Eksempler på segmentanalyse

Bruk og lag segmenter for analyse og remarketing.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du bruker, endrer og lager nye segmenter for å analysere dataene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sammenlign besøkende som har fullført konverteringer, og besøkende som ikke har fullført konverteringer

Systemsegmentene er utformet for å dekke et bredt spekter av vanlige bruksområder. I dette eksemplet bruker vi to systemsegmenter, Konverterere, og Ikke-konverterere, for å sammenligne de to aspektene som er viktigst for alle eiere av nettsteder eller apper: brukere som har konvertert (fullført mål og/eller transaksjoner), og brukere som ikke har det.

Når du har en forståelse av hvilke brukere som fullfører konverteringer, blir det enklere å finstemme de vellykkede aspektene ved markedsføringen din og finne ut hvor du kan forbedre innsatsen for å nå frem til brukere med uutnyttet potensial.

Når du får innsikt i hvorfor brukerne ikke fullfører konverteringer, kan du forbedre de svake punktene i måten du tilnærmer deg brukerne på.

I det første eksemplet bruker vi de to systemsegmentene for besøkende som har konvertert (Konverterere), og besøkende som ikke har fullført konverteringer (Ikke-konverterere), samt Oversikt over målgrupper-rapporten for å se på disse dataene med nye øyne.

Oversikt over målgrupper-rapporten der segmentene for besøkende som har konvertert (Konverterere), og besøkende som ikke har fullført konverteringer (Ikke-konverterere), er brukt.

Som du ser, er det færre brukere som fullfører konverteringer (20 042 mot 54 212), og disse brukerne gjennomfører færre økter (27 788 mot 59 080).

Brukere som har konvertert står for mindre enn halvparten av trafikken til nettstedet i forhold til brukere som ikke har konvertert, men de står for mye mer av aktiviteten nettstedet:

• Mer enn fire ganger så mange sidevisninger
  • Mer enn sju ganger så mange sider per økt
  • Mer enn ti ganger så høy gjennomsnittlig øktvarighet
  • Ca. ⅙ av fluktfrekvensen

Det er ikke nødvendigvis overraskende at brukere som konverterer, er mer engasjert, men dataene tyder på at når du har fått konverterende brukere til nettstedet ditt, blir de svært engasjert. De kommer også tilbake: Litt over en tredjedel av alle som konverterer, er returnerende brukere.

Når du aktiverer segmenter, er de aktive for alle rapportene dine. Dette gjør det enkelt å evaluere dataene i en rekke ulike sammenhenger.

Åpne rapporten kalt «Demografi > Alder»

«Demografi > Alder»-rapporten der segmentene for besøkende som har konvertert (Konverterere), og besøkende som ikke har fullført konverteringer (Ikke-konverterere), er brukt.

Legg merke til at forholdet mellom konverteringer og ikke-konverteringer avtar jevnt med alderen.

Aldersgruppen 25–34 år står for flest økter med fullførte konverteringer (6312 eller 42,65 %). Det er den gruppen som har jevnest fordeling mellom øktene med konverteringer og øktene uten konverteringer (6312 mot 6886).

«Demografi > Alder»-rapporten, Konverterere, og Ikke-konverterere, i aldersgruppen 25–34 år.

Det kan hende det føles mer naturlig for brukerne i alderen 25–34 år å handle på nettet, eller at produktene eller tjenestene dine appellerer spesielt til denne gruppen. Eller kanskje din markedsføring fokuserer mer på yngre brukere. Denne statistikken kan også tyde på at nettstedet ditt er rettet mot en yngre målgruppe med teknisk innsikt. Denne informasjonen i seg selv gir ingen definitive svar, men så langt tyder det meste på at den yngste demografiske gruppen er spesielt verdifull for deg, og at de andre demografiske gruppene kan være mindre verdifulle jo høyere alderen er.

De to aldersgruppene 25–34 og 35–44 gjennomfører samlet over halvparten av alle øktene (56,9 %), og står for en enda høyere prosentandel av konverteringene (64 %).

