[UA] Analytics-training en -support

Dit artikel gaat over trainings- en supportbronnen voor Universal Analytics. Ga naar de [GA4] Trainings- en supporthandleiding voor Google Analytics 4-accounts voor informatie over trainings- en supportbronnen voor Google Analytics 4.

Deze selfservice-opties zijn beschikbaar voor gebruikers van Google Analytics Standard (de kosteloze versie).

Als u support nodig heeft via e-mail of telefoon, kunt u een upgrade naar Analytics 360 overwegen.

Training

Support

Analytics-logo Analytics Academy

De Analytics Academy biedt gratis online cursussen over Analytics en andere tools voor gegevensanalyse. U kunt de Analytics Academy gebruiken ter voorbereiding op het Analytics-examen voor kwalificatie voor individuen, waarmee u een door de branche erkende kwalificatie kunt verdienen.

Analytics-logo Demo-account voor Analytics

Het demo-account voor Analytics is een volledig functioneel Analytics-account waartoe elke Google-gebruiker toegang heeft. Via dit account kunt u echte bedrijfsgegevens bekijken en experimenteren met de functies van Analytics.

YouTube-logo YouTube-kanaal van Analytics

Op het YouTube-kanaal van Analytics vindt u video's over diverse onderwerpen met betrekking tot gegevensanalyse.

Blogger logo Analytics-blog

Op de Analytics-blog vindt u artikelen over onderwerpen die uiteenlopen van nieuwe functies en analyseadvies tot aankomende branche-evenementen. U kunt op onderwerplabels klikken om snel te vinden wat u nodig heeft.

Google Marketing Platform Academy

Meld u aan bij de Google Marketing Platform Academy om livestreams en on demand video's te bekijken die worden gepresenteerd door ons team van productexperts, die u helpen de mogelijkheden van de Google Marketing Platform-producten en -oplossingen optimaal te benutten. Dit helpt u om uw marketingactiviteiten af te stemmen op een landschap dat continu in ontwikkeling is.

Google-logo Helpcentrum van Analytics

In het Helpcentrum van Analytics (de huidige pagina) vindt u informatie over alle aspecten van het gebruik van Analytics, zoals hoe u aan de slag kunt gaan, praktische tips voor analyse en oplossingen voor problemen.

Analytics-logo Functie voor zoeken in het Helpcentrum van Analytics

Met de functie voor zoeken in het Helpcentrum van Analytics kunt u rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface supportinformatie raadplegen. Als u de functie voor zoeken in het Helpcentrum wilt openen, klikt u op de knop ? in de rechterbovenhoek.

Analytics-logo Contextuele hulp in het product

In de gebruikersinterface van Analytics kunt u contextuele Help-artikelen en -video's activeren. Klik hiervoor op het icoon school-icoon in de rechterbovenhoek (momenteel alleen beschikbaar in de Realtime-rapporten).

Google Developers-logo Google Developers

Google Developers for Analytics levert documentatie voor alle bibliotheken, SDK's en API's van Google Analytics. Er zijn ook demo's en tools beschikbaar.

Google Groups logo Analytics-discussieforum

Op het Analytics-discussieforum kunt u in contact komen met andere Analytics-gebruikers en hulp krijgen bij specifieke Analytics-onderwerpen.