Om produktdata

Med importering av produktdata kan du føre hele produktkatalogen din over i Analytics. Dermed kan du måle brukeratferd, trafikk til nettstedet og inntekter og konverteringer fra netthandel ved hjelp av produktspesifikke data, som for eksempel størrelse, farge, stil eller hva det enn måtte være for noen dimensjoner det er fornuftig å bruke for bedriften.

Gjennom å importere produktdata til Analytics kan du redusere og forenkle netthandelsdataene du må sende sammen med treff, så som sidevisninger og aktiviteter. Én enkelt SKU eller produkt-ID som du sender til Analytics på innsamlingstidspunktet, kan slås sammen med produktdata du har importert, og brukes i produktdimensjoner og -beregninger i rapportene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Slik fungerer importering av produktdata

For å kunne benytte denne funksjonen må du bruke programtillegget for utvidet netthandel for området ditt.

Ved importering av produktdata brukes SKU-dimensjonen som nøkkel. Du kan sende én eller flere SKU-er sammen med treffene for utvidet netthandel. De ekstra metadataene for produkter kan lagres i standarddimensjonene for netthandel eller utvidet netthandel i Analytics. Du kan dessuten definere produktbegrensede egendefinerte dimensjoner og beregninger for produktdataene.

Opplastede data må behandles før de fremgår i rapporter. Når behandlingen er fullført, kan det ta opptil ett døgn før de importerte dataene blir brukt med innkommende treffdata.

Analyser og iverksettelse av tiltak

Standarddimensjonene for produkter, som for eksempel de for inntekt, produktkategori (Utvidet netthandel), produktets merkevare og så videre, fremgår i rapporten Konverteringer > Netthandel (eller Utvidet netthandel). Egendefinerte produktdimensjoner er tilgjengelige via tilpassede rapporter.

Du kan også segmentere brukere etter handleatferd, basert på produktdata du importerer.

Detaljer for datasettet

Datasettet er beholderen som kommer til å inneholde de importerte dataene dine. Utvid delen nedenfor for å se detaljene for datasettet.

Detaljer for datasettet

De importerte dataene dine lagres i et Datasett av passende type. Du velger Datasettype når du oppretter datasettet. Funksjonene og detaljene for denne bestemte datasettypen er oppført nedenfor.

Forklaring:

• Omfang – Omfanget bestemmer hvilke treff som skal knyttes til dimensjonsverdiene for import. Det finnes fire omfangsnivåer: treff, økt, bruker og produkt. Finn ut mer om omfang.
  • Moduser – Importmodusen bestemmer punktet i behandlings- og rapporteringskjeden der de importerte dataene dine slås sammen med eksisterende treffdata. Finn ut mer om importmoduser.
  • Skjemanøkkel – Viser nøkkeldimensjoner eller -beregninger. Nøkkelen brukes til å slå sammen dataene du laster opp, med eksisterende data i treffene dine for denne datasettypen.
    Skjemanøkkelen som er oppført her, er bare til informasjon og er kanskje ikke fullstendig. De faktiske dimensjonene og beregningene som er tilgjengelige, blir vist i brukergrensesnittet når du oppretter datasettet.
Omfang Økt
Skjemanøkkel Produkt-SKU (obligatorisk)
Importerte data

Dimensjoner

• Egendefinert dimensjon (produktomfang)
  • Produkt
  • Merkevare for produkt
  • Produktkategori (utvidet netthandel)
  • Produktvariant

Beregninger

• Egendefinert beregning (produktomfang)
Notater