Conversie

Een activiteit die hetzij online of offline is voltooid en die belangrijk is voor het succes van uw bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn onder andere een voltooide aanmelding voor uw e-mailnieuwsbrief (een doelconversie) en een aankoop (een transactie, dit wordt soms een e-commerce-conversie genoemd).

Een conversie kan een macroconversie of een microconversie zijn. Een macroconversie is meestal een voltooide aankooptransactie. Een microconversie daarentegen, is een voltooide activiteit, zoals een aanmelding voor een e-mail, die aangeeft dat de gebruiker van plan is een macroconversie uit te voeren.