Import vid sökfråga

Sammanfoga importerad data och tidigare data.

Import vid sökfråga avser olika typer av utökad dataimport. Med Import vid sökfråga kan du sammanfoga importerad data med tidigare data (träffar som redan har samlats in och bearbetats av Analytics). Det innebär att du kan uppdatera och finjustera dina rapporter som används med importerad data i takt med att ny information blir tillgänglig. Du kan också rätta till eventuella felaktiga eller ofullständiga överföringar med hjälp av Import vid sökfråga.

Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Den här funktionen är för närvarande en betafunktion.
Innehåll i artikeln:

Importlägen

Importläget avgör när och hur importerad data sammanfogas med insamlad träffdata vid dataimporten. I Analytics används läget vid bearbetning som standard för de flesta importtyper. I det här läget sammanfogas träffdata med överförd data efter hand som träffarna tas emot och behandlas. Analytics 360-kunder har också möjlighet att använda import vid fråga för alla utökade dataimporttyper.

Läget Import vid bearbetning

I det här läget sammanfogas träffdata med överförd data efter hand som träffarna tas emot och behandlas. Importerad data visas relativt snabbt i rapporterna i det här läget. Det här är standardläget för de flesta typer av data som du importerar. Import vid bearbetning har dock två nackdelar:

1) Tidigare träffdata kan inte sammanfogas med överförd data. Träffar som tas emot innan offlinedata har överförts sammanfogas alltså inte.

2) Import vid bearbetning kan inte återställas. Efter att importdata har sammanfogats kan den inte segmenteras igen. Det enda som händer när du tar bort en överförd fil är att ytterligare träffdata inte kan sammanfogas med denna data. Därför bör du skapa en testvy för importtyper som använder Import vid bearbetning innan du överför din produktionsdata.

Läget Import vid sökfråga

I det här läget sammanfogas importerad data med träffdata när en rapport begär informationen. Det innebär att importerad data kan sammanfogas med både tidigare träffar och träffar som tas emot efter att informationen har överförts. Anpassade rapporter och rapporter utan urval kan hämta data som har importerats med Import vid sökfråga.

Import vid sökfråga har följande fördelar jämfört med Import vid bearbetning:

1) Tidigare träffdata kan sammanfogas med överförd data.

2) Import vid sökfråga kan återställas. Om du raderar överförd data visas inte heller den sammanslagna informationen i historikrapporter.

Konfigurera Import vid sökfråga

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och leta reda på den egendom där du vill överföra data.
  3. Klicka på Dataimport i kolumnen EGENDOM.
  4. Klicka på +Ny datamängd (eller redigera en befintlig).
  5. Välj Datamängdstyp (till exempel Innehållsdata).
  6. Ange ett namn på datakällan (till exempel ”Upphovsman”).
  7. Välj en eller flera vyer där du vill se informationen.
  8. Definiera ett Datamängdschema genom att välja dimensionerna Nyckel och Mål. Mer information finns i artikeln Datamängder.
  9. Välj Import vid sökfråga.
  10. Klicka på Spara.
Configuring Query Time Data Import.

Gränser för Import vid sökfråga

• Import vid sökfråga är en 360-funktion. Import vid bearbetning är tillgängligt för alla användare.
  • Det kan ta lite tid, ibland upp till flera timmar, innan informationen börjar sammanfogas med inkommande träffar när överföringen är klar.
  • Import vid sökfråga kan för närvarande inte användas med följande Analytics-funktioner:
    • Kohortrapportering
    • Flerkanalstrattar
    • Realtidsrapportering
    • Google Ads-kostnadsdata
  • Du kan inte använda datamängder som definierar en datumbaserad schemanyckel (till exempel för dimensioner som förändras över tid).
  • Vid användning av import vid sökfråga kan vissa rapporter utan urval misslyckas på grund av den mängd data som sammanfogas. Om det händer kan du försöka använda ett mindre datumintervall i rapporten.
  • Du kan inte använda import vid sökfråga för att sammanfoga data med kampanjkod som kopplingsnyckel för vyer som är integrerade i Ads- och Google Marketing Platform-produkter. Använd import vid bearbetning i stället.