Om kampanjdata

Läs hur du importerar och förbättrar din data från anpassade marknadsföringskampanjer.

Genom att importera kampanjdata till Analytics kan du göra en mer anpassad analys av annonskampanjens resultat. Du kan då inkludera data som nya kampanjklassificeringar och varianter utöver standardparametrarna för kampanjspårning i Analytics.

Detta förenklar och minskar mängden kampanjdata du behöver skicka med i spårningskoden. Ett enda kampanj-id som skickas till Analytics vid insamlingstiden går att sammanfoga med importerad kampanjdata för att fylla i kampanjdimensioner och anpassade dimensioner och mätvärden i rapporterna. Det innebär att du kan återanvända befintliga kampanjkoder och importera data för dem.

Innehåll i artikeln:

Hur Import av kampanjdata fungerar

Import av kampanjdata fungerar genom att du ställer in ett kampanj-id för dina webbadresser. Du kan därefter använda detta kampanj-id när du sammanfogar träffarna med importerad data. Du kan överföra vanliga kampanjdata som exempelvis Källa och Media. Du kan även överföra data till anpassade dimensioner i enlighet med ditt syfte. Du kan till exempel överföra den till en anpassad dimension för en Kampanjgrupp för att spåra relaterade kampanjuppsättningar.

Det finns tre alternativ att välja mellan när du ställer in kampanjdata för dina användare:

Alternativ 1: Använd anpassad kampanjtaggning

Tagga kampanjens måladresser med parametern utm_id. Analytics kopplar sedan detta kampanj-id till användare som följer webbadressen. Exempel:

http://www.example.com?utm_id=1234

Läs mer om anpassade kampanjer.

Alternativ 2: Ställ in kampanjdata direkt

Om du använder en anpassad implementering och om kampanjinformationen är tillgänglig kan du ställa in kampanjdatan direkt genom att ändra spårningskoden. Mer information finns i utvecklarguiden för Analytics.

Alternativ 3 (analytics.js): Använd ett plugin-program med anpassad kampanjspårning

Om du taggar webbadresser med kampanjspårningsparametrar som inte tillhör Analytics kan du använda ett analytics.js-plugin-program för att koppla kampanjvärdena till sådana som Analytics känner igen. Mer information finns i utvecklarguiden för Analytics.

Analysera och vidta åtgärder

Använd förvärvsrapporterna till att analysera importerad kampanjdata. Standardparametrarna för kampanjen (till exempel Källa, Media, Innehåll, Term osv.) är tillgängliga automatiskt. Du kan lägga till anpassade dimensioner som en sekundär dimension till rapporten

Google-utvecklare kan skapa anpassade rapporter eller automatisera dina analyser genom att använda Core Reporting API.

Importerad kampanjdata för anpassade dimensioner kan även användas som segment i Analytics.

Datamängdsdetaljer

Datamängden är den behållare där importerad data lagras. Utöka avsnittet nedan om du vill läsa mer om datamängden.

Datamängdsdetaljer

Den importerade informationen lagras i en datamängd av lämplig typ. Du väljer datamängdstypen i samband med att du skapar datamängden. Egenskaper hos och information om den aktuella datamängdstypen beskrivs nedan.

Förklaring:

• Omfattning – avgör vilka träffar som ska kopplas till importdimensionsvärdena. Det finns fyra nivåer: träff, session, användare och produkt. Läs mer om omfattning.
  • Lägen – avgör vid vilken punkt i bearbetnings- och rapporteringskedjan som den importerade informationen ska slås samman med befintlig träffdata. Läs mer om importlägen.
  • Schemanyckel – anger nyckeldimensioner eller nyckelmätvärden. Nyckeln används för att slå samman data som överförs med befintlig data i träffarna för den aktuella datamängdstypen.
    Schemanyckeln anges bara för referensändamål, och kanske inte är fullständig. Tillgängliga dimensioner och mätvärden visas i användargränssnittet när du skapar datamängden.
Omfattning Session
Schemanyckel

Kampanjkod (obligatorisk)

Importerad data Minst ett av följande:
  • Annonsinnehåll
  • Annonsgrupp
  • Kampanj
  • Sökord
  • Media
  • Hänvisningsväg
  • Källa
  • Anpassad dimension (sessionens omfattning)
Anmärkningar