Embuts de conversió personalitzats

Visualitzeu i analitzeu els recorreguts dels clients.

Per optimitzar el rendiment del lloc web és fonamental comprendre les finalitzacions i els abandonaments de tasques. Recomanem tenir en compte les mètriques de comportament més importants: el percentatge de conversions per objectiu, el percentatge de rebots i la ràtio de clics d'entrada. Totes es basen en una comparació entre la quantitat de persones que van iniciar una tasca i les que la van finalitzar.

Amb els embuts de conversió personalitzats podeu veure els passos que realitzen els usuaris per finalitzar una tasca i comprovar ràpidament si els fan correctament o no. Podeu utilitzar aquesta informació per millorar el vostre lloc web i reduir els recorreguts ineficients o abandonats dels clients. També podeu crear públics de remàrqueting per fomentar la reimplicació dels usuaris que abandonen els embuts de conversió.

Aquesta funció només està disponible a Analytics 360, que forma part de Google Marketing Platform.
Obteniu més informació sobre Google Marketing Platform.
Actualment, aquesta funció es troba en fase beta.
Contingut d'aquest article:

Com funcionen els embuts de conversió personalitzats

Els embuts de conversió personalitzats es mostren en forma de pestanya en un informe personalitzat. Un embut de conversió personalitzat consisteix en una o més "fases". Cada fase es defineix fent servir regles basades en dimensions, que us permeten especificar si la fase ha d'incloure o excloure les peticions de fitxer que coincideixin amb un valor particular. Podeu utilitzar qualsevol dimensió d'Analytics en una regla d'embut de conversió personalitzat.

Als embuts de conversió personalitzats es mostra un gràfic del nombre d'usuaris que han finalitzat, o no, cada fase definida. Podeu veure immediatament a quines etapes de l'embut de conversió el rendiment és millor o pitjor segons el nombre d'usuaris o de sessions que finalitzen la totalitat de la tasca. Amb els embuts de conversió personalitzats podeu centrar-vos a millorar aquestes xifres.

En concret, podeu realitzar les accions següents:

• Crear un segment d'usuaris que van finalitzar o no una fase determinada de l'embut de conversió i, a continuació, aplicar aquest segment a altres informes. Utilitzeu aquests informes per realitzar una anàlisi més profunda i veure què va fer que la fase tingués èxit o fracassés.
  • Tornar a interaccionar amb els usuaris que no van finalitzar una tasca creant un públic de remàrqueting per a aquest segment d'usuaris.

Crear embuts de conversió personalitzats

Els embuts de conversió personalitzats només estan disponibles per a les propietats d'Analytics 360.

Els embuts de conversió personalitzats es mostren en forma de pestanya en un informe personalitzat. Per veure els informes personalitzats:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Navegueu fins a la visualització que us interessi.
  3. Obriu Informes.
  4. Feu clic a Personalització > +Informe personalitzat nou.
  5. Seleccioneu la pestanya Embut de conversió.

Consulteu l'article Crear i gestionar informes personalitzats per obtenir informació general sobre com podeu crear, editar i compartir els informes personalitzats.

Opcions de configuració dels embuts de conversió personalitzats

Opcions bàsiques

Tipus d'anàlisi: els embuts de conversió personalitzats estan delimitats per usuari de manera predeterminada. És a dir, en les fases de l'embut de conversió s'observa el comportament de l'usuari que abasta sessions, quan és possible. Podeu restringir un embut de conversió personalitzat per tal que estigui delimitat per sessió seleccionant Totes les fases s'han de donar dins d'una mateixa sessió.

Regles d'embut de conversió: amb les regles es determina el criteri d'èxit d'una fase. Podeu definir fins a cinc fases per cada embut de conversió personalitzat i cadascuna pot tenir cinc regles.

• Feu clic a +afegeix un filtre per afegir una regla nova.
  • Feu clic a +afegeix una fase per afegir una fase nova.

Utilitzeu el menú desplegable de dimensions per seleccionar les dimensions que voleu fer servir per definir la fase. Podeu utilitzar qualsevol dimensió disponible a Analytics, com ara les dimensions i variables personalitzades. Les regles poden ser inclusives o exclusives i els valors que hi indiqueu poden coincidir exactament o podeu utilitzar una expressió regular.

Exemple de regla

Per seleccionar usuaris que comencen el recorregut a la vostra pàgina d'inici, creeu la regla: Incloure Pàgina de destinació Exacta /home.html

Quan s'inclouen diverses regles en una fase, s'han de complir totes perquè la fase tingui un bon resultat. És a dir, les regles s'apliquen amb un operador lògic "AND".

Opcions avançades

Tipus d'embut de conversió: de manera predeterminada, els embuts de conversió personalitzats són "tancats". Això significa que es considera que els usuaris són part de l'embut només si entren en una fase des del principi de l'embut. Si voleu que els usuaris puguin entrar a l'embut de conversió en qualsevol fase, canvieu el Tipus d'embut de conversió a "Obert".