«Demografi > Alder»-rapporten, Konverterere, og Ikke-konverterere, i aldersgruppene 25–34 og 35–44 år.

Legg merke til at aldersgruppen 65 år og eldre bare står for 5,1 % av alle øktene, og bare 3,5 % av alle konverteringene. Dette ser ut til å styrke verdien den yngre demografiske gruppen har for deg.

«Demografi > Alder»-rapporten, Konverterere, og Ikke-konverterere, i aldersgruppen 65 år og eldre.

Personer i alderen 25–44 år står for 64 % av alle konverteringene, men brukerne på 65 år og eldre har en høyere konverteringsfrekvens: 0,77 % mot en kombinert frekvens på 0,63 % for brukerne i alderen 25–44 år. Du får færre konverteringer fra aldersgruppen 65 år og eldre, men det ser ut til å være et stort potensial som ikke er utnyttet i denne gruppen.

«Demografi > Alder»-rapporten, konverteringsfrekvens for netthandel for aldersgruppene 25–44 år kontra 65 år og eldre.

Åpne «Demografi > Kjønn»-rapporten og angi Alle mål som konverteringsberegning. Sjekk deretter om det er konverteringsforskjeller mellom kjønnsgruppene.

«Demografi > Kjønn»-rapporten der segmentene Konverterere, og Ikke-konverterere, er brukt.

Mannlige brukere står for 2,5 ganger så mange økter med konverteringer som kvinnelige brukere (12 011 mot 4756).

«Demografi > Kjønn»-rapporten der segmentene Konverterere, og Ikke-konverterere, er brukt. Detaljvisning av øktene med konverteringer.

Hvis du ser på frekvensen for målkonvertering, ser du imidlertid at selv om færre kvinner fullfører konverteringer, har de en litt høyere frekvens for målkonvertering enn menn (84,13 % mot 83,56 %).

«Demografi > Kjønn»-rapporten der segmentene Konverterere, og Ikke-konverterere, er brukt. Detaljvisning av frekvensen for målkonvertering.

Ved å bruke to systemsegmenter kan du enkelt gå gjennom noen rapporter og se at visse mønstre dukker opp:

• Yngre brukere står for flere konverteringer totalt, men eldre brukere har en høyere konverteringsfrekvens.
  • Mannlige brukere står for flere konverteringer totalt, men kvinner har en høyere konverteringsfrekvens.

Denne innledende gjennomgangen gir neppe tilstrekkelig grunnlag for endringer i måten du fordeler ressurser på, men den viser veien for videre undersøkelser.

Du kan for eksempel lage segmenter for hver aldersgruppe og hvert kjønn, og bruke dem i kampanjerapporter for å se om markedsføringen din hovedsakelig appellerer til én gruppe. Hvis markedsføringen har en utilsiktet, begrenset appell, kan du lage flere kampanjer og annonser rettet mot de gruppene som viser potensial, men som ikke responderer godt på den nåværende markedsføringen din (f.eks. kvinner eller brukere over 65 år).

Bruk de samme segmentene i rapporten om geografisk plassering for å se om det finnes områder der du ikke kjører kampanjer, men som har høye andeler av de brukerne som representerer et stort potensial.

Bruk disse segmentene i oversiktsrapporten for interesser for å se hvor mye interessene varierer mellom gruppene, og om det er behov for å utvikle mer spesialiserte målgrupper for programmatiske annonsekjøp.

Når du først har funnet betydningsfulle data (f.eks. gruppene som representerer en potensiell kilde til konverteringer), kan du lage de tilsvarende segmentene, bruke dem i rapporter og gjennomføre en grundig analyse for å finne ut hvordan du kan fornye innsatsen og ressursfordelingen for å dra nytte av denne kunnskapen.

Analysér økter med konverteringer fra et bestemt geografisk område

I dette eksemplet skal vi kopiere og endre systemsegmentet Økter med konverteringer.

Start med Oversikt over målgrupper-rapporten, og aktiver Økter med konverteringer-segmentet.

Oversikt over målgrupper-rapporten der Økter med konverteringer-segmentet er brukt.

