Dit artikel gaat over Universal Analytics-property's, die vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verwerken (1 juli 2024 voor Analytics 360-property's). Stap over op een Google Analytics 4-property als u dat nog niet heeft gedaan.

Conversie

Een activiteit die hetzij online of offline is voltooid en die belangrijk is voor het succes van uw bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn onder andere een voltooide aanmelding voor uw e-mailnieuwsbrief (een doelconversie) en een aankoop (een transactie, dit wordt soms een e-commerce-conversie genoemd).

Een conversie kan een macroconversie of een microconversie zijn. Een macroconversie is meestal een voltooide aankooptransactie. Een microconversie daarentegen, is een voltooide activiteit, zoals een aanmelding voor een e-mail, die aangeeft dat de gebruiker van plan is een macroconversie uit te voeren.