Om Geografisk data

Strukturera informationen utifrån företagets geografiska regioner.

Genom att importera geografisk data kan du koppla geografiska id:n till anpassade regioner, så att du kan rapportera om och analysera Analytics-data på sätt som är bättre anpassade till din företagsstruktur.

Innehåll i artikeln:

Så fungerar import av geografisk data

Analytics innehåller flera geografiska dimensioner, som Ort, Land och Kontinent. Värdena för dimensionerna härleds automatiskt från IP-adressen för träffen. Det är praktiskt, men har också vissa nackdelar:

• IP-baserade platser är ungefärliga.
  • Värdena för de fördefinierade geografiska dimensionerna översätts till språket som användaren har valt, vilket kan göra det svårt att dela informationen med användare som talar andra språk eller använder andra verktyg.
  • Många företag bedriver verksamhet i regioner som inte är definierade på kartan, men som är relevanta för dem. I Nordamerika kan de till exempel ha verksamhet i de östra, centrala och västra delstaterna eller provinserna. I Europa kan de ha verksamhet i Nordeuropa, Centraleuropa och Sydeuropa.

I stället för att använda IP-baserade regioner, kan du skapa anpassade regioner genom att koppla dem till ett antal dimensioner med geografiska id:n. De dimensionerna bygger på väletablerade standarder, vilket gör det enklare att dela data med andra användare och program. Tabellen nedan visar alla tillgängliga geografiska id:n och de standarder som de bygger på.

Dimensioner med geografiska id:n och motsvarande standarder
Dimensionsnamn Id-standard
Ort-id Geographical Criteria ID
Landskod (ISO) ISO-3166-1 alpha-2
Region-id Geographical Criteria ID
Subkontinentkod UN M.49

Datamängdsdetaljer

Datamängden är den behållare där importerad data lagras. Utöka avsnittet nedan om du vill läsa mer om datamängden.

Datamängdsdetaljer

Den importerade informationen lagras i en datamängd av lämplig typ. Du väljer datamängdstypen i samband med att du skapar datamängden. Egenskaper hos och information om den aktuella datamängdstypen beskrivs nedan.

Förklaring:

• Omfattning – avgör vilka träffar som ska kopplas till importdimensionsvärdena. Det finns fyra nivåer: träff, session, användare och produkt. Läs mer om omfattning.
  • Lägen – avgör vid vilken punkt i bearbetnings- och rapporteringskedjan som den importerade informationen ska slås samman med befintlig träffdata. Läs mer om importlägen.
  • Schemanyckel – anger nyckeldimensioner eller nyckelmätvärden. Nyckeln används för att slå samman data som överförs med befintlig data i träffarna för den aktuella datamängdstypen.
    Schemanyckeln anges bara för referensändamål, och kanske inte är fullständig. Tillgängliga dimensioner och mätvärden visas i användargränssnittet när du skapar datamängden.
Omfattning Session
Lägen Vid bearbetning, Vid fråga
Schemanyckel Någon av följande dimensioner krävs:
  • Ort-id
  • Landskod (ISO)
  • Region-id
  • Subkontinentkod
Importerad data

Anpassad dimension (sessionens omfattning)

Anmärkningar