Redenen voor gebruik van cross-domein tracking

Wanneer u cross-domein tracking instelt, kunt u in één accountproperty gegevens verzamelen van meerdere websites. Zo kunt u gegevens van verschillende sites bekijken in dezelfde rapportweergave.

In sommige configuraties, zoals met winkelwagentjes van derden, is dit ideaal. In andere configuraties raden we u echter aan meerdere dataweergaven in te stellen: één dataweergave voor al het verkeer dat is verzameld via de instelling voor cross-domein tracking, en afzonderlijke gefilterde dataweergaven waarin uitsluitend gegevens van elk afzonderlijk domein worden weergegeven. Zo kunt u het verkeer van de verschillende domeinen in één weergave analyseren en de andere weergaven gebruiken om de gegevens van elk domein desgewenst in een afzonderlijke reeks rapporten te analyseren.

In dit artikel:

Meerdere domeinen

Als u meerdere hoofddomeinen heeft, zoals www.example1.com en www.example2.com, kunt u cross-domein tracking instellen om gegevens van beide domeinen te verzamelen en naar dezelfde Analytics-accountproperty te verzenden.

Subdomeinen

Als u uw trackingcode heeft geüpdatet naar analytics.js, hoeft u geen aanvullende configuraties uit te voeren om subdomeinen bij te houden.

U kunt cross-domein tracking gebruiken om in één enkele Analytics-accountproperty gegevens te verzamelen van een primair domein, zoals www.example.com, en een subdomein, zoals www.subdomein.example.com.

Winkelwagentjes van derden

Als u een winkelwagentje van een derde partij gebruikt, moet uw verkeer waarschijnlijk uw domein verlaten om een aankoop te voltooien. Met cross-domein tracking kunt u echter gebruikers bijhouden terwijl ze het hele betalingsproces doorlopen en schakelen tussen uw domein en het domein dat uw winkelwagentje host.

Iframe-inhoud

Als u inhoud heeft die op een ander domein wordt weergegeven via een iframe of een vergelijkbare technologie, kunt u met cross-domein tracking nog altijd gegevens verzamelen over dat verkeer.

Gerelateerde bronnen

analytics.js

gtag.js