Tietojen tuontiin liittyvät rajoitukset

Datan tuontiin liittyvät tiedot ja rajoitukset
Tässä artikkelissa:

Seurantakoodiin liittyvät vaatimukset

Universal Analyticsissa (analytics.js) tuetaan kaikkia käytettävissä olevia tuontityyppejä. Käytä tätä ohjelmaa, jos haluat tuoda käyttäjätietoja ja omia tietoja. Käyttääksesi Tuotetiedot- ja Hyvitystiedot-tuontityyppejä sinun on oltava lisäksi Tehostetun verkkokaupan (ec.js) käyttäjä.

Voit käyttää Classic Analyticsia (ga.js) edelleen seuraavissa tietotyypeissä:

• Sisältötiedot
  • Kampanjan tiedot
  • Hintatiedot.

(Katso alla oleva huomautus ulottuvuuksien ja tietojen korvaamisesta ga.js-koodilla.)

Käytettävissä olevat ulottuvuudet ja tiedot

Jokaisella tuontityypillä on esiasetettu luettelo ulottuvuuksista ja tiedoista, joita voidaan käyttää avaimina ja tuontiulottuvuuksina tai ‑tietoina kyseisessä tuontityypissä. Ulottuvuudet ja tiedot valitaan tietojoukon luonnin yhteydessä.

Tällä hetkellä et voi tehdä tuontia

• muokatuilla muuttujilla
  • aikapohjaisilla ulottuvuuksilla (esimerkiksi tunneilla ja minuuteilla)
  • maantieteellisillä ulottuvuuksilla (esimerkiksi mailla tai kaupungeilla).

Ulottuvuuksien ja tietojen korvaaminen ga.js-tunnisteella

Jos edelleen käytät ga.js-pohjaista koodinpätkää sivustollasi ja haluat tuoda tietoja ulottuvuuksiin (kuten Tekijä-ulottuvuuteen) tai tietoihin, jotka eivät ole Analyticsin vakioulottuvuuksia tai ‑tietoja, sinun on korvattava jokin aiemmin luotu ulottuvuus (kuten Sivun otsikko). Tällöin on erittäin suositeltavaa, että määrität uuden näkymän. Kun korvaat tietoja tällä tavalla, kyseisen ulottuvuuden tiedot korvataan pysyvästi omilla tiedoillasi valitsemasi näkymän osalta.

Reaaliaikaisessa raportoinnissa ei tueta omia ulottuvuuksia

Tuomasi omat mitat eivät näy reaaliaikaisissa raporteissa.

Tuotavissa käyttäjätiedoissa ei sallita henkilökohtaisia tunnistetietoja

Et voi lähettää henkilökohtaisia tunnistetietoja tai liittää niitä käyttäjätietojen tuontiin.

Tietojen tuonti ja suodattimet

Tuodut tiedot käsitellään ennen suodatusta. Tuotuja tietoja voidaan sisällyttää, jättää pois tai muuntaa suodatuksen aikana.

Tyhjät merkkijonot

Tuodut tyhjät merkkijonot varustetaan raporteissa not set -merkinnällä.

Tyhjällä merkkijonolla tarkoitetaan tuontitiedostoon sisältyvää kenttää, jonka erottajina käytettyjen pilkkujen välissä ei ole arvoa. Esimerkki:

foo,,baz

Tässä esimerkissä pilkkujen välissä oleva kenttä on tyhjä.

Negatiiviset arvot

Et voi lähettää negatiivisia arvoja. Jos datan tuonnin aikana lähetetyssä tiedostossa havaitaan negatiivisia lukuja, saat seuraavanlaisen virheilmoituksen:

Virheellinen solun arvo "<value>": rivi <number>, sarake <number>. Odotettiin datatyyppiä DOUBLE.

Palaavia käyttäjiä koskeva kampanjadata, kun käytössä on viimeinen epäsuora klikkaus

Voit käyttää käsittelyn aikaista datan tuontia ladataksesi käyttäjädataa uusista kampanjoista. Käsittelyn aikaisessa tuonnissa ei kuitenkaan tueta palaavia käyttäjiä koskevan kampanjadatan päivittämistä silloin, kun tiedot ovat peräisin kampanjoista, joissa käytetään viimeisen epäsuoran klikkauksen attribuutiomallia.

Rajoitus ei koske kyselyn aikaista datan tuontia.

Kardinaliteetiltaan suuren datan lähettäminen

Datan tuonnissa sovelletaan Google Analyticsin kardinaliteettirajoituksia.

Päällekkäisen datan tuominen

Datan tuonnissa ei tueta päällekkäisten avainulottuvuuksien tuontia. Varmista, että lataamasi avainulottuvuudet ovat ainutlaatuisia. Kun haluat päivittää aiemmin tuomasi avainarvon, poista ensin kyseisen arvon sisältävä tiedosto ja lataa sitten uusi arvo.

Lähetysrajoitukset

Tietojen tuontia koskevat seuraavat rajoitukset:

Kun olet saavuttanut edellä annetut rajat, et voi lähettää lisää tietoja, ellet poista aiemmin ladattuja tiedostoja.

Kustannustietokohtaiset rajoitukset

• 90 Mt päivässä (ga:date) tietojoukkoa kohden. Jos esimerkiksi lähetät 50 Mt tietoja ensimmäisessä lähetyksessä 10.10.2017 ja 40 Mt tietoja toisessa lähetyksessä samana päivänä, saavutat 90 Mt:n rajoituksen kyseisen tietojoukon ja päivämäärän osalta.

Hyvitystietokohtaiset rajoitukset

• Päiväkohtainen tiedoston enimmäiskoko 100 Mt
  • Yli 6 kuukautta vanhoja tapahtumia ei voida hyvittää.
  • Osittaiset ja täydet hyvitykset on lähetettävä erikseen.