Només es pot canviar el tipus d'embut de conversió per als basats en sessions. És a dir, els embuts de conversió personalitzats delimitats per usuari han de ser tancats.

Mètrica: de manera predeterminada, els embuts de conversió personalitzats mostren el nombre d'usuaris que finalitzen, o no, cada fase. Podeu canviar-la perquè mostri el nombre de sessions.

Només podeu modificar la mètrica dels embuts de conversió basats en sessions. És a dir, els embuts de conversió personalitzats delimitats per usuari només poden mostrar el nombre d'usuaris.

La fase següent seguirà: si el vostre embut de conversió té més d'una fase, l'ordre en què les definiu és important. Amb l'opció La fase següent seguirà es determina de quina manera l'embut de conversió personalitzat ha d'avaluar el trajecte dels usuaris entre les fases. Disposeu de les opcions següents:

• En qualsevol moment després d'una fase. Els usuaris poden fer passos intermedis entre les fases. Aquests passos no han de ser part de l'embut de conversió personalitzat.

Exemple

Heu definit un embut de conversió personalitzat que consta de dues fases: Pàgina A i Pàgina B. Si seleccioneu l'opció En qualsevol moment després d'una fase, un usuari que visiti la Pàgina A, a continuació la Pàgina X i, finalment, la Pàgina B, es consideraria que ha finalitzat ambdues fases de l'embut de conversió.

Recordeu que amb l'opció Tipus d'embut de conversió es determina si els usuaris han de començar el recorregut per l'embut de conversió des de la primera fase (embut de conversió tancat) o des d'una fase posterior (embut de conversió obert).
  • Immediatament després d'una fase. Els usuaris són part de l'embut de conversió només si entren en la fase posterior directament després d'una fase precedent.

Exemple

Heu definit un embut de conversió personalitzat que consta de dues fases: la pàgina A i la pàgina B. Si seleccioneu l'opció Immediatament després d'una fase, un usuari que visiti la Pàgina A, a continuació la Pàgina X i, finalment, la Pàgina B, es consideraria que ha finalitzat únicament la primera fase de l'embut de conversió. Encara que més tard visiti la Pàgina B, la desviació cap a la Pàgina X es considera com un abandonament de la Pàgina A.

• Ho decidiré individualment per a cada fase. Les opcions anteriors s'apliquen a tot el conjunt de l'embut de conversió. Si voleu personalitzar cada fase, seleccioneu aquesta opció. A continuació, podeu canviar el comportament que necessiteu mitjançant el menú desplegable ...és seguit de que es mostra a la part inferior de cada fase en l'embut de conversió.

Anàlisi de l'embut de conversió

El gràfic d'embut de conversió personalitzat representa cada fase de l'embut i mostra el nombre d'usuaris que l'han finalitzat i han continuat endavant, així com els qui no han finalitzat cada fase i les han abandonat. Mitjançant el gràfic podeu veure amb un cop d'ull si el rendiment d'una fase és baix i és necessari realitzar una investigació en profunditat.

Interval de dates de l'embut de conversió

Els embuts de conversió personalitzats són retroactius, és a dir, podeu aplicar-los a les dades recopilades i processades. Utilitzeu els controls de l'Interval de dates a l'informe per veure dates diferents.

Obteniu més informació sobre els intervals de dates.

Aplicar un segment

Podeu aplicar un únic segment a un embut de conversió personalitzat. El segment actua com a filtre per a la primera fase de l'embut de conversió.

Obteniu més informació sobre els segments.

Accions d'embut de conversió

Els embuts de conversió personalitzats ofereixen dues maneres de gran abast per utilitzar la informació obtinguda amb l'embut:

Crear segments

Feu clic a qualsevol fase finalitzada o no finalitzada al gràfic Embuts de conversió personalitzats per crear un segment nou en funció dels criteris d'aquesta fase. A continuació, podeu aplicar aquest segment a Analytics per entendre millor les causes del comportament mostrat a la fase.

Crear públics de remàrqueting

Feu clic a qualsevol fase finalitzada o no finalitzada al gràfic Embuts de conversió personalitzats per crear un públic de remàrqueting dels usuaris que van finalitzar, o no, la fase. A continuació, podeu publicar una campanya de remàrqueting a Google Ads per incloure aquests usuaris a la segmentació.

Cal tenir la funció d'editor al nivell de propietat per crear públics de remàrqueting.

Obteniu més informació sobre públics de remàrqueting a Analytics.

Límits i advertiments dels embuts de conversió personalitzats

• Els embuts de conversió personalitzats només estan disponibles per als usuaris d'Analytics 360.
  • Un embut de conversió personalitzat pot tenir fins a cinc fases.
  • Cada fase pot tenir fins a cinc regles.
  • Només podeu aplicar un segment a un embut de conversió personalitzat.
  • Els embuts de conversió personalitzats estan subjectes a les mateixes normes de mostratge de dades que els altres informes.