe het werkt

Remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) met Analytics werkt op vrijwel dezelfde manier als standaard-RLSA. U gebruikt Analytics voor bepaling van de criteria om klanten aan remarketinglijsten toe te voegen. Google koppelt sessies op uw site (op basis van uw Analytics-criteria) aan een van de advertentiecookies van Google in de browsers van gebruikers. Wanneer uw klanten later op Google.com (via dezelfde browser) zoeken, zien ze mogelijk aangepaste advertenties op basis van vorige bezoeken aan uw site.

Houd rekening met het volgende:

• De maximale levensduur van een remarketinglijst voor Google-zoekadvertenties is 540 dagen.
  • Een remarketinglijst voor Google-zoekadvertenties moet minimaal 1000 cookies bevatten voordat u de lijst kunt gebruiken om uw zoekadvertenties aan te passen. Hiermee wordt de privacy beschermd van de mensen die op uw lijst staan.
  • Remarketinglijsten die de demografische dimensies Leeftijd, Geslacht en Interesses van het Google Display Netwerk bevatten, zijn niet geschikt voor remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA).
  • Remarketinglijsten die u in weergaven voor mobiele apps maakt, zijn niet geschikt voor remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA).

Volgende stappen