Importering ved spørringstidspunkt

Slå sammen historiske data og importerte utvidede data.

Importering ved spørringstidspunkt gjelder for utvidede dataimporteringstyper. Med importering på søketidspunkt kan du slå sammen importerte data og historiske data (treff som allerede er innsamlet og behandlet av Google Analytics). Dette betyr at du kan oppdatere og finstemme rapportene som bruker importerte data, etter hvert som ny informasjon blir tilgjengelig. Du kan også korrigere opplastinger som inneholder feil eller er ufullstendige, ved hjelp av importering ved spørringstidspunkt.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.
Denne funksjonen er foreløpig utgitt i betaversjon.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Importeringsmoduser

Med importeringsmodus sikter vi til hvordan dataimporteringen håndterer detaljene om når og hvordan de importerte dataene dine slås sammen med innsamlede treffdata. Som standard bruker Analytics modusen for behandlingstidspunkt for de fleste importeringstyper. I modusen for behandlingstid slås treffdata sammen med opplastede data etter hvert som treffene mottas og behandles. Analytics 360-kunder kan dessuten bruke modusen for spørringstidspunkt for alle typer utvidede dataimporteringer.

Behandlingstid i importeringsmodus

I denne modusen slås treffdata sammen med opplastede data etter hvert som treffene mottas og behandles. Bruk av denne modusen gir ganske rask rapportering om importerte data. Dette er standardmodusen for de fleste datatypene du importerer. Behandlingstidmodusen har imidlertid to ulemper:

1) Historiske treffdata kan ikke slås sammen med opplastede data. Treff som ble mottatt før dataene fra den virkelige verden lastes opp, blir med andre ord ikke slått sammen.

2) Import med behandlingstid kan ikke angres: Når importerte data først er slått sammen, kan ikke sammenslåingen oppheves. Sletting av en opplastingsfil forhindrer ganske enkelt at ytterligere treff slås sammen med disse dataene. Derfor bør du opprette en testvisning for importeringstyper ved behandlingstidspunkt før du implementerer opplastinger for produksjonsdataene dine.

Modus for spørringstidsimportering

I spørringstidmodusen slås importerte data sammen med treffdata når en forespørsel om dataene blir sendt fra en rapport. Dette medfører at de importerte dataene kan slås sammen med både historiske treff så vel som treff mottatt etter at dataene er lastet opp. Egendefinerte rapporter og fullstendige rapporter kan få tilgang til data som er importert via spørringstidmodusen.

Importmodusen for spørringstid har følgende fordeler sammenlignet med behandlingstidmodusen:

1) Historiske treffdata kan slås sammen med opplastede data.

2) Importering med spørringstid kan angres: Hvis du sletter de opplastede dataene, vises de sammenslåtte dataene ikke lenger – heller ikke i historiske rapporter.

Konfigurering av modusen for spørringstidspunkt

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du ønsker å laste opp dataene til.
  3. Klikk på Dataimportering i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på + Nytt datasett (eller endre et eksisterende datasett).
  5. Velg type datasett (f.eks. «Innholdsdata»).
  6. Angi et navn for datakilden (f.eks. «Forfatterdata»).
  7. Velg én eller flere rapporteringsvisninger der du vil se disse dataene.
  8. Definer datasettskjemaet ved å velge Nøkkel- og Mål-dimensjonen. Du finner mer informasjon i artikkelen om Datasett.
  9. Velg Spørringstid-modusen.
  10. Klikk på Lagre.
Configuring Query Time Data Import.

Begrensninger for modusen for spørringstidspunkt

• Modusen for importering ved spørringstidspunkt er en funksjon som bare er tilgjengelig for 360-brukere. Importering ved behandlingstidspunkt er tilgjengelig for alle brukere.
  • Etter at opplastingen din er fullført, kan det ta litt tid (opptil flere timer) før dataene slås sammen med innkommende treff.
  • Modusen for spørringstidspunkt kan foreløpig ikke brukes sammen med følgende Analytics-funksjoner:
    • Kohortrapportering
    • Multikanalstrakter
    • Sanntidsrapportering
    • Google Ads-kostnadsdata
  • Du kan ikke bruke et datasett som definerer en datobasert skjemanøkkel (f.eks. for dimensjoner som endres over tid).
  • Importering ved spørringstidspunkt kan medføre at enkelte fullstendige rapporter ikke kan genereres fordi datamengdene som skal slås sammen, er for store. I så fall kan du angi en kortere datoperiode i rapporten og gjøre et nytt forsøk.
  • Du kan ikke bruke importering ved spørringstidspunkt for å slå sammen data med «Kampanjekode» som sammenkoblingsnøkkel, for rapporteringsvisninger integrert med Google Ads- og Google Marketing Platform-produkter. Bruk importering ved behandlingstidspunkt i stedet.