Om kostnadsdata

Sammenlign resultatdata du har oppnådd med de ulike annonseringsinitiativene dine.

Med «Import av kostnadsdata»-verktøyet kan du bruke Analytics-plattformen for å kjøre analyser av avkastningen og sammenligne resultatene du oppnår med alle annonserings- og markedsføringskampanjene du kjører.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sånn fungerer importering av kostnadsdata

Du kan bruke importering av kostnadsdata ved å laste opp data som er generert av kampanjer utenfor Google, for eksempel data om søkeord fra søkemotorer, kampanjer med e-postmarkedsføring samt annonsering i sosiale medier. I Analytics slås disse kostnadsdataene sammen med inntekts- og konverteringsdata og deretter genereres anslåtte beregninger. Disse beregningene kan gjelde for eksempel avkastning på annonsekostnader og inntekt per klikk for hver enkelt kampanje, søkemotor og annonse og hvert enkelt søkeord. Dermed kan du sammenligne resultatdata for samtlige av annonseringsinitiativene dine.

Rollen tilpassede kampanjenettadresser spiller

Det aller viktigste når du skal kjøre analyser av avkastningen på betalte kampanjer, er å legge til egendefinerte parametere for kampanjesporing i alle destinasjonsadressene i annonsesystemet du bruker utenfor Google. Ved å gjøre dette kan du slå sammen kostnadsdata fra disse eksterne kildene med øktdata i Analytics.

Se et eksempel på kampanjemerking

Eksempel

En dyrebutikk har sommersalg. De merker destinasjonsadressen som er plassert i annonsen deres, med parametere for kampanjesporing (utm_campaign, utm_source, utm_medium, utm_term). Nettadressen ender da opp med å se ut som dette:

http://www.examplepetstore.com?utm_campaign=Summer%2BSale&utm_source=ad%2Bnetwork&utm_medium=cpc&utm_term=dogbone

Når en bruker klikker på en annonse med denne nettadressen, kan vedkommendes besøk på dyrebutikkens nettsted knyttes til sommersalgskampanjen. Disse verdiene angis for økten i Analytics:

Dimensjonsnavn i nettgrensesnittet i Analytics Parameter for kampanjesporing Verdi angitt i Analytics
Kampanjenavn utm_campaign Summer Sale (sommersalg)
Kilde utm_source ad network (annonsenettverk)
Medium utm_medium cpc
Søkeord utm_term dogbone (hundebein)

Dette sikrer at Analytics kan knytte parameterne for kampanjesporing til økten, og at det finnes en metode for å slå Analytics-data sammen med kostnadsdataene fra den eksterne kilden.

Med Nettadressebyggeren kan du påse at de egendefinerte nettadressene for kampanjene dine blir korrekt merket.

Oppsett for datasettet

Datasettet er beholderen som kommer til å inneholde de importerte dataene dine. Utvid delen nedenfor for å se detaljene for datasettskjemaet.

Detaljer om datasettet

Forklaring:

• Omfang: Det er omfanget bestemmer hvilke treff som skal knyttes dimensjonsverdiene som importeres. Det finnes fire omfangsnivåer: treff, økt, bruker og produkt. Finn ut mer om omfang.
  • Skjema – I skjemaet kan du se dimensjonene og beregningene som utgjør strukturen i de importerte dataene dine. Overskriftene i opplastingsfilen din må samsvare med skjemaet du definerer for det aktuelle datasettet.
Dimensjonene og beregningene som er oppført for skjemaet, er bare til informasjon og er kanskje ikke fullstendige. De faktiske dimensjonene og beregningene som er tilgjengelige, blir vist i brukergrensesnittet når du oppretter datasettet.
Omfang Treff
Oppsett Disse dimensjonene er obligatoriske:
  • Medium
  • Kilde

Du må ta med minst en av dimensjonene nedenfor:

• Klikk
  • Kostnad
  • Visninger

Avslutningsvis kan du laste opp så mange av disse dimensjonene som du måtte ønske:

• Annonseinnhold
  • Annonseplass
  • Plassering
  • Google Ads
  • Google Ads-annonsegruppe
  • Kampanje-ID
  • Kriterie-ID for Google Ads
  • Kampanje
  • Destinasjonsadresse
  • Visningsadresse
  • Søkeord
  • Søkeord med samsvar
  • Henvisningsbane
Merknader

Datodimensjonen blir dessuten lagt til i skjemaet som vises, hvis du klikker på Hent skjema. Påse at den opplastede filen inneholder ga:date i overskriften, og at de relevante datoene er med i dataene.

Beregninger som er utelatt, får automatisk verdien 0.

Dimensjonen vi tidligere kalte «Annonsegruppe», har nå navnet «Google Ads-annonsegruppe». De eneste dataene om annonsegrupper du kan laste opp, er Google Ads-kostnadsdata (ikke kostnadsdata fra plattformer som Twitter eller Facebook).

Begrensninger pålagt importering av kostnadsdata

Når du importerer kostnadsdata, brukes modusen for importering ved spørringstidspunkt. På denne måten kan du knytte de importerte kostnadsdataene dine sammen med treff som allerede er behandlet av Analytics. Hvis du imidlertid bruker søk-og-erstatt-filtre for å endre dataene mens de behandles, må du påse at du bruker de riktige, etterfiltrerte verdiene i de importerte dataene dine.