Importmodus 'Op het moment van de query'

Voeg geïmporteerde gegevens samen met historische gegevens.

De importmodus 'Op het moment van de query' is van toepassing op importtypen voor uitgebreide gegevens. Met de importmodus 'Op het moment van de query' kunt u uw geïmporteerde gegevens samenvoegen met historische gegevens (hits die Analytics al heeft verzameld en verwerkt). Dit betekent dat u uw rapporten die geïmporteerde gegevens gebruiken, kunt bijwerken en verfijnen wanneer nieuwe informatie beschikbaar komt. U kunt ook onjuiste of onvolledige uploads corrigeren met de importmodus 'Op het moment van de query'.

Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform
Deze functie is momenteel vrijgegeven als bètafunctie.
In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Importmodi

Importmodus verwijst naar de manier waarop 'Gegevens importeren' de details verwerkt van wanneer en hoe uw geïmporteerde gegevens worden samengevoegd met verzamelde gegevens voor hits. Standaard gebruikt Analytics de modus Op het moment van de verwerking voor de meeste importtypen. In de modus 'Op het moment van de verwerking' worden de gegevens voor hits samengevoegd met geüploade gegevens wanneer de hits worden ontvangen en verwerkt. Analytics 360-klanten hebben ook de mogelijkheid om de modus 'Op het moment van de query' te gebruiken voor alle importtypen voor uitgebreide gegevens.

Importmodus 'Op het moment van de verwerking'

In deze modus worden de gegevens voor hits samengevoegd met geüploade gegevens wanneer de hits worden ontvangen en verwerkt. Rapportage over geïmporteerde gegevens met deze modus is vrij snel. Dit is de standaardmodus voor de meeste typen gegevens die u importeert. De modus 'Op het moment van de verwerking' heeft echter twee nadelen:

1) Historische gegevens voor hits kunnen niet worden samengevoegd met geüploade gegevens. Met andere woorden: hits die zijn ontvangen voordat de offline gegevens worden geüpload, worden niet samengevoegd.

2) Het importeren van gegevens met de modus 'Op het moment van de verwerking' is onomkeerbaar. Zodra de geïmporteerde gegevens zijn samengevoegd, kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt. Als een uploadbestand wordt verwijderd, wordt alleen voorkomen dat meer hits worden samengevoegd met deze gegevens. Daarom moet u een testweergave maken voor de importmodus 'Op het moment van de verwerking' voordat u uploads voor de productiegegevens implementeert.

Importmodus 'Op het moment van de query'

In de modus 'Op het moment van de query' worden geïmporteerde gegevens samengevoegd met gegevens voor hits wanneer een rapport om de gegevens vraagt (een query voor de gegevens verzendt). Als gevolg hiervan kunnen de geïmporteerde gegevens worden samengevoegd met zowel historische hits als hits die worden ontvangen nadat de gegevens zijn geüpload. Aangepaste rapporten en volledige rapporten hebben toegang tot gegevens die zijn geïmporteerd met de modus 'Op het moment van de query'.

De importmodus 'Op het moment van de query' biedt de volgende voordelen ten opzichte van de modus 'Op het moment van de verwerking':

1) Historische gegevens voor hits kunnen worden samengevoegd met geüploade gegevens.

2) Gegevens importeren met de modus 'Op het moment van de query' is omkeerbaar: als u de geüploade gegevens verwijdert, worden de samengevoegde gegevens ook niet meer weergegeven in historische rapporten.

Modus 'Op het moment van de query' configureren

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de property waarnaar u de gegevens wilt uploaden.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Gegevens importeren.
  4. Klik op +Nieuwe dataset (of bewerk een bestaande dataset).
  5. Selecteer het type dataset (bijvoorbeeld 'Inhoudsgegevens').
  6. Geef een naam voor de gegevensbron op (bijvoorbeeld 'Auteursgegevens').
  7. Selecteer een of meer weergaven waarin u deze gegevens wilt bekijken.
  8. Definieer het datasetschema door de dimensies Sleutel en Doel te selecteren. Lees het artikel Datasets voor meer informatie.
  9. Selecteer de modus Op het moment van de query.
  10. Klik op Opslaan.
Configuring Query Time Data Import.

Beperkingen van de modus 'Op het moment van de query'

• De importmodus 'Op het moment van de query' is alleen beschikbaar in 360. De importmodus 'Op het moment van de verwerking' is beschikbaar voor alle gebruikers.
  • Het kan na de upload enige tijd duren (soms enkele uren) voordat de gegevens worden samengevoegd met binnenkomende hits.
  • De modus 'Op het moment van de query' kan momenteel niet worden gebruikt met de volgende Analytics-functies:
    • Cohort-rapportage
    • Multi-channel trechters
    • Realtime-rapportage
    • Kostengegevens voor Google Ads
  • U kunt geen dataset gebruiken waarin een op datum gebaseerde schemasleutel is gedefinieerd (bijv. voor dimensies die na verloop van tijd veranderen).
  • De importmodus 'Op het moment van de query' kan ertoe leiden dat sommige volledige rapporten mislukken vanwege de hoeveelheid gegevens die wordt samengevoegd. Als dit gebeurt, gebruikt u een kortere periode in het rapport.
  • U kunt de importmodus 'Op het moment van de query' niet gebruiken om gegevens samen te voegen waarvoor 'Campagnecode' als samenvoegingssleutel wordt gebruikt voor weergaven die zijn geïntegreerd met Ads- en Google Marketing Platform-producten. Gebruik in plaats daarvan de importmodus 'Op het moment van de verwerking'.