Hoe de plug-in autoLink werkt (analytics.js)

Wanneer u de plug-in autoLink toevoegt aan uw trackingcode, wordt de plug-in automatisch geladen met uw pagina's en zoekt deze naar overeenkomstige subtekenreeksen voor al uw links. Vervolgens herkent de plug-in links die een domeinnaam bevatten die u heeft opgegeven in uw trackingcode. Verkeer dat op een link naar deze domeinen klikt, wordt geteld als cross-domein verkeer.

Als u cross-domein tracking bijvoorbeeld heeft ingesteld voor example-1.com en example-2.com, herkent de plug-in autoLink links op example-1.com die naar example-2.com gaan. Wanneer een gebruiker een pagina op example-1.com bezoekt en op een link naar example-2.com klikt, telt de plug-in autoLink de navigatie als cross-domein verkeer.

Het is mogelijk dat pagina's op zo'n manier zijn ingesteld dat de plug-in niet werkt. Test de plug-in op één pagina voordat u deze implementeert op uw gehele site.

Als u de plug-in autoLink wilt instellen, moet u deze toevoegen aan uw trackingcodefragment, de domeinen definiëren die u wilt bijhouden, en voor elke pagina aangeven dat de plug-in mag worden uitgevoerd.

Gerelateerde bronnen

analytics.js

gtag.js