Tilpassede tragte

Visualiser og analysér kunderejsen.

Indsigt i opgavefuldførelse og -afbrydelse er altafgørende for en optimering af websiteeffektiviteten. De vigtigste adfærds-metrics i denne forbindelse er følgende: målkonverteringsrate, afvisningsprocent og klikraten. De er alle baseret på en sammenligning af det antal personer, der har påbegyndt en opgave, og det antal personer, der har fuldført opgaven.

Med tilpassede tragte kan du visualisere de trin, brugerne fuldfører på vejen mod at fuldføre en opgave, og hurtigt se, hvad de har foretaget sig på hvert trin. Du kan bruge disse oplysninger til at forbedre dit website og reducere antallet af ineffektive eller afbrudte "kunderejser". Du kan også oprette remarketingmålgrupper for at skabe fornyet interesse blandt brugere, der er "faldet ud af" tragtene.

Denne funktion er kun tilgængelig i Google Analytics 360, som er en del af Google Marketing Platform.
Få flere oplysninger om Google Marketing Platform.
Denne funktion er indtil videre en betafunktion.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Sådan fungerer tilpassede tragte

Tilpassede tragte vises som en fane i en tilpasset rapport. En tilpasset tragt består af et eller flere "trin". Hvert trin defineres ud fra dimensionsbaserede regler, som giver dig mulighed for at angive, om trinnet skal inkludere eller ekskludere hits, der matcher en bestemt værdi. Du kan bruge en hvilken som helst dimension i Analytics i en regel for en tilpasset tragt.

Under Tilpassede tragte får du vist en graf over det antal brugere, som har fuldført hvert enkelt af de definerede trin, og det antal brugere, som ikke har fuldført dem. Det betyder, at du med det samme kan se, hvilke trin i tragten der har været mest – eller mindst – effektive, ud fra det antal brugere (eller sessioner), der har fuldført den overordnede opgave. Tilpassede tragte kan hjælpe dig med at fokusere på at forbedre disse antal.

Helt konkret kan du gøre følgende:

• Oprette et segment bestående af brugere, som har fuldført (eller som ikke har fuldført) et bestemt trin i tragten, og derefter anvende det pågældende segment i andre rapporter. Du kan bruge disse rapporter til at foretage yderligere analyse og få indsigt i, hvad der har ført til fuldførelse eller afbrydelse af trinnet.
  • Skabe fornyet interesse blandt brugere, som ikke har fuldført en opgave, ved at oprette en remarketingmålgruppe bestående af dette segment af brugere.

Opret tilpassede tragte

Tilpassede tragte er kun tilgængelige for 360-ejendomme.

Tilpassede tragte vises som en fane i en tilpasset rapport. Sådan får du vist dine tilpassede rapporter:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Klik på Tilpasning > +Ny tilpasset rapport.
  5. Vælg fanen Tragt.

Læs Opret og administrer tilpassede rapporter for at få en generel vejledning i oprettelse, redigering og deling af tilpassede rapporter.

Konfigurationsmuligheder mht. tilpassede tragte

Grundlæggende indstillinger

Analysetype: Tilpassede tragte er som standard brugerbaserede. Det vil sige, at der med trinnene i tragten, om muligt, fokuseres på brugeradfærd, som strækker sig over flere sessioner. Du kan gøre en tilpasset tragt sessionsbaseret ved at vælge Alle trin skal finde sted inden for en session.

Regler for tragte: Regler definerer succeskriterierne for et trin. Du kan definere op til 5 trin pr. tilpasset tragt, og der kan være op til fem regler for hvert trin.

• Klik på +tilføj filter for at tilføje en ny regel.
  • Klik på +tilføj trin for at tilføje et nyt trin.

Brug rullemenuen Dimension til at vælge de dimensioner, der skal bruges til at definere trinnet. Du kan bruge en hvilken som helst dimension, der er tilgængelig i Analytics, herunder tilpassede dimensioner og tilpassede variabler. Regler kan være inklusive eller eksklusive, og de værdier, du angiver, kan matches nøjagtigt, eller du kan bruge et regulært udtryk.

Eksempel på regel

Hvis du vil vælge brugere, som startede på din startside, skal du oprette følgende regel: Inkluder landingsside eksakt /startside.html

Når du medtager flere regler på et trin, skal alle reglerne for trinnet være opfyldt, før trinnet kan anses for at være fuldført (reglerne anvendes med andre ord med en logisk OG-operator).

Avancerede indstillinger

Tragttype: Tilpassede tragte er som standard "lukkede", hvilket vil sige, at brugere kun betragtes som en del af tragten, hvis de kommer ind på et trin ved tragtens begyndelse. Hvis brugere skal kunne komme ind i tragten på et hvilket som helst trin, skal du ændre Tragttype til "Åben".