Fjern Alle økter-segmentet slik at du bare fokuserer på økter der brukerne har fullført konverteringer.

Når dette ene systemsegmentet er aktivert, kan du se gjennom rapportene for å finne ut om det finnes delsett med data som kan være interessante, for eksempel geografiske områder som har et relativt høyt antall økter med konverteringer. Åpne Geo > Sted-rapporten.

Geo > Sted-rapporten der Økter med konverteringer-segmentet er brukt.

I dette tilfellet har USA mer enn ti ganger så mange økter med konverteringer som det neste landet på listen.

Du kan kopiere og endre det opprinnelige segmentet for å legge til flere filtre, slik at du kan undersøke delsett av disse dataene (f.eks. økter med konverteringer fra USA). Når dette snevrere segmentet er aktivert, kan du gå gjennom rapportene dine med fokus på bare dette delsettet.

Åpne menyen for Økter med konverteringer øverst i rapporten, og klikk på Kopiér.

Kopiér-kommandoen for Økter med konverteringer-segmentet.

Den opprinnelige segmentdefinisjonen åpnes i segmentgenereringsverktøyet.

Segmentgenereringsverktøyet med filterkonfigurasjon for Økter med konverteringer-segmentet.

Klikk på + Legg til filter for å legge til et ekstra betingelsesfilter som begrenser segmentet til bare økter med konverteringer som stammer fra USA.

Gi det nye segmentet et beskrivende navn (f.eks. Økter med konverteringer – USA).

Segmentgenereringsverktøyet med filterkonfigurasjon for Økter med konverteringer-segmentet, og tilføyd filter for land/territorium.

Klikk på Lagre.

Fjern Økter med konverteringer-segmentet slik at du bare fokuserer på konverteringer i USA.

Geo > Sted-rapporten der det endrede Økter med konverteringer-segmentet er brukt. Kart og tabelldata for USA.

Herfra kan du åpne alle de andre rapportene og undersøke bare dette spesifikke delsettet av dataene dine.

Med tanke på den høye konverteringsfrekvensen er det interessant å vite hva slags brukere denne målgruppen inneholder.

Åpne «Demografi > Oversikt»-rapporten.

«Demografi > Oversikt»-rapporten der det endrede Økter med konverteringer-segmentet er brukt. Alders- og kjønnsdata for USA.

Du ser umiddelbart at de fleste av brukerne som fullfører konverteringer, er menn i alderen 25–34 år.

Åpne «Interesser > Interessekategorier»-rapporten.

«Interesser > Interessekategorier»-rapporten der det endrede Økter med konverteringer-segmentet er brukt. Interessedata for USA.

Det er en ganske jevn fordeling blant de ti øverste interessekategoriene, men Teknofile, Filmentusiaster og TV-slaver er de mest populære.

Åpne «Teknologi > Nettleser og operativsystem»-rapporten.

«Teknologi > Nettleser og operativsystem»-rapporten der det endrede Økter med konverteringer-segmentet er brukt. Nettleserdata for USA.

For disse brukerne er helt klart Chrome den mest populære nettleseren.

Med et minimum av konfigurering og bare noen få klikk kan du fokusere på de viktigste aspektene ved dataene dine og få en reell forståelse av hvem som er de mest verdifulle brukerne i det aktuelle segmentet. I dette eksemplet er det menn mellom 25 og 34 år som er interessert i teknologi, film og TV, og som bruker nettleseren Chrome for å starte økter fra USA. Når du har denne typen informasjon, er det enkelt å bygge målgrupper for markedsføringen din som er målrettet mot de mest responsive brukerne.

Lag et segment for verdifulle brukere

I tillegg til å bruke systemsegmenter med standardkonfigurasjoner, eller gjøre endringer i disse, kan du også lage dine egne segmenter for å fokusere på data du er interessert i.

Den mest verdifulle kunnskapen om brukerne dine handler om hvem av dem som har høy verdi for bedriften din: De som har engasjert seg i innholdet ditt eller kjøpt noe nylig, de som engasjerer seg eller kjøper noe ofte, og de som fullfører konverteringer av høy verdi.

