User-ID:n rajoitukset

Tarkista rajoitukset ja lue ohjeet ennen User-ID:n käyttöönottoa.

Tämän artikkelin aiheet:

Analytics ei määritä User-ID-arvoja

Analytics ei voi luoda, määrittää tai hallinnoida yksilöllisiä tunnuksia, jotka on määritetty käyttäjätunnuksiksi. Tyypillisessä tilanteessa tunnukset voidaan luoda todennusjärjestelmän kautta, välittää tilille käyttäjän kirjautuessa sisään ja lähettää sitten Analyticsiin. (Voit kuitenkin määrittää User-ID:n myös muilla tavoilla, jolloin sen käyttö ei rajoitu tilille kirjautumisiin.)

Tietojen kerääminen alkaa käyttöönoton jälkeen

User-ID voi kerätä tietoja vasta sitten, kun olet ottanut ominaisuuden käyttöön. Käyttöönottoon kuuluu yksilöllisten tunnusten luominen, tunnusten määrittäminen palaaville käyttäjille sekä tunnusten ja muiden asiaan liittyvien aktivoitumistietojen lähettäminen Analyticsiin. Dataa, jonka Analytics-tilisi on kerännyt ja tallentanut ennen käyttöönottoa, ei voida käsitellä uudelleen ja liittää User ID:hin.

Tuoteintegroinneista peräisin olevan datan saatavuus

Seuraavista tuoteintegroinneista peräisin oleva data on käytettävissä User-ID-näkymissä:

• Google Ads
  • Search Ads 360

Seuraavista tuoteintegroinneista peräisin oleva data ei ole käytettävissä User-ID-näkymissä:

• Display & Video 360
  • Campaign Manager 360
  • Google Ad Manager

Ominaisuuden rajoitukset

Seuraavat Analytics-ominaisuudet eivät ole yhteensopivia User-ID:n kanssa:

Universal Analyticsin ohjeet ja käytännöt ovat käytössä

User-ID-ominaisuus on kehitetty Universal Analytics ‑teknologioita varten. Kaikkien toteutusten on noudatettava Analytics Measurement Protocol / SDK / User-ID ‑käytäntöä. Myös Universal Analyticsin käyttöä koskevat ohjeet sekä tietoturva- ja yksityisyysperiaatteet pätevät.

Analyticsin poistaminen käytöstä

Verkkosivuston käyttäjät, jotka eivät halua Analyticsin raportoivan dataansa, voivat asentaa Analyticsin käytön estävän selainlaajennuksen. Se käskee Analyticsin JavaScriptiä estämään datan lähettämisen Analyticsille. Tämä voi vaikuttaa Analytics-teknologioiden, kuten Universal Analyticsin ja User-ID:n, tiedonkeruuseen.

User-ID-dataa ei voida yhdistää

User-ID-ominaisuus voidaan ottaa käyttöön missä tahansa Universal Analytics ‑omaisuudessa. Yhdessä omaisuudessa kerättyä dataa ei kuitenkaan voi jakaa tai yhdistää toisen omaisuuden dataan. Analytics 360 ‑käyttäjät voivat käyttää yhteisnäkymäraportointia yhdessä User-ID:n kanssa, jos he haluavat koota useiden omaisuuksien dataa yhteen omaisuuteen.

User-ID-dataan perustuvat uudelleenmarkkinointiyleisöt eivät kelpaa joihinkin kohteisiin

Jos luot uudelleenmarkkinointiyleisöjä User-ID-näkymien datasta, kyseisiä yleisöjä ei voi käyttää Google Adsissa, Display & Video 360:ssä tai Google Ad Managerissa.

google-developers-svg