Analytics-training en -support

Deze self-serviceopties zijn beschikbaar voor gebruikers van Google Analytics Standard (de gratis versie).

Als u support nodig heeft via e-mail of telefoon, kunt u een upgrade naar Analytics 360 overwegen.

Training

Support

Analytics logo Analytics Academy

De Analytics Academy biedt gratis online cursussen over Analytics en andere tools voor gegevensanalyse. U kunt de Analytics Academy gebruiken ter voorbereiding op het Analytics-examen voor kwalificatie voor individuen, dat een door de branche erkende kwalificatie oplevert.

Analytics logo Demo-account voor Analytics

Het demo-account voor Analytics is een volledig functioneel Analytics-account waartoe elke Google-gebruiker toegang heeft. Via dit account kunt u echte bedrijfsgegevens bekijken en experimenteren met de functies van Analytics.

YouTube logo YouTube-kanaal van Analytics

Op het YouTube-kanaal van Analytics vindt u video's over diverse onderwerpen met betrekking tot gegevensanalyse.

Blogger logo Analytics-blog

Op de Analytics-blog vindt u artikelen over onderwerpen die uiteenlopen van nieuwe functies en analyseadvies tot aankomende branche-evenementen. U kunt op onderwerplabels klikken om snel te vinden wat u nodig heeft.

Analytics logo Playbook voor beheerders van digitale media

Het Google Analytics-team heeft een stapsgewijs playbook ontwikkeld om u te helpen de mogelijkheden van uw Google Analytics- en Google Ads-accounts optimaal te benutten. Leer hoe u diepere insights kunt ontsluiten en slimmere Google Ads-campagnes kunt maken. Het playbook downloaden

Google logo Helpcentrum van Analytics

In het Helpcentrum van Analytics (de huidige pagina) vindt u informatie over alle aspecten van het gebruik van Analytics, zoals hoe u aan de slag kunt gaan, praktische tips voor analyse en oplossingen voor problemen.

Analytics logo Functie voor zoeken in het Helpcentrum van Analytics

Met de functie voor zoeken in het Helpcentrum van Analytics kunt u rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface supportinformatie raadplegen. Als u de functie voor zoeken in het Helpcentrum wilt openen, klikt u op de knop ? in de rechterbovenhoek.

Analytics logo Contextuele Help in het product

In de gebruikersinterface van Analytics kunt u contextuele Help-artikelen en -video's activeren. Klik hiervoor op het pictogram school icon in de rechterbovenhoek (momenteel alleen beschikbaar in de Realtime-rapporten).

Google Developers logo Google Developers

Google Developers for Analytics levert documentatie voor alle bibliotheken, SDK's en API's van Google Analytics. Er zijn ook demo's en tools beschikbaar.

Google Groups logo Analytics-discussieforum

Op het Analytics-discussieforum kunt u in contact komen met andere Analytics-gebruikers en hulp krijgen bij specifieke Analytics-onderwerpen.