Comprendre els conjunts de dades

Els conjunts de dades ofereixen una estructura per gestionar les dades que heu penjat.

Un conjunt de dades és un contenidor de les dades que es pengen a Analytics. Els conjunts de dades controlen com es combinen les dades penjades amb les dades existents, i es configuren al nivell de la propietat. Els conjunts de dades s'han d'associar com a mínim a una visualització, encara que també poden associar-se a diverses visualitzacions.

Per gestionar tots els conjunts de dades d'una propietat, seleccioneu Administrador > (Propietat) > Importació de dades.

Contingut d'aquest article:

Tipus de conjunts de dades

El tipus d'un conjunt de dades correspon al tipus específic de dades que voleu importar. Per exemple, els tipus de conjunts de dades poden ser dades d'usuari, dades de cost, dades de contingut, etc. Segons el tipus de conjunt de dades, podreu triar entre dimensions i mètriques diferents (l'esquema).

Esquema del conjunt de dades

Quan creeu un conjunt de dades, heu de definir un esquema, que és l'estructura que combina les dades que pengeu amb les dades existents procedents de les peticions de fitxer. Un esquema senzill consisteix en una dimensió clau (la "clau") i en una mètrica o dimensió d'importació. Per importar dades, Analytics busca els valors de les claus a les peticions de fitxer que coincideixin amb els valors de les claus de les dades penjades. Quan es troba una coincidència, els valors de les mètriques i de les dimensions addicionals associades a aquesta clau s'afegeixen a les dades existents de la petició de fitxer. La dimensió (o mètrica) d'importació rep les dades addicionals que pengeu. En alguns tipus de conjunts de dades es poden utilitzar diverses dimensions per definir la clau, i en la majoria es poden utilitzar diverses dimensions o mètriques per als camps d'importació.

Clau i dimensions d'importació

Podeu utilitzar moltes de les dimensions i mètriques disponibles com a clau i com a destinació de la importació, però no totes. Veureu la llista completa de dimensions i de mètriques disponibles a la interfície d'usuari quan creeu el conjunt de dades. Actualment, no es poden utilitzar les dimensions següents com a clau ni com a dimensions d'importació:
  • variables personalitzades
  • dimensions de temps (hores, minuts, etc.)
  • dimensions geogràfiques (país, ciutat, etc.)

Utilitzar dimensions i mètriques personalitzades

Si heu implementat Universal Analytics (analytics.js), la majoria dels tipus d'importació (no tots) permeten penjar dades a les dimensions personalitzades. L'abast de les dimensions i de les mètriques personalitzades ha de ser adequat al tipus d'importació.

Obteniu més informació sobre les dimensions personalitzades.

Si encara feu servir el fragment basat en ga.js al vostre lloc i voleu importar dimensions i mètriques que no existeixen com a dimensions o mètriques estàndard d'Analytics (p. ex., Autor), cal que sobreescriviu alguna dimensió existent (p. ex. Títol de la pàgina). Si opteu per aquesta via, és molt important que configureu una visualització nova, ja que, quan se sobreescriu la dimensió en qüestió, se'n substitueixen definitivament les dades per les dades personalitzades de la visualització seleccionada.

Informació addicional sobre les claus i les dimensions d'importació
  • A l'esquema, podeu utilitzar un màxim de nou dimensions o mètriques, incloses les mètriques i les dimensions que serveixen de clau i de destinació de la importació.
  • La clau està formada per almenys una dimensió o una mètrica i pot incloure'n un màxim de tres.

Exemple: "Pàgina (URL)" podria ser una dimensió utilitzada com a clau, de la mateixa manera que ho podria ser una altra dimensió personalitzada que hàgiu definit.
  • La clau pot ser una dimensió predeterminada que ja estigui definida a Analytics, una dimensió personalitzada que hàgiu definit o bé una combinació de "Pàgina (URL)" i una o dues dimensions personalitzades.
  • Les dimensions clau predeterminades variaran en funció del tipus de conjunt de dades que trieu. La secció de creació de l'esquema del conjunt de dades inclou un menú desplegable amb una llista de les dimensions disponibles per a la clau.
  • Podeu definir millor la clau mitjançant una expressió regular. També podeu definir millor la dimensió "Pàgina" utilitzant paràmetres de consulta. Vegeu l'article Exemple d'importació de dades de contingut.
  • Les mètriques d'importació disponibles varien en funció de les dimensions triades com a clau.

Exemple: si voleu incloure el nom de l'autor i un tema en cada identificador d'article, heu d'especificar Autor i Tema com a dimensions personalitzades d'importació.

Exemple: si la clau és "SKU" i voleu assignar un preu a cada valor de "SKU", heu d'especificar Preu com a mètrica.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!