Konfiguration af User-ID

Start med at aktivere User-ID'et på din konto, og implementer det derefter i din kode.

Hvis du vil konfigurere funktionen User-ID, skal du først aktivere den på din Analytics-konto og derefter implementere den i din sporingskode.

Du skal også oprette en User-ID-visning for at få vist dataene i dine Analytics-rapporter.

Få flere oplysninger om User-ID, og læs om begrænsninger med hensyn til User-ID, inden du implementerer denne funktion.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Konfigurer User-ID på din konto

Du skal have rollen Redaktør for ejendommen.

Sådan konfigurerer du dit User ID:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil implementere User-ID.
  3. Klik på Sporingsoplysninger > User-ID i kolonnen EJENDOM.
  4. Følg den fremgangsmåde, der er beskrevet i de følgende afsnit.

1. Acceptér vilkårene i politikken vedrørende User-ID

1. Læs politikken vedrørende User-ID.
  2. Sæt kontakten ud for Jeg accepterer vilkårene i politikken vedrørende User-ID til TIL. Når du har accepteret denne politik, aktiveres funktionen på din konto.
  3. Klik på Næste trin.

2. Konfigurer User-ID i din sporingskode

Når du har aktiveret User-ID ved at acceptere politikken, skal du implementere User ID i din sporingskode.

For at kunne anvende User-ID skal du kunne generere dine egne unikke id'er, tildele id'er til nye brugere og konsekvent tildele de relevante entydige id'er til tilbagevendende brugere og medtage disse id'er i de data, som du sender til Analytics.

Opdateringen af sporingskoden skal udføres af en udvikler. Se Relaterede ressourcer nedenfor.

Du kan anvende User-ID til både websites og mobilapps. Begge rapporteringsvisningstyper (websites og apps) accepterer hits fra såvel websites som apps, og disse hits rapporteres samlet. Når du bruger User-ID, anbefaler vi, at du bevarer en samlet visning, der omfatter alle typer hits, og at du konfigurerer filtrerede visninger, der gør det muligt at skelne mellem hits fra hhv. websites og apps efter behov.

Hvis du ikke kan tildele en bruger et id, skal du ikke sende parameteren UID. Hvis du ikke angiver en værdi for parameteren UID eller angiver værdien "ugyldig", når det ikke er muligt at tildele et id, medregnes alle de brugere, du ikke har de påkrævede data for, når det skal afgøres, om dine datagrænser er overskredet, og det kan føre til uoverensstemmelser i dine rapporter.

Samling af sessioner

Samling af sessioner gør det muligt at knytte hits, der er blevet indsamlet, før User-ID'et blev tildelt, til det tildelte User-ID, forudsat at disse hits forekommer i den session, hvor id'et oprindeligt blev tildelt.

Samling af sessioner er som standard slået til.

Når samling af sessioner er slået fra, er det kun hits, der indsamles, når User-ID'et allerede er tildelt, der knyttes til et id.

Få flere oplysninger om samling af sessioner

1. Slå samling af sessioner TIL eller FRA efter behov.
  2. Klik på Næste trin.
Bruger du Google Tag Manager? Se, hvordan du kan bruge Google Tag Manager til at implementere User-ID i din Analytics-sporingskode.

3. Opret en User-ID-rapporteringsvisning

User-ID-data kan kun vises i en særlig User-ID-visning.

1. Klik på Opret.
  2. Indtast et navn på en rapporteringsvisning.
    Det kan være en god idé at inkludere termen "User-ID" i navnet, da det gør det lettere at huske, at der er tale om en særlig User-ID-visning.
  3. Vælg en Rapporteringstidszone.
  4. Sæt kontakten under Vis User-ID-rapporter til TIL.
  5. Klik på Opret.

Du kan til enhver tid oprette flere User-ID-visninger ved at følge standardprocessen til oprettelse af en ny visning.

User-ID-visninger kan ikke konverteres til standardvisninger, og standardvisninger kan ikke konverteres til User-ID-visninger. Kun nye visninger, der føjes til en User-ID-aktiveret ejendom, betragtes som User-ID-visninger.

I alle rapporter i en User-ID-visning vises der data fra sessioner, hvor der er blevet tildelt et User-ID og de relaterede data er blevet sendt til Analytics. Brug en anden visning for at se data fra sessioner, hvor et User-ID ikke er sendt til Google Analytics.

Relaterede ressourcer

Du kan få nærmere oplysninger om, hvordan du føjer User-ID til din sporingskode, i udviklervejledningen til dit specifikke miljø:

Se User-ID i Hjælp til Google Tag Manager, hvis du bruger Google Tag Manager.