Om beregnede metrics [beta]

Denne Universal Analytics-funktion er kun tilgængelig for websites, der bruger gtag.js eller analytics.js. Brug af ga.js (klassisk Analytics) medfører, at henvisningsekskluderinger ikke fungerer.

Beregnede metrics er brugerdefinerede metrics, der beregnes ud fra eksisterende metrics og bruges til at generere flere relevante analyser, så du kan få mere viden at handle ud fra uden at forlade produktet.

I denne artikel:

Oprettelse af beregnede metrics

Du kan oprette en ny beregnet metric i Analytics ved at følge denne vejledning:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ønskede visning.
  3. Klik på Beregnede metrics > NY BEREGNET METRIC i kolonnen VISNING.

Nu vises grænsefladen Tilføj beregnet metric:

Enhanced Ecommerce: Add Calculated Metric user interface

Hvis du vil oprette en beregnet metric, skal du udfylde følgende felter og klikke på knappen Opret, når du er færdig.

1. Navn – angiv et beskrivende navn (f.eks. "Gennemsnitlig ordreværdi"). Dette vises i metric-vælgeren for tilpassede rapporter.
  2. Eksternt navn – udfyldes automatisk ud fra den værdi, der indtastes i feltet Navn. Bør ikke ændres. Det kan ændres i forhold til anbefalingen under oprettelsen, men det kan ikke ændres efterfølgende. Værdien Eksternt navn skal være unik.
  3. Formateringstype:
    • Heltal (med decimaler, der kan tilpasses)
    • Valuta (decimal)
    • Tidspunkt
    • Flydende
    • Procent (med decimaler, der kan tilpasses)
  4. Formel – hvis du begynder at skrive, vises en liste med foruddefinerede metrics, som du kan bruge til at oprette en formel. Disse operatorer accepteres:
    • Plus (+)
    • Minus (-)
    • Divideret med (/)
    • Ganget med (*)
    • Parentes
    • Positive kardinaltal (0-9) – kan indeholde decimaler
    Brug af operatoren minus som angivelse af negativ værdi understøttes ikke (dvs. A-B understøttes, men -B+A understøttes ikke). Formler har en tegnbegrænsning på 1.024 tegn. Op til 5 (Standard) og 50 (360) beregnede metrics understøttes på visningsniveau.

Bemærk! Brug af en anden tilpasset beregnet metric ved oprettelse af en ny beregnet metric understøttes ikke.

Brug af formelfeltet og inputeksempler

Formelfeltet udgør en hurtig måde at oprette og ændre formler på vha. følgende input:

• Standardmetrics – (f.eks. Al aktivitet, Unikke besøgende)
  • Tilpassede metrics – (f.eks. Antal medlemmer, resultater, priser eller point)
  • Konstanter – (f.eks. 1,31*omsætning for valutaomregning fra USD til EUR)
    En optimal løsning er at føje ,0 til hele tal, f.eks. 13,0.

Bemærk! Kombination af valutaværdier og ikke-valutaværdier i formelfeltet understøttes ikke og kan føre til uventede resultater.

Brug af beregnede metrics

Når beregnede metrics er oprettet, er de tilgængelige på forespørgselstidspunktet følgende steder:

Bemærk! Hvis der skal være adgang til en beregnet metric via API, skal alle indeholdte metrics også være tilgængelige via API.

Brugssituationer

Eksempel 1: Omsætning pr. bruger

CalculatedMetricsRevenuePerUser
  • Navn: Omsætning pr. bruger
  • Eksternt navn: (udfyldes automatisk)
  • Formateringstype: Valuta (decimal)
  • Formel: {{Omsætning}} / {{Brugere}}

Eksempel 2: Valutaomregning

CalculatedMetricsGBPtoEUR
  • Navn: Omsætning fra GBP til EUR
  • Eksternt navn: (udfyldes automatisk)
  • Formateringstype: Valuta (decimal)
  • Formel: {{Omsætning}} * 1,27

Relaterede ressourcer

Udviklerressourcer  google-developers-svg

Følg de miljøspecifikke instruktioner i vores udviklervejledninger for at oprette beregnede metrics.