Datasett forklart

Med datasett får du en struktur for å administrere opplastede data.

Et datasett er en beholder der du lagrer dataene du laster opp til Google Analytics. Med datasett kan du styre hvordan opplastede data slås sammen med eksisterende data. Datasett konfigureres på områdenivå. Datasettene må knyttes til minst ett datautvalg, og kan være knyttet til flere datautvalg.

Velg Administrator > (Område) > Dataimport for å administrere alle datasettene for et gitt område.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Typer datasett

Datasettypen samsvarer med den bestemte datatypen du ønsker å importere. Det finnes for eksempel datasettyper for brukerdata, kostnadsdata, innholdsdata osv. Avhengig av datasettypen har du ulike alternativer for dimensjonene og beregningene (skjemaet) du kan bruke.

Skjema for datasettet

Når du lager et datasett, definerer du et skjema. Dette er strukturen som slår sammen dataene du laster opp, med de eksisterende dataene i treffene dine. Et enkelt skjema består av en nøkkeldimensjon («nøkkelen») og en importdimensjon eller -beregning. Når det skal importeres data, ser Google Analytics etter nøkkelverdier i treff som samsvarer med nøkkelverdiene i de opplastede dataene. Når et samsvar blir funnet, blir de ekstra dimensjons- og beregningsverdiene som er knyttet til denne nøkkelen, lagt til i de eksisterende treffdataene. Importeringsdimensjonen (eller -beregningen) mottar disse tilleggsdataene du laster opp. Med noen typer datasett kan du definere nøkkelen ved hjelp av flere dimensjoner, og du kan bruke flere dimensjoner eller beregninger for importeringsfeltene med de fleste av dem.

Nøkkel- og importdimensjoner

Du kan bruke mange av dimensjonene og beregningene som er tilgjengelige, som importeringsnøkkelen og -målene dine, men ikke alle. Du kan se en fullstendig liste over tilgjengelige dimensjoner og beregninger i brukergrensesnittet når du oppretter datasett. Du kan for øyeblikket ikke bruke følgende for nøkkel- eller måldimensjoner:
  • tilpassede variabler
  • tidsbaserte dimensjoner som time, minutt osv.
  • geografiske dimensjoner som land, sted osv.

Bruk av egendefinerte dimensjoner og beregninger

Hvis du har implementert Universal Analytics (analytics.js), har mange (men ikke alle) importeringstyper støtte for opplasting til egendefinerte dimensjoner. Egendefinerte dimensjoner og beregninger må ha et omfang som er egnet for den aktuelle importeringstypen.

Finn ut mer om egendefinerte dimensjoner.

Hvis du fremdeles bruker den ga.js-baserte kodebiten på nettstedet ditt, og du ønsker å importere data til dimensjoner og beregninger som ikke er standard i Analytics (f.eks. Forfatter), må du overskrive de eksisterende dimensjonene (f.eks. Sidetittel). Vi anbefaler på det sterkeste at du konfigurerer en ny rapporteringsvisning hvis du har tenkt å gå for denne tilnærmingen. Hvis du skriver over på denne måten, blir dataene i den aktuelle dimensjonen erstattet permanent med de tilpassede dataene dine for datautvalget du velger.

Mer om nøkkel- og importdimensjoner
  • Du kan ta med opptil ni dimensjoner og/eller beregninger i et skjema, innbefattet nøkkel- og måldimensjoner samt beregninger.
  • Nøkkelen består av minst én dimensjon eller beregning, og kan bestå av opptil tre dimensjoner og/eller beregninger.

Eksempel: Side (nettadresse) kan være en nøkkeldimensjon, og det samme gjelder for egendefinerte dimensjoner.
  • Nøkkeldimensjoner kan være standarddimensjoner som allerede er definert av Analytics, samt egendefinerte dimensjoner. De kan også være en kombinasjon av Side (nettadresse) og én eller to egendefinerte dimensjoner.
  • De standard nøkkeldimensjonene varierer ut fra hvilken type datasett du velger. Du finner en liste over tilgjengelige nøkkeldimensjoner på rullegardinmenyen i skjemabyggeren for datasett.
  • Du kan finstemme nøkkelen ved å bruke et regulært uttrykk. Du kan også finstemme sidedimensjonen ved hjelp av søkeparametre. Du finner et eksempel i artikkelen om import av innholdsdata.
  • Hvilke målberegninger som er tilgjengelige, varierer etter hva du har valgt som nøkkeldimensjoner.

Eksempel: Hvis du har tenkt å oppgi forfatternavn og emne for hver artikkel-ID, angir du Forfatter og Emne som egendefinerte importdimensjoner.

Eksempel: Hvis nøkkelen er vareenhet, og du har tenkt å oppgi en pris for hver verdi i vareenheten, må du spesifisere Pris som beregning.