Sobre les mètriques calculades [beta]

La funció Universal Analytics només està disponible per als llocs web que utilitzen gtag.js o analytics.js. Si s'utilitza ga.js (Analytics clàssic), les exclusions de les referències deixaran de funcionar.

Les mètriques calculades són mètriques definides per l'usuari, calculades a partir de mètriques existents, que ofereixen unes anàlisis més rellevants i augmenten la capacitat d'acció sense abandonar el producte.

Contingut d'aquest article:

Crear mètriques calculades

Seguiu aquests passos per crear una mètrica calculada a Analytics:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i navegueu fins a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna VISUALITZACIÓ, feu clic a Mètriques calculades > MÈTRICA CALCULADA NOVA.

Veureu la interfície Afegeix una mètrica calculada:

Enhanced Ecommerce: Add Calculated Metric user interface

Per crear una mètrica calculada heu d'emplenar els camps que es descriuen a continuació i fer clic al botó Crea quan hàgiu acabat.

1. Nom: introduïu un nom descriptiu (p. ex., "Valor mitjà de comanda"). És el nom que es mostrarà al selector de mètriques dels informes personalitzats.
  2. Nom extern: aquest camp s'emplena automàticament en funció del valor introduït al camp Nom i no convé modificar-lo. El podeu modificar durant la creació, però no es pot canviar un cop creat. El valor Nom extern ha de ser únic.
  3. Tipus de format:
    • Enter (amb posicions decimals personalitzables)
    • Moneda (format decimal)
    • Hora
    • Flotant
    • Percentatge (amb posicions decimals personalitzables)
  4. Fórmula: comenceu a escriure i veureu una llista de mètriques predefinides que podeu fer servir per crear una fórmula. Els operadors que s'accepten són els següents:
    • més (+)
    • menys (-)
    • dividit per (/)
    • multiplicat per (*)
    • parèntesis
    • nombres cardinals positius (0-9), que poden incloure decimals
    No es pot utilitzar l'operador de resta per a les operacions negatives (p. ex., s'admet A - B, però no -B + A). Les fórmules poden contenir un màxim de 1.024 caràcters. S'admeten fins a 5 (Analytics estàndard) o 50 (Analytics 360) mètriques calculades al nivell de visualització.

Nota: per crear una mètrica calculada no es pot utilitzar cap altra mètrica calculada personalitzada.

Utilitzar el camp Fórmula i exemples d'entrada

El camp Fórmula proporciona una manera ràpida de crear i modificar fórmules mitjançant les entrades següents:

• Mètriques estàndard (p. ex., Total d'esdeveniments o Usuaris únics)
  • Mètriques personalitzades (p. ex., Nombre de membres, Puntuacions, Premis o Punts)
  • Constants (p. ex., 1,31 * ingressos per convertir la moneda de USD a EUR).
    La pràctica recomanada és afegir ,0 als nombres enters, p. ex., 13,0.

Nota: no es poden combinar valors de moneda amb valors que no siguin de moneda al camp Fórmula, ja que es podrien generar resultats inesperats.

Utilitzar mètriques calculades

Un cop creades, les mètriques calculades estan disponibles segons el temps de consulta a les ubicacions següents:

Nota: per poder accedir a una mètrica calculada mitjançant l'API, totes les mètriques constituents han d'estar disponibles a l'API.

Casos d'ús

Exemple 1: ingressos per usuari

CalculatedMetricsRevenuePerUser
  • Nom: Ingressos per usuari
  • Nom extern: (s'emplena de manera automàtica)
  • Tipus de format: Moneda (decimal)
  • Fórmula: {{Revenue}} / {{Users}}

Exemple 2: conversió de moneda

CalculatedMetricsGBPtoEUR
  • Nom: Ingressos de GBP a EUR
  • Nom extern: (s'emplena de manera automàtica)
  • Tipus de format: Moneda (decimal)
  • Fórmula: {{Revenue}} * 1,27

Recursos relacionats

Recursos per a desenvolupadors  google-developers-svg

Per configurar mètriques calculades, seguiu les instruccions específiques de l'entorn que s'indiquen a les nostres guies per a desenvolupadors.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!