Hoe de plug-in autoLink werkt (analytics.js)

Wanneer u de plug-in autoLink toevoegt aan uw tag, wordt de plug-in automatisch geladen met uw pagina's en zoekt deze naar overeenkomstige subtekenreeksen voor al uw links. Vervolgens worden alle links herkend die een domeinnaam bevatten die u heeft opgegeven in uw tag. Verkeer dat op een link naar deze domeinen klikt, wordt geteld als cross-domein verkeer tenzij het domein in de link exact overeenkomt met het domein van de pagina.

Als u bijvoorbeeld cross-domein meting heeft ingesteld op example-1.com enexample-2.com, herkent de plug-in autoLink links op example-1.com die naar example-2.com leiden. Als een gebruiker een pagina bezoekt op example-1.com en klikt op een link naar example-2.com, telt de plug-in autoLink de navigatie als cross-domein verkeer.

Het is mogelijk dat pagina's op zo'n manier zijn ingesteld dat de plug-in niet werkt. Test de plug-in op 1 pagina voordat u deze implementeert op uw gehele site.

Als u de plug-in autoLink wilt instellen, moet u de plug-in toevoegen aan uw tag, de domeinen definiëren die u wilt gebruiken en voor elke pagina instellen dat de plug-in mag worden uitgevoerd.

Gerelateerde bronnen

analytics.js

gtag.js