User-ID:n määrittäminen

Ota User-ID ensin käyttöön tililläsi ja lisää se sitten koodiisi.

User-ID-ominaisuuden määrittäminen edellyttää, että otat User-ID:n ensin käyttöön Analytics-tililläsi ja lisäät sen sitten seurantakoodiisi.

Sinun on myös luotava User-ID-näkymä, jotta näet tiedot Analytics-raporteissasi.

Lue lisää User-ID:stä ja User-ID:n rajoituksista ennen ominaisuuden käyttöönottoa.

Artikkelin aiheet:

User-ID:n määrittäminen tilillä

Sinulla on oltava verkko-omaisuuden muokkausoikeus.

Voit määrittää User-ID:n seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry siihen verkko-omaisuuteen, jossa haluat ottaa User-ID:n käyttöön.
  3. Valitse VERKKO-OMAISUUS-sarakkeesta Seurantatiedot > User-ID.
  4. Noudata seuraavissa osioissa annettuja ohjeita.

1. User-ID-käytännön hyväksyminen

1. Lue User-ID-käytäntö.
  2. Siirrä kohdan Hyväksyn User-ID-käytännön valitsin KÄYTÖSSÄ-asentoon. Kun olet hyväksynyt käytännön, ominaisuus otetaan käyttöön tililläsi.
  3. Valitse Seuraava vaihe.

2. User-ID:n lisääminen seurantakoodiin

Kun olet ottanut User-ID:n käyttöön hyväksymällä käytännön, sinun on lisättävä User-ID seurantakoodiisi.

User-ID:n lisääminen edellyttää, että voit luoda omia ainutlaatuisia tunnuksia, määrittää tunnuksia uusille käyttäjille ja määrittää samat tunnukset palaaville käyttäjille johdonmukaisesti sekä sisällyttää nämä tunnukset Analyticsiin lähetettävään dataan.

Seurantakoodin päivitys tulee jättää kehittäjän tehtäväksi. Tutustu alla oleviin aiheeseen liittyviin resursseihin.

Voit käyttää User-ID:tä sekä verkkosivustoilla että mobiilisovelluksissa. Molemmissa raportointinäkymissä (verkko- ja sovellusnäkymässä) voidaan näyttää sekä verkko- että sovellusosumia, jotka voidaan myös raportoida yhdessä. User-ID:tä käytettäessä tietoja kannattaa katsella yhdistetyssä näkymässä, joka sisältää kaikentyyppiset osumat. Lisäksi suosittelemme, että tarvittaessa erotat verkko- ja sovellusosumat toisistaan määrittämällä suodatetut näkymät.

Jos et pysty määrittämään käyttäjälle tunnusta, älä lähetä UID-parametria. Jos määrität UID-parametrin arvoksi nollan tai et mitään silloin, kun et voi määrittää käyttäjätunnusta, raportoinnissa voi ilmetä ristiriitoja. Tämä johtuu siitä, että datarajoihisi lasketaan mukaan myös kaikki käyttäjät, joista sinulla ei ole tarvittavaa dataa.

Istuntojen yhdistäminen

Istuntojen yhdistämisen avulla voit yhdistää ennen käyttäjätunnuksen määrittämistä kerätyt osumat käyttäjätunnukseen sen määrittämisen yhteydessä. Edellytyksenä on, että osumat ovat samasta istunnosta kuin se, jossa käyttäjätunnus on ensimmäisen kerran määritetty.

Istuntojen yhdistäminen on käytössä oletusarvoisesti.

Kun istuntojen yhdistäminen ei ole käytössä, tunnukseen voidaan yhdistää vain osumat, jotka on kerätty silloin, kun käyttäjätunnus on ollut määritettynä.

Lisätietoja istuntojen yhdistämisestä

1. Valitse istuntojen yhdistämisen asetukseksi KÄYTÖSSÄ tai POIS KÄYTÖSTÄ.
  2. Valitse Seuraava vaihe.
Käytätkö Google Tag Manageria? Katso, miten voit lisätä User-ID:n Google Tag Managerin avulla Analytics-seurantakoodiisi.

3. User-ID-raportointinäkymän luominen

User-ID-tiedot voivat näkyä vain asianmukaisessa User-ID-näkymässä.

1. Valitse Luo.
  2. Lisää Raportointinäkymän nimi.
    Nimeen kannattaa sisällyttää termi User-ID muistuttamaan, että kyseessä on erityinen User-ID-näkymä.
  3. Valitse Raportoinnin aikavyöhyke.
  4. Siirrä Näytä User-ID-raportit ‑valitsin KÄYTÖSSÄ-asentoon.
  5. Valitse Luo.

Voit milloin tahansa luoda useampia User-ID-näkymiä noudattamalla uuden näkymän luomiseen liittyviä perusohjeita.

User-ID-näkymiä ei voi muuntaa tavallisiksi näkymiksi eikä tavallisia näkymiä User-ID-näkymiksi. User-ID-näkymiksi voidaan määrittää vain uudet User-ID:tä käyttävään verkko-omaisuuteen lisätyt näkymät.

Kaikissa User-ID-näkymän raporteissa näytetään tiedot vain niistä istunnoista, joissa käyttäjätunnus on määritetty, ja niihin liittyvät tiedot lähetetään Analyticsiin. Käytä eri näkymää, kun haluat nähdä tietoja sellaisista istunnoista, joissa käyttäjätunnusta ei lähetetä Analyticsiin.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Jos haluat saada tarkempia tietoja User-ID:n lisäämisestä seurantakoodiin, katso käyttöympäristökohtaiset ohjeet kehittäjän oppaasta:

Jos käytät Google Tag Manageria, lue User ID:tä koskevat ohjeet Google Tag Manager ‑ohjekeskuksesta.