Skapa målgrupper för dynamisk remarketing

Använd Analytics för att skapa målgrupper för dynamisk remarketing

När du har uppdaterat taggarna med de vertikalattribut du vill använda, blir attributen tillgängliga i Analytics och kan användas till att skapa målgrupper för remarketing.

I Analytics kan du skapa användarbaserade remarketingmålgrupper som identifierar användarna på olika nivåer i konverteringstratten. Du kan visserligen införa dynamisk remarketing genom att skapa en enda lista med alla användare, men om du skapar mer snävt inriktade listor kan du fokusera annonsinnehållet och budgeten där de får störst effekt. Användare som till exempel redan har lagt produkter i kundvagnen kanske bara behöver en påminnelse eller ett incitament för att slutföra transaktionen. Användare som däremot bara har tittat på produkterna kanske behöver bli övertygade om produkternas värde.

Genom att göra på samma sätt som när du skapar remarketinglistor, kan du skapa segmentbaserade målgrupper för dynamisk remarketing med de nya pagetype-dimensionerna:

• Allmänna besökare
  • Personer som sökte efter produkter
  • Personer som tittade på produkter
  • Personer som lämnade kundvagnen
  • Personer som har slutfört konverteringar tidigare

Du kan importera en fördefinierad remarketingmålgrupp till ditt Google Analytics-konto baserat på den branschkategori du har valt.

Eftersom varje branschkategori har olika sidtypsvärden, varierar definitionerna av målgrupperna något sinsemellan. Om du till exempel importerar data från Detaljhandel, ser målgruppen något annorlunda ut än om du importerar data för Resor.

Importera fördefinierade målgrupper för branschkategorin

1. Klicka på en av länkarna nedan om du vill importera rätt målgrupper för din branschkategori:
  2. Välj önskad vy i Google Analytics. Informationen importeras till den här rapportvyn i ditt konto.
  3. Välj det annonseringskonto där du vill ha tillgång till målgrupperna.
  4. Klicka på Skapa.

När du har importerat en fördefinierad målgrupp, kan du se den i Admin > kolumnen Egendom > Remarketing > Målgrupper och i det annonseringskonto där du har delat den.

Nästa steg

1. Skapa attribut för dynamisk remarketing
  2. Skapa en dynamisk remarketingkampanj i Google Ads