Konfigurera User ID

Aktivera först User ID i ditt konto och implementera det sedan i koden.

Innan du kan konfigurera funktionen User ID måste du aktivera den i ditt Analytics-konto och sedan implementera den i spårningskoden.

Du måste dessutom skapa en User ID-vy för att kunna se informationen i dina Analytics-rapporter.

Läs mer om User ID och gränserna för User ID innan du implementerar denna funktion.

Innehåll i artikeln:

Konfigurera User ID i ditt konto

Du måste ha redigeringsrollen för egendomen.

Så här konfigurerar du User ID:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och leta reda på egendomen där du vill implementera User ID.
  3. Klicka på Spårningsinformation > User ID i kolumnen Egendom.
  4. Följ stegen i nästa avsnitt.

1. Godkänna policyn för User ID

1. Läs igenom policyn för User ID.
  2. Slå reglaget under Jag godkänner policyn om User-ID. När du godkänner policyn aktiveras funktionen i ditt konto.
  3. Klicka på Nästa steg.

2. Implementera User ID i spårningskoden

När du har aktiverat funktionen User ID genom att godkänna policyn måste du implementera User ID i spårningskoden.

För att kunna göra detta måste du veta hur du genererar egna unika id:n, tilldelar id:n till nya användare, tilldelar samma id:n till återkommande användare på ett enhetligt sätt och skickar med dessa id:n i data som du skickar till Analytics.

Uppdateringen av spårningskoden ska utföras av en utvecklare. Se Relaterade resurser nedan.

Du kan implementera User ID för både webbplatser och mobilappar. Båda typerna av Analytics-vyer (app och webb) godtar de flesta app- och webbträffar och visar dem tillsammans i rapporterna. När du använder User ID rekommenderar vi att du använder en samlad vy som innehåller alla typer av träffar och att du konfigurerar filtrerade vyer så att du kan isolera webb- och appträffar vid behov.

Om du inte kan tilldela en användare ett id ska du inte skicka UID-parametern. Om du ställer in UID-parametern på null eller inget när du inte kan tilldela ett id räknas alla användare som du inte har nödvändig information om in i din datagräns, vilket kan orsaka avvikelser i dina rapporter.

Sessionssammanslagning

Genom sessionssammanslagning kan du koppla User ID till träffar som samlades in innan User ID tilldelades i samband med att id:t tilldelas, förutsatt att träffarna sker under samma session som id:t tilldelades första gången.

Sessionssammanslagning är aktiverad som standard.

När sessionssammanslagning är inaktiverad kopplas träffar till ett id bara om de samlades in efter att User ID tilldelades.

Läs mer om sessionssammanslagning

1. Ställ in sessionssammanslagning på eller AV efter behov.
  2. Klicka på Nästa steg.
Använder du Google Taggstyrning? Se hur du kan använda Google Taggstyrning för att implementera User ID i Analytics-spårningskoden.

3. Skapa en User ID-rapportvy

User ID-data kan visas endast i särskilda User ID-vyer.

1. Klicka på Skapa.
  2. Ange ett Namn på rapportvyn.
    Ta gärna med termen ”User ID” i namnet så att du kommer ihåg att det är en särskild User ID-vy.
  3. Välj en Tidszon för rapport.
  4. Slå reglaget under Visa rapporter för User ID.
  5. Klicka på Skapa.

Du kan skapa fler User ID-vyer när som helst genom att följa standardproceduren för att skapa en ny vy.

User ID-vyer kan inte konverteras till standardvyer och tvärtom. Endast nya vyer som läggs till i en User ID-aktiverad egendom kan användas som User ID-vyer.

Alla rapporter i User ID-vyn visar data från sessioner där ett User ID har tilldelats och relaterade uppgifter har skickats till Analytics. Använd en annan vy om du vill se data från sessioner där ett User ID inte skickas till Analytics.

Relaterade resurser

Mer information om hur du lägger till User ID i spårningskoden finns i anvisningarna i utvecklarhandboken till den aktuella miljön:

Om du använder Google Taggstyrning kan du läsa om User ID i Google Taggstyrning i hjälpcentret.