Du kan opprette et segment for forrige besøk / frekvens / pengeverdi (RFM-segment) som viser hvem disse brukerne er.

Forrige besøk: Det er mer sannsynlig at brukere som har engasjert seg i innholdet ditt eller kjøpt noe nylig (for eksempel i løpet av de siste to dagene eller forrige uke), kommer til å gjenta dette.

Frekvens: Det er mer sannsynlig at brukere som har engasjert seg eller kjøpt noe ofte (for eksempel hver uke eller måned) og nylig, kommer til å gjenta dette.

Pengeverdi: Det er mer sannsynlig at brukerne som foretar de mest verdifulle konverteringene, og som har konvertert nylig og ofte, kommer til å konvertere igjen.

Du må angi RFM-grensene som identifiserer de mest verdifulle brukerne dine.

Du kan lage et RFM-segment ved å basere det på filtre på følgende måte:

Atferd

Dager siden forrige økt < 5 (forrige besøk)

Økter > 5 (frekvens)

Netthandel

Inntekt per bruker > 100 (pengeverdi)

Vilkår > Filtrér brukere

Målfullføringer per bruker > 10 (pengeverdi)

Målverdi per bruker > 10 (pengeverdi)

Som i de foregående eksemplene kan du bygge denne typen segment og deretter gå gjennom rapportene dine for å se hvilke brukere som er tatt med (f.eks. hvilke land/fylker/byer, hvilke demografiske grupper, hvilke teknologier og hvilke kanaler), og deretter utvikle målgrupper og markedsføring på grunnlag av disse dataene.

Lag et gruppesegment

Du kan lage segmenter for å identifisere grupper, for eksempel nye brukere på nettstedet ditt på en bestemt dato eller i løpet av en bestemt periode, som kom til nettstedet som et resultat av en bestemt kampanje. Bruk filtre på følgende måte:

Dato for første økt: Datoperioden for kampanjen din.

Trafikkilder: Kampanjen samsvarer nøyaktig med navnet på kampanjen din.

Med grupper kan du følge atferden til det samme settet med brukere over tid. Du kan for eksempel opprette grupper basert på kampanjer, og følge disse brukerne over en periode på flere uker eller måneder for å se hvor raskt og i hvilken grad brukerne har konvertert, og hvor lenge de fortsatte å konvertere. Hvis du oppdager at økningen fra kampanjene dine vedvarer lenger enn forventet, kan du velge å kjøre færre kampanjer. Hvis det er en regularitet i økningene og reduksjonene, kan du bruke denne informasjonen til å starte nye kampanjer når virkningene av de forrige kampanjene begynner å avta. Du kan også sammenligne kampanjer direkte for å finne ut hvem av dem som er mest effektive når det gjelder samlede konverteringer og inntekter, og hvem av dem som har den mest langvarige effekten.

Lag et segment for potensielle kjøpere

En brukergruppe du bør identifisere og prøve å vekke interesse hos igjen via remarketing, er brukerne som har begynt på kjøpstrakten, men ikke har fullført prosessen. Det kan for eksempel være brukere som la varer i handlekurven uten å fullføre kjøpet.

Du kan identifisere disse brukerne ved å opprette et segment med følgende betingelsesfiltre:

• Brukere > Inkluder
    Siden inneholder ProductDetails
  • Brukere > Inkluder
    Aktivitetshandlingen samsvarer nøyaktig med AddToCart
  • Brukere > Ekskluder
    Siden samsvarer nøyaktig med ThankYou.html

Dette segmentet finner brukere som har sett på produktdetaljsider og klikket på Legg i handlekurven, men som ikke kom så langt som til ordrebekreftelsessiden som alltid vises på slutten av en bestilling. Dette indikerer at bestillingsprosessen ikke ble fullført. Ettersom disse brukerne har vist en sterk kjøpsinteresse, utgjør de en perfekt målgruppe for en remarketing-kampanje.

Beslektede ressurser