Over productgegevens

Met de functie 'Productgegevens importeren' kunt u uw volledige productcatalogus naar Analytics overbrengen. Zo kunt u gebruikersgedrag, siteverkeer, e-commerceopbrengst en conversies meten met productspecifieke gegevens, zoals maat, kleur, stijl of andere willekeurige productdimensies die zinvol zijn voor uw bedrijf.

Door productgegevens in Analytics te importeren, vereenvoudigt en beperkt u de hoeveelheid e-commercegegevens die u samen met hits, zoals paginaweergaven en gebeurtenissen, moet verzenden. Een afzonderlijke product-ID of -SKU die tijdens de verzameling naar Analytics is verzonden, kan worden samengevoegd met uw geïmporteerde productgegevens om in productdimensies en statistieken in uw rapporten te worden weergegeven.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Hoe de functie 'Productgegevens importeren' werkt

Als u deze functie wilt gebruiken, moet uw property de plug-in voor Geoptimaliseerde e-commerce gebruiken.

De functie 'Productgegevens importeren' werkt door de SDK-dimensie als sleutel te gebruiken. U kunt een of meer product-SKU's samen met uw geoptimaliseerde e-commercehits verzenden. De aanvullende metagegevens voor producten kunnen worden opgeslagen in de standaard dimensies E-commerce of Geoptimaliseerde e-commerce in Analytics. U kunt tevens aangepaste dimensies en statistieken voor uw productgegevens definiëren.

Geüploade gegevens moeten worden verwerkt voordat ze in rapporten kunnen worden weergegeven. Wanneer het verwerken is voltooid, duurt het maximaal 24 uur voordat de geïmporteerde gegevens worden toegepast op binnenkomende gegevens voor hits.

Analyseren en actie ondernemen

De standaardproductdimensies, zoals Opbrengst, Productcategorie (Geoptimaliseerde e-commerce), Productmerk, enzovoort, worden weergegeven in het rapport Conversies > E-commerce (of Geoptimaliseerde e-commerce). Aangepaste productdimensies zijn beschikbaar wanneer aangepaste rapporten worden gebruikt.

U kunt uw gebruikers ook segmenteren op hun winkelgedrag op basis van geïmporteerde productgegevens.

Details van dataset

De dataset is de container waarin uw geïmporteerde gegevens worden opgenomen. Vouw het onderstaande gedeelte uit om de details van de dataset te bekijken.

Details van dataset

Uw geïmporteerde gegevens worden opgeslagen in een dataset van het juiste type. U selecteert het datasettype wanneer u de dataset maakt. De functies en details van dit specifieke datasettype worden hieronder vermeld.

Legenda:

• Bereik: het bereik bepaalt welke hits worden gekoppeld aan de waarden van de importdimensies. Er zijn vier niveaus voor het bereik: hit, sessie, gebruik en product. Meer informatie over het bereik.
  • Modi: de importmodus bepaalt het punt in de verwerkings- en rapportageketen waarop uw geïmporteerde gegevens worden samengevoegd met bestaande hitgegevens. Meer informatie over importmodi.
  • Schemasleutel: vermeldt de sleuteldimensies of -statistieken. De sleutel wordt gebruikt om de gegevens die u uploadt, samen te voegen met de bestaande gegevens in uw hits voor dit datasettype.
    De schemasleutel die hier wordt vermeld, is alleen bedoeld ter referentie en is mogelijk niet volledig. De werkelijke dimensies en statistieken die beschikbaar zijn, worden weergegeven in de gebruikersinterface wanneer u de dataset maakt.
Bereik Sessie
Schemasleutel Product-SKU (vereist)
Geïmporteerde gegevens

Dimensies

• Aangepaste dimensie (productbereik)
  • Product
  • Productmerk
  • Productcategorie (geoptimaliseerde e-commerce)
  • Productvariant

Statistieken

• Aangepaste statistiek (productbereik)