Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Analytics-tag

De Analytics-tag is een JavaScript-fragment dat gegevens van een website verzamelt en naar Analytics stuurt.

U kunt de Analytics-tag rechtstreeks toevoegen aan de html-code van alle pagina's van uw site, maar ook gebruikmaken van een tagbeheersysteem zoals Google Tag Manager.