Om innehållsdata

Som standard fångar Analytics upp webbadresser och sidrubrikdimensioner för sidor som besöks av användare. Om du är en innehållsutgivare behöver du eventuellt veta mer om dessa sidor, till exempel författare, publiceringsdatum eller artikelkategori. Genom att överföra innehållsmetadata kan utgivare får en mycket bättre översikt över resultaten på deras webbplatser jämfört med de enklare mätvärdena Sidvisning eller Avvisningsfrekvens.

Innehåll i artikeln:

Hur import av innehållsdata fungerar

Import av innehållsdata fungerar genom att ett Innehålls-id används som nyckel. Detta Innehålls-id kan extraheras från dimensionen Sida för dina besökares träffar. Om artiklarna på din webbplats kallas till exempel /articles/article_id.html, där article_id är en unik identifierare kan du extrahera den med hjälp av ett reguljärt uttryck när du skapar datamängdsnyckeln. En beskrivning på hur det går till finns i Exempel på import av innehållsdata.

Den innehållsmetadata som du överför lagras i anpassade dimensioner. För exempelvis ett givet Innehålls-id överför du till exempel artikelns författare till den anpassade dimensionen Författare, eller en innehållskategorin till den anpassade dimensionen Kategori.

Analysera och vidta åtgärder

Du kan rapportera om överförd innehållsdata i anpassade rapporter och via API:n för kärnrapporter.

Du kan även använda Segment om importerad innehållsdata använder dataimport vid bearbetningen. (Dataimport vid fråga har för närvarande inte stöd för Segment. Läs mer om dataimport vid fråga och bearbetning.)

Datamängdsdetaljer

Datamängden är den behållare där importerad data lagras. Utöka avsnittet nedan om du vill läsa mer om datamängden.

Datamängdsdetaljer

Den importerade informationen lagras i en datamängd av lämplig typ. Du väljer datamängdstypen i samband med att du skapar datamängden. Egenskaper hos och information om den aktuella datamängdstypen beskrivs nedan.

Förklaring:

• Omfattning – avgör vilka träffar som ska kopplas till importdimensionsvärdena. Det finns fyra nivåer: träff, session, användare och produkt. Läs mer om omfattning.
  • Lägen – avgör vid vilken punkt i bearbetnings- och rapporteringskedjan som den importerade informationen ska slås samman med befintlig träffdata. Läs mer om importlägen.
  • Schemanyckel – anger nyckeldimensioner eller nyckelmätvärden. Nyckeln används för att slå samman data som överförs med befintlig data i träffarna för den aktuella datamängdstypen.
    Schemanyckeln anges bara för referensändamål, och kanske inte är fullständig. Tillgängliga dimensioner och mätvärden visas i användargränssnittet när du skapar datamängden.
Omfattning Träff
Schemanyckel Något av följande:
  • Sidans webbadress
  • Anpassad dimension (träffomfattning)
Importerad data

Anpassad dimension (träffomfattning)

Anmärkningar