Tietoja kustannusdatasta

Vertaile kaikkien mainoshankkeittesi tehokkuusdataa.

Kustannusdatan tuonnin avulla voit hyödyntää Analytics-ympäristöä sijoitetun pääoman tuottoprosentin analysoinnissa sekä vertailla kaikkien verkkomainonnan ja ‑markkinoinnin investointeihisi liittyvien kampanjoiden tehokkuutta.

Sisällys:

Kustannustietojen tuonti

Jos haluat käyttää kustannusdatan tuontia, liitä yhteen muiden kuin Googlen kampanjoiden luomaa ladattua dataa, kuten hakukoneiden, sähköpostimarkkinointikampanjoiden ja somemainonnan avainsanoja. Tämän jälkeen kustannusdata yhdistetään Analyticsissa tulo- ja konversiodataan, joten voit laskea esimerkiksi mainostuoton ja klikkauskohtaisen tulon kullekin kampanjalle, hakukoneelle, mainokselle ja avainsanalle. Tällä menetelmällä voit vertailla kaikkien mainoshankkeittesi tehokkuusdataa.

Omat kampanjan URL-osoitteet

Kun teet maksullisille kampanjoille ROI-analyyseja, on tärkeää lisätä omat kampanjan seurantaparametrit kaikkiin kohde-URL-osoitteisiin käyttämässäsi muussa kuin Googlen mainosjärjestelmässä. Näin voit yhdistää näistä ulkoisista lähteistä peräisin olevan kustannusdatan Analyticsin istuntodataan.

Katso esimerkki kampanjan tagin lisäämisestä.

Esimerkki

Eläintarvikeyrityksellä on kesäalennusmyynti. Yritys lisää mainoksessaan olevaan kohde-URL-osoitteeseen kampanjan seurantaparametrien tagit (utm_campaign, utm_source, utm_medium ja utm_term). Tuloksena saadaan seuraavanlainen URL:

http://www.examplepetstore.com?utm_campaign=kesäale&utm_source=mainosverkosto&utm_medium=cpc&utm_term=koiranluu

Kun käyttäjä klikkaa mainosta, jolla on tämä URL-osoite, käyttäjän käynti eläintarvikeliikkeen verkkosivustolla voidaan yhdistää kesän alennuskampanjaan. Analytics asettaa istunnolle seuraavat arvot:

Ulottuvuuden nimi Analyticsin verkkokäyttöliittymässä Kampanjan seurantaparametri Analyticsissa asetettu arvo
Kampanjan nimi utm_campaign kesäale
Lähde utm_source mainosverkosto
Tulotapa utm_medium cpc
Avainsana utm_term koiranluu

Näin varmistetaan, että Analyticsilla on istuntoon liittyvät kampanjan seurantaparametrit ja Analytics-data voidaan yhdistää ulkoiseen kustannusdatalähteeseen.

URL-osoitteiden rakennustyökalun avulla voit lisätä tageja kampanjan omiin URL-osoitteisiin.

Tietojoukkomalli

Datajoukko on säilö, jossa tuotu data säilytetään. Näet lisätietoja tietojoukkomallista laajentamalla alla olevan osion.

Datajoukon tiedot

Termien selitykset:

• Laajuus määrittää, mitkä osumat liitetään tuontimitan arvoihin. Laajuus jakaantuu neljään tasoon, jotka o osuma, istunto, käyttäjä ja tuote. Lue lisätietoja laajuudesta.
  • Malli sisältää luettelon ulottuvuuksista ja tiedoista, jotka muodostavat tuotujen tietojesi rakenteen. Lähetettävän tiedostosi otsikoiden on oltava kyseiselle tietojoukolle määrittämäsi mallin mukaisia.
Mallille määritetyt ulottuvuudet ja tiedot on tarkoitettu vain viitteeksi, eivätkä ne välttämättä ole täydellisiä. Todelliset käytettävissä olevat ulottuvuudet ja tiedot näkyvät käyttöliittymässä tietojoukon luonnin yhteydessä.
Laajuus Osuma
Malli Seuraavat ulottuvuudet ovat pakollisia:
  • Keskipitkä
  • Lähde

Vähintään yksi seuraavista ulottuvuuksista on pakollinen:

• Klikkaukset
  • Hinta
  • Impressiot

Lisäksi voit lähettää jonkin tai kaikki seuraavista ulottuvuuksista:

• Mainoksen sisältö
  • Mainospaikka
  • Sijoitus
  • Google Ads
  • Google Ads ‑mainosryhmä
  • Kampanjatunnus
  • Google Ads: Ehtotunnus
  • Kampanja
  • Kohde-URL
  • Näkyvä URL-osoite
  • Avainsana
  • Hakulausekehaku
  • Viittausreitti
Huomioitavaa

Päivämääräulottuvuus lisätään kaavioon, joka saadaan näkyviin valitsemalla Hanki malli. Varmista, että lähettämäsi tiedoston otsikko sisältää määrityksen ga:date ja tiedoissa on asianmukaiset päivämäärät.

Kaikkien pois jätettyjen mittareiden oletusarvo on 0.

Ulottuvuus, jonka nimi oli aiemmin Mainosryhmä, on nimetty uudelleen nimellä Google Ads ‑mainosryhmä. Et voi ladata muita mainosryhmätietoja Google Adsin kustannustiedot (et siis voi ladata mainosryhmätietoja muilta alustoilta, kuten Twitteristä tai Facebookista).

Kustannusdatan tuontiin liittyvät rajoitukset

Kustannusdatan tuonnissa käytetään Kyselyn aikana ‑tuontitilaa. Sen avulla voit yhdistää tuodun kustannusdatan Analyticsin jo käsittelemiin osumiin. Jos kuitenkin käytät etsi ja korvaa ‑suodattimia datan muuttamiseen sen käsittelyn yhteydessä, varmista, että käytät tuodussa datassa oikeita, suodatettuja arvoja.