Eksempel på import af produktdata

Få flere oplysninger om, hvordan du importerer tøjfarver og tøjstørrelser fra dit produktkatalog.

Import af produktmetadata giver dig større viden om handel ved at importere produktrelaterede dimensioner, f.eks. størrelse, farve og stil, til dine indsamlede Analytics-data.

For at bruge denne funktion skal din ejendom benytte pluginnet til udvidet e-handel.

Du har også brug for at kunne ændre din e-handelskode for at sende produktvarenumre sammen med alle dine hits.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Scenarie:

Du sælger tøj på nettet og ønsker at se, hvilke farver og størrelser der er mest populære på dit website.

Trin 1: Tag dit website med pluginnet ec.js

Ifølge retningslinjerne i Tag dine sider med pluginnet ec.js tagger du dine produktlister, sider med produktoplysninger, interne promoveringer og dine indkøbsvogns- og betalingssider.

Trin 2: Vælg, hvilke data der skal importeres

Du har en datafil uden for Analytics, der knytter hvert enkelt stykke tøj til en farve og en størrelse, og du planlægger at uploade disse oplysninger til Analytics.

Trin 3: Opret den tilpassede dimension

Fordi farve og størrelse ikke findes som dimensioner i Analytics, er det nødvendigt at oprette dem som tilpassede dimensioner.

Trin 4: Opret datasættet

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, som du vil uploade data til.
  3. Klik på Dataimport i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på Nyt datasæt.
  5. Vælg Produktdata som type.
  6. Giv datasættet navnet "Farver og størrelser".
  7. Vælg et eller flere dataudvalg, disse data skal vises i.
  8. Definer skemaet ved at bruge nedenstående eksempel som model.

Skemaeksempel

Du sender ikke eksplicit farve og størrelse i dine hitdata, men du sender et produkt-id. For at udvide produkt-id'et skal du vælge Produktlagerføringskode som nøgle.

Skemaindstillinger:

Nøgle: Produktlagerføringskode
Importerede data: Farve og størrelse
Overskriv hitdata: Ja

Gem datasættet.

Trin 5: Opret CSV-filen

Du genererer din CSV-fil til upload via to trin:

1. Hent overskriften til CSV-filen

Klik på Farve og størrelse i tabellen Datasæt for at åbne datasætkonfigurationen.

Klik på Hent skema.

Du ser noget i stil med følgende:

CSV header
    ga:produktlagerføringskode,ga:dimension23,ga:dimension24

Dette er den overskrift, du skal bruge som første linje i dine uploadede CSV-filer. Tabellen nedenfor identificerer kolonnerne:

Produktlagerføringskode Farve Størrelse
ga:produktlagerføringskode ga:dimension23 ga:dimension24

2. Opret et regneark, og eksportér det som en CSV-fil

Opret et Google-regneark, der følger ovenstående format. Den første række (overskrift) i dit regneark skal bruge de interne dimensionsnavne (f.eks. ga:productSku i stedet for Produktlagerføringskode), der er angivet i dialogboksen Hent skema ovenfor. Kolonnerne under hver enkelt overskriftscelle skal indeholde de relevante data for de respektive overskrifter.

ga:produktlagerføringskode ga:dimension23 ga:dimension24
12345 Rød S
12345 Rød M
23456 Hvid M
23456 Blå L

Eksportér regnearket som en CSV-fil. Din fil ser nogenlunde således ud:

ga:productSku,ga:dimension23,ga:dimension24
    12345,Rød,S
    12345,Rød,M
    23456,Hvid,M
    23456,Blå,L

Trin 6: Upload dataene

Du kan nu uploade den CSV-fil, du har oprettet, til Analytics. Dataene kan uploades på to forskellige måder: Manuelt via brugerfladen i Analytics eller automatisk via Management API.

Upload manuelt
  1. Find rækken for Farver og størrelser i tabellen Datasæt.
  2. Klik på Administrer uploads for datasættet Farver og størrelser.
  3. Klik på Upload fil, vælg filen, og klik på Upload.
Upload via Management API
  1. Find rækken for Farver og størrelser i tabellen Datasæt.
  2. Klik på datasættets navn.
  3. Klik på Hent kilde-id for tilpassede data…
  4. Lav en kopi af id'et.
  5. Følg denne vejledning for at uploade via Management API.

Trin 7: Opdater din e-handelskode

Når du har uploadet produktdata, skal du opdatere din e-handelskode, så den sender produkvarenumre med alle dine hits sammen med eventuelle andre data, du gerne vil have vist i dine rapporter, f.eks. tilpassede dimensioner eller metrics.

Bemærk! Når du sender e-handelsdata til Analytics, er der ikke noget bestemt felt med navnet Produktvarenummer. Det udgøres i stedet af id-feltet som vist i eksemplet nedenfor.

// Eksempel på at en transaktion sendes, når der flettes med importerede produktdata.
ga('create', 'UA-XXXX-Y');
ga('require', 'ec', 'ec.js'); // Indlæs pluginnet Udvidet e-handel. Skal udfyldes.

// Produktets navn, pris og andre data føjes til dette hit
// på indsamlingstidspunktet, hvis værdien i id-feltet matcher et produktvarenummer,
// som du har uploadet.
ga('ec:addImpression', {
  'id': '12345',              // Produkt-id/varenummer (nøgle). Skal udfyldes.
  'list': 'Search Results',
  'position': 1,
  'dimension1': 'Member'
});

ga('send', 'pageview');       // Send eksponeringen med et sidevisningshit.

Produkt-id'er, som er blevet sendt fra din implementering af Udvidet e-handel, matches nu med produktvarenumre i det importerede produktdatasæt, og dine rapporter udfyldes automatisk med de yderligere produktdata, som du har uploadet.

Trin 8: Se dataene i rapporter

Da Farve og Størrelse er tilpassede dimensioner, vises de ikke automatisk i standardrapporter, men du kan tilføje dem som sekundære dimensioner. Eksempelvis kan du i rapporten Produkteffektivitet vælge Produktlagerføringskode som den primære dimension og derefter tilføje Farve eller Størrelse som den sekundære dimension.Du kan også oprette en tilpasset rapport med metrics for udvidet e-handel (f.eks. Produktomsætning, Unikke køb eller Mængde) og derefter tilføje Produktlagerføringskode, Farve og Størrelse som dimensioner.

Uploadede data skal behandles, før de vises i rapporter. Når behandlingen er fuldført, kan der gå op til 24 timer, før de importerede data anvendes på indgående hitdata.