Om refusjonsdata

Avstem dataene i netthandelsrapportene dine for Google Analytics med refusjoner som er behandlet.

Med importering av refusjonsdata kan du sende treffdata for netthandelsrefusjoner direkte til Google Analytics. For Google-utviklere er dette et alternativ til å bruke sporingskoden, Collection API, SDK-ene for mobil eller Measurement Protocol. Importerte treff blir lagt til i Google Analytics-kontoen din før eventuell behandling, og derfor kan de importerte dataene dine bli påvirket av handlinger som oppstår under behandlingsprosessen, for eksempel filtre.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Slik fungerer importering av refusjonsdata

For å kunne benytte denne funksjonen må du bruke programtillegget for utvidet netthandel for området ditt.

Ved importering av refusjonsdata blir det importert nye treff til området du har valgt. Importering av refusjonsdata er avhengig av transaksjons-ID-en (ga:transactionId) for å reversere netthandelstreff i dataene dine. Du kan refundere hele eller deler av det aktuelle transaksjonsbeløpet. Opplastingsfilen din inneholder én eller flere rader med transaksjonene du vil refundere.

Full refusjon

Hvis du vil utstede en full refusjon, trenger du bare å laste opp transaksjons-ID-en. Når en rad i opplastingsfilen din bare inneholder ga:transactionId, blir hele transaksjonen, deriblant alle produkter, refundert i henhold til produktantallene, prisene og transaksjonsbeløpene det opprinnelig ble rapportert om.

Delvise refusjoner

Hvis du vil utstede en delvis refusjon, må du oppgi ga:productSku og ga:quantityRefunded, og du må bruke en ny rad for hver vareenhet som returneres. Oppgi ga:productPrice i tilfeller der det er nødvendig å ignorere produktprisen det opprinnelig ble rapportert om. Det refunderte transaksjonsbeløpet bestemmes automatisk ut fra produktpris og -antall. Du kan ga:transactionRevenue når du ønsker å behandle en delvis refusjon og rapportere om et refundert transaksjonsbeløp, men ikke sende individuelle produktvareenheter.

Oppsett for datasettet

Datasettet er beholderen som inneholder de importerte dataene dine. Utvid delen nedenfor for å se detaljene for datasettet.

Detaljer om datasettet

Forklaring:

• Omfang: Det er omfanget bestemmer hvilke treff som skal knyttes dimensjonsverdiene som importeres. Det finnes fire omfangsnivåer: treff, økt, bruker og produkt. Finn ut mer om omfang.
  • Skjema – I skjemaet kan du se dimensjonene og beregningene som utgjør strukturen i de importerte dataene dine. Overskriftene i opplastingsfilen din må samsvare med skjemaet du definerer for det aktuelle datasettet.
Dimensjonene og beregningene som er oppført for skjemaet, er bare til informasjon og er kanskje ikke fullstendige. De faktiske dimensjonene og beregningene som er tilgjengelige, blir vist i brukergrensesnittet når du oppretter datasettet.
Omfang Treff
Skjema

Følgende dimensjon må brukes:

• Transaksjons-ID

Noen av eller alle dimensjonene/beregningene nedenfor kan være tilgjengelige:

• Transaksjonsinntekt (valgfritt)
  • Produkt-SKU (valgfritt)
  • Hvis Produkt-SKU er spesifisert, også antallet refusjoner for et produkt være spesifisert.
  • Hvis Produkt-SKU er angitt, kan du velge om vil angi produktpris.
Merknader

Du kan ikke slette eller endre refusjonsdata etter at du har lastet dem opp til Google Analytics-kontoen din. Du har selv det hele og fulle ansvaret for å validere nøyaktigheten av refusjonsdataene dine før du sender eller laster dem opp til Google Analytics.

Begrensninger ved importering av refusjonsdata

Importering av refusjonsdata er underlagt begrensningene nedenfor, i tillegg til de generelle begrensningene ved dataimportering.

• Seks måneders tilbakeblikksvindu: Du kan ikke utstede refusjoner for transaksjoner som er eldre enn seks måneder.
  • Ikke bland sammen fullstendige og delvise refusjoner: Du kan ikke ta med både fullstendig refusjon og delvis refusjon i den samme opplastingsfilen. Bruk separate opplastingsfiler for hver refusjonstype.
  • Kilde/medium kan bli endret: Kilde- og Medium-dimensjonene for refusjonsdataene gjenspeiler kampanjeattribusjonen og datoen som ble brukt i kundens siste økt. Disse kan være annerledes enn de opprinnelige transaksjonsdataene.
    • Eksempel: Du har en transaksjon som er tilknyttet google/cpc fra kunde A dato 1. Denne kunden har deretter en senere økt dato 2, som er tilknyttet google/organisk. Hvis du refunderer den opprinnelige transaksjonen, blir refusjonsdataene tilknyttet den nyeste kilde/medium-dimensjonen, nemlig google/organisk, og datoen blir satt til den dagen refusjonen blir lastet opp.
  • Du bør vente i et til to døgn før du importerer refusjonsdataene for å sørge for at den opprinnelige transaksjonen finnes i kontoen.
  • Når du eksporterer transaksjonsdata til Google Ads, blir ikke de relaterte refusjonsdataene eksportert.