Du kan kun ændre tragttypen for sessionsbaserede tragte. Brugerbaserede tilpassede tragte skal med andre ord være lukkede.

Metric: Under Tilpassede tragte vises som standard det antal brugere, der fuldfører (eller ikke fuldfører) hvert enkelt trin. Du kan ændre dette, så det i stedet er antallet af sessioner, der vises.

Du kan kun ændre metric for sessionsbaserede tragte. For brugerbaserede tilpassede tragtes vedkommende er det med andre ord kun antallet af brugere, der kan vises.

Efterfølgende trin skal forekomme: Hvis der er mere end ét trin i din tragt, er trinnenes rækkefølge vigtig. Indstillingen Efterfølgende trin skal forekomme er afgørende for, hvordan brugernes "rejse" gennem de forskellige trin i den tilpassede tragt bedømmes. Du kan vælge mellem følgende:

• Når som helst efter et trin. Brugerne kan fuldføre andre trin mellem de definerede trin. Disse trin behøver ikke være en del af den tilpassede tragt.

Eksempel

Du har defineret en tilpasset tragt bestående af 2 trin: Side A og Side B. Når indstillingen Når som helst efter et trin er valgt, anses en bruger, som har besøgt Side A, derefter Side X og derefter Side B, for at have fuldført begge trin i tragten.

Husk! Indstillingen Tragttype afgør, om brugere skal starte rejsen gennem tragten på det første trin (lukket tragt) eller på et hvilket som helst efterfølgende trin (åben tragt).
  • Umiddelbart efter et trin: Brugere anses kun for at være en del af tragten, hvis de fortsætter direkte fra ét trin til det næste.

Eksempel

Du har defineret en tilpasset tragt bestående af 2 trin: Side A og Side B. Når indstillingen Umiddelbart efter et trin er valgt, anses en bruger, som har besøgt Side A, derefter Side X og derefter Side B, kun for at have fuldført det første trin i tragten. Selvom brugeren senere har besøgt Side B, anses afstikkeren til Side X for at være en afbrydelse efter Side A.

• Lad mig vælge indstilling for hvert trin: Ovennævnte indstillinger gælder for tragten som helhed. Hvis du vil tilpasse hvert enkelt trin, skal du vælge denne indstilling. Du kan derefter vælge den ønskede adfærd ved hjælp af rullemenuen …efterfølges af, som vises nederst på hvert trin i tragten.

Tragtanalyse

Grafen Tilpasset tragt viser hvert trin i tragten og det antal brugere, der har fuldført trinnet og er fortsat, samt det antal brugere, der ikke har fuldført trinnet, dvs. er "faldet ud". Ud fra grafen kan du hurtigt konstatere, om et trin er ineffektivt og bør undersøges nærmere.

Datointerval for tragt date range

Tilpassede tragte er retroaktive, hvilket vil sige, at du anvender dem på data, der allerede er blevet indsamlet og behandlet. Du kan bruge indstillingerne for Datointerval i rapporten til at få vist forskellige datointervaller.

Få flere oplysninger om datointervaller.

Anvend et segment

Du kan anvende et enkelt segment på en tilpasset tragt. Segmentet fungerer som et filter for det første trin i tragten.

Få flere oplysninger om segmenter.

Handlinger i tragte

Tilpassede tragte giver dig to effektive metoder til at reagere på de oplysninger, du får via tragten:

Opret segmenter

Klik på et vilkårligt fuldført eller ikke fuldført trin i grafen Tilpassede tragte for at oprette et nyt segment ud fra kriterierne for det pågældende trin. Du kan derefter anvende dette segment overalt i Analytics for at få større indsigt i, hvad der har forårsaget den adfærd, der er blevet udvist på dette trin.

Opret remarketingmålgrupper

Klik på et vilkårligt fuldført eller ikke fuldført trin i grafen Tilpassede tragte for at oprette en remarketingmålgruppe bestående af brugere, som enten har eller ikke har fuldført fra kriterierne for det pågældende trin. Du kan derefter køre en remarketingkampagne i Google Ads for at målrette mod disse brugere.

Du skal have rollen Redaktørejendomsniveau for at kunne oprette remarketingmålgrupper.

Få flere oplysninger om remarketingmålgrupper i Analytics.

Begrænsninger og forbehold mht. tilpassede tragte

• Funktionen Tilpassede tragte er kun tilgængelig for 360-brugere.
  • Der kan være op til 5 trin i en tilpasset tragt.
  • Der kan være op til 5 regler for hvert trin.
  • Du kan kun anvende 1 segment på en tilpasset tragt.
  • Tilpassede tragte er underlagt de samme regler for stikprøvetagning af data som andre rapporter.