Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Conversie

Een activiteit die hetzij online of offline is voltooid en die belangrijk is voor het succes van uw bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn onder andere een voltooide aanmelding voor uw e-mailnieuwsbrief (een doelconversie) en een aankoop (een transactie, dit wordt soms een e-commerce-conversie genoemd).

Een conversie kan een macroconversie of een microconversie zijn. Een macroconversie is meestal een voltooide aankooptransactie. Een microconversie daarentegen, is een voltooide activiteit, zoals een aanmelding voor een e-mail, die aangeeft dat de gebruiker van plan is een macroconversie uit te voeren.