Om anslåtte beregninger [beta]

Denne Universal Analytics-funksjonen er bare tilgjengelig for nettsteder som bruker gtag.js eller analytics.js. Hvis du bruker ga.js (Classic Analytics), slutter ekskluderte henvisninger å virke.

Anslåtte beregninger er brukerdefinerte beregninger som er basert på eksisterende beregninger og gir mulighet for mer relevant analyse og målrettet handling uten at du må forlate produktet.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Oppretting av anslåtte beregninger

Gjør følgende for å opprette nye anslåtte beregninger i Analytics:

1. Logg på Google Analytics..
  2. Klikk på Administrator, og naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Klikk på Anslåtte beregninger > NY ANSLÅTT BEREGNING i RAPPORTERINGSVISNING-kolonnen.

Du ser da Legg til beregnet verdi-grensesnittet:

Enhanced Ecommerce: Add Calculated Metric user interface

For å opprette en anslått beregning må du fylle ut feltene nedenfor, og klikke på Opprett-knappen når du er ferdig.

1. Navn – Angi et beskrivende navn (f.eks. «Gjennomsnittlig bestillingsverdi»). Dette navnet vises i beregningsvelgeren for egendefinerte rapporter.
  2. Eksternt navn – Dette feltet fylles ut automatisk på bakgrunn av verdien i Navn-feltet, og bør ikke endres. Det kan endres ut fra anbefalingen under opprettelsen, men det kan ikke endres etter at det er opprettet. Verdien for eksternt navn må være unik.
  3. Formateringstype:
    • Heltall (med desimaler som kan tilpasses)
    • Valuta (desimaltall)
    • Tid
    • Flyt
    • Prosentandel (med desimaler som kan tilpasses)
  4. Formel – Begynn å skrive, så får du se en liste over forhåndsdefinerte beregninger du kan bruke for å opprette en formel. Vi godtar følgende operatorer:
    • Pluss (+)
    • Minus (-)
    • Deling (/)
    • Ganging (*)
    • Parentes
    • Positive grunntall (0–9) kan ha desimaler
    Det er ikke tillatt å bruke minusoperatoren som negativt fortegn (dvs. at «A-B» er i orden, men ikke «-B+A»). Formler kan bestå av maksimalt 1024 tegn. Opptil 5 (standard) og 50 (360) anslåtte beregninger støttes på rapporteringsvisningsnivå.

Merk: Det er ikke tillatt å bruke en annen systemberegning eller en annen egendefinert anslått beregning når du oppretter en ny anslått beregning.

Bruk av formelfeltet og inndataeksempler

I formelfeltet kan du raskt opprette og endre formler ved å bruke følgende verdier:

• Standardberegninger – (f.eks. Alle hendelser, Unike besøkende)
  • Egendefinerte beregninger – (f.eks. antallet medlemmer, poengsummer, utmerkelser eller poeng)
  • Konstanter – (f.eks. 1,31 * inntekten for valutakonvertering fra NOK til EUR)

Merk: Det er ikke tillatt å kombinere valutaverdier og verdier som ikke er valutaverdier, i formelfeltet. Dette kan føre til uventede resultater.

Bruk av anslåtte beregninger

Når anslåtte beregninger er opprettet, er de tilgjengelige på spørringstidspunktet på følgende steder:

Merk: For å få tilgang til en anslått beregning via API må alle integrerte beregninger også være tilgjengelig via API.

Eksempler på bruk

Eksempel 1: Inntekt per bruker

CalculatedMetricsRevenuePerUser
  • Navn: Inntekt per bruker
  • Eksternt navn: (fylles ut automatisk)
  • Formatingstype: Valuta (desimaltall)
  • Formel: {{Inntekt}} / {{Brukere}}

Eksempel 2: valutakonvertering

CalculatedMetricsGBPtoEUR
  • Navn: Inntekter fra NOK til EUR
  • Eksternt navn: (fylles ut automatisk)
  • Formatingstype: Valuta (desimaltall)
  • Formel: {{Inntekt}} * 1,27

Beslektede ressurser

Utviklerressurser  google-developers-svg

Følg veiledningen som er spesifikk for miljøet ditt, i utviklerveiledningene våre, for å konfigurere anslåtte beregninger.