Overzicht van importvoorbeelden

Voorbeelden waarin stap voor stap reële importscenario's worden doorlopen.

Dit artikel biedt een overzicht van de voorbeeldartikelen met betrekking tot het importeren van gegevens die in het gedeelte Volgende stappen hieronder worden vermeld. In de voorbeeldartikelen worden specifieke importscenario's beschreven, met stapsgewijze instructies voor het importeren van dat importtype in Analytics. Elk artikel wordt gepresenteerd in een soortgelijke vorm, met de volgende gedeelten:

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Scenario

In dit gedeelte wordt het scenario beschreven dat wordt gebruikt voor dit voorbeeld. Elk scenario presenteert een veelvoorkomende behoefte uit de echte wereld die u kunt oplossen met 'Gegevens importeren'. U kunt de details van deze scenario's aanpassen zodat ze aansluiten bij uw situatie.

Bepalen welke gegevens u wilt importeren

De eerste stap is bepalen welke gegevens u wilt importeren en hoe u deze wilt samenvoegen met uw bestaande gegevens voor hits.

De benodigde aangepaste dimensies of statistieken maken

Als u aangepaste dimensies of statistieken voor de sleutel- of geïmporteerde gegevens gebruikt, moet u deze maken voordat u de gegevens uploadt.

De dataset maken

In deze stap wordt u begeleid bij het maken van een dataset (de structuur waarin uw geïmporteerde gegevens worden opgenomen en samengevoegd met de verzamelde gegevens voor hits).

Meer informatie over datasets.

De gegevens uploaden

In deze stap wordt u begeleid bij het maken van uw CSV-uploadbestand en het uploaden daarvan naar Analytics.

Meer informatie over het indelen van uploadbestanden.

De gegevens in rapporten weergeven

De laatste stap in elk scenario is het weergeven van uw geüploade gegevens in een rapport. (Houd er echter rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw geïmporteerde gegevens zijn verwerkt en beschikbaar zijn voor rapportage.)

Volgende stappen

Selecteer een importscenario dat relevant is voor u:

Als u het volgende wilt... Gegevens samenvoegen op basis van Veelvoorkomende importdimensies/-statistieken Importvoorbeeld
CRM-gegevens gebruiken om sitegebruik te analyseren op interesse van de klant, loyaliteitsbeoordeling, totale waarde, enzovoort. User-ID Aangepaste dimensies en statistieken, zoals Segment, Beoordeling, Waarde. Voorbeeld voor gebruikersgegevens
Campagnetagging hergebruiken en uitbreiden om verkeer van niet-Google-bronnen bij te houden. Campagne-ID Bron, Medium Voorbeeld voor campagnegegevens
CMS-gegevens gebruiken om te zien welke auteurs op uw site het populairst zijn. Artikel-ID Aangepaste dimensies, zoals Auteur, Categorie. Voorbeeld voor inhoudsgegevens
Rapporten genereren voor uw populairste producten, ingedeeld op prijs, kleur, maat, enzovoort. Product-ID (SKU) Aangepaste dimensies, zoals Prijs, Kleur, Maat. Voorbeeld voor productgegevens
Teruggaven als batch verwerken. Transactie-ID Productprijs, Terugbetaalde producthoeveelheid, Opbrengst Voorbeeld voor teruggavegegevens
Klik- en kostengegevens van advertentienetwerken van derden (niet Google) analyseren. Bron, Medium, Campagne, Zoekwoord Klikken, Vertoningen, Kosten Voorbeeld voor kostengegevens
Andere gegevens dan de bovenstaande toevoegen. * * Voorbeeld voor aangepaste gegevens

* U kunt veel, maar niet alle dimensies en statistieken gebruiken bij het importeren van aangepaste gegevens, waaronder aangepaste dimensies/statistieken. Bekijk Limieten van 'Gegevens importeren' voor meer informatie.