Om Utvidet netthandel

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Handle- og kjøpsatferd

I rapportene om e-handelanalyse kan du se statistikk om handleaktivitetene, altså visninger av produktsider, produkter som er lagt i eller tatt ut av handlekurven, samt transaksjoner som er innledet, avbrutt og fullført.

Økonomiske resultater

Rapportene Oversikt og Produktresultat inneholder data for inntektene og konverteringsfrekvensene som produktene dine genererer, hvor mange produkter en gjennomsnittlig transaksjon omfatter, gjennomsnittlig bestillingsverdi, beløp som er tilbakebetalt, og i hvor stor grad brukerne legger til produkter i handlekurver og foretar kjøp etter å ha sett på produktdetaljsider.

En grunnleggende implementering av merking for utvidet netthandel gir deg data for enkeltprodukter, men du kan enkelt legge til kategori- og merkevareområder slik at du også kan evaluere data fra disse perspektivene. Disse områdene bruker strengverdier, og du kan dermed opprette enhver kategori og merkevareklassifikasjon som er relevant for bedriften din.

Oppnå suksess med varehandel

I tillegg til å måle produktresultater må du også måle de interne og eksterne markedsføringstiltakene som underbygger disse produktene.

Ved hjelp av rapporten Kode for samarbeidspartner kan du spore inntekter, transaksjoner og gjennomsnittlig bestillingsverdi i tilknytning til partnernettsteder som fører kunder til nettstedet ditt.

Du kan spore de samme beregningene for kuponger på bestillingsnivå i rapporten Bestillingskupong.

I rapporten Produktkupong kan du se hvor effektive kuponger på produktnivå er, i form av inntekter, unike kjøp og produktinntekter per kjøp.

Hvis du bruker intern markedsføring, for eksempel interne bannere der du fremmer salg på en annen del av nettstedet ditt, kan du spore visninger, klikk og klikkfrekvens for denne markedsføringen i «Intern markedsføring»-rapporten.

Produktattribusjon

I Utvidet netthandel omfatter resultatrapporten for produktlister nyttige data om produktattribusjon. Rapporten inneholder et «siste handling»-attributt der kreditt på produktnivå tilskrives den siste produktlisten brukeren hadde en interaksjon med før konverteringshandlingen (brukeren la f.eks. noe i handlekurven, kjøpte noe eller betalte for noe).

Med data om produktattribusjon kan du danne deg et tydelig bilde av hvilke produktlister du genererer konverteringer via, så du kan optimalisere markedstiltakene og øke salgstallene dine. Nå kan du for eksempel se om brukerne kjøper et produkt etter å ha klikket på en produktreklame, en kategoriside eller søkeresultatsiden.

For å komme i gang med produktattribusjon må du spesifisere listeattributtet i handlingsdataene for netthandel. Hver gang du genererer produktinntekter eller brukere legger noe i handlekurven, betaler for produkter eller gjør unike kjøp, blir disse handlingene tilskrevet resultatrapporten for produktlister via dette listefeltet.

Importering av netthandelsdata fra nettsteder til Analytics

Før du kan se disse dataene i rapportene dine, må du gjøre følgende:

Du kan også velge å

Merk: Med eldre implementeringer av analytics.js kan du merke nettstedet ditt med ec.js-programtillegget.

Analytics har inngått kompaniskap med ulike leverandører av netthandelsplattformer for å kunne gi felles kunder forhåndsbygde integrasjoner. Hvis du bruker en av disse plattformene, kan du dra nytte av Utvidet netthandel ved å installere en av disse integrasjonene. Gå til partnergalleriet for å finne ut mer om de fremhevede partnerne til Utvidet netthandel.