Aplicació i límits del model d'atribució basada en dades dels embuts de conversió multicanal

Aquesta funció només està disponible a Google Analytics 360, que forma part de Google Marketing Platform.
Obteniu més informació sobre Google Marketing Platform.
Contingut d'aquest article:

Llindar mínim

Perquè l'atribució basada en dades dels embuts de conversió multicanal (MCF) pugui crear un model per al tipus de conversió que seleccioneu, cal que hàgiu arribat al llindar de conversions mínim en els 28 darrers dies. El llindar actual es compon dels dos factors següents:

• 400 conversions per tipus de conversió amb una longitud del camí de 2 o més interaccions (és a dir, 400 conversions per a un objectiu o una transacció concrets, no un total de 400 conversions entre tots els tipus de conversió).
  • 10.000 camins a la visualització d'informes seleccionada (que equival aproximadament a 10.000 usuaris, tot i que un sol usuari pot generar diversos camins).

Si heu activat l'atribució basada en dades dels MCF però no arribeu a aquest llindar, veureu una notificació als informes Explorador de models, Anàlisi de ROI i Eina de comparació de models, en què se us adverteix que no es pot generar un model basat en dades perquè no hi ha prou dades.

Actualització del model

El model basat en dades dels MCF s'aplica amb s'aplica amb una freqüència d'actualització setmanal contínua. Les ponderacions dels models (visibles a l'informe Explorador de models) s'actualitzen setmanalment i inclouen un període de seguiment de l'historial de conversions (actualment, 28 dies).

Nota: quan activeu l'atribució basada en dades dels MCF, Google Analytics fa servir les dades de conversió de l'historial dels 28 darrers dies per crear el model inicial. Podeu veure el model per als 28 darrers dies de l'historial de dades immediatament després d'activar l'atribució basada en dades dels MCF.

Nombre màxim d'interaccions i període retroactiu

S'incorporen al model fins a 4 interaccions realitzades en els 90 dies anteriors a cada conversió. Si teniu preguntes, poseu-vos en contacte amb l'equip d'assistència de 360.

Tipus d'interaccions inclosos

Tots els models basats en dades dels MCF inclouen els clics i el trànsit directe. Si (1) heu demanat al gestor del compte que enllaci a Analytics el vostre compte de Campaign Manager 360, o bé si (2) participeu en la versió beta dels informes d'impressions de la Xarxa de Display de Google, els models basats en dades dels MCF que tingueu també inclouran interaccions amb rich media i impressions.

Com es tracta el trànsit directe

Per a cada conversió, l'atribució basada en dades dels MCF treu les darreres 24 hores de sessions directes inferides, és a dir, el model no dona mèrit al canal del tipus Directe si s'ha produït una activitat de màrqueting durant les 24 hores anteriors a la sessió directa.

Buits de dades

Si falta informació a les vostres dades i no s'ha pogut generar cap model per a un període de temps determinat, aquests buits s'omplen amb el model basat en dades més recent. Per exemple, si deixeu d'arribar al llindar de conversió durant un període de temps breu, l'atribució basada en dades dels MCF no podrà crear un model per a aquest període de temps i utilitzarà el model basat en dades del període anterior.

No hi ha dades suficients per crear un model

Si el model no troba dades suficients d'un tipus de conversió concret, l'algoritme d'atribució basada en dades dels MCF no crearà un model per a aquest tipus de conversió.

Aquesta situació pot produir-se en els casos següents:

• Quan un nombre elevat dels camins de conversió que s'han tingut en compte per al model tenen un únic punt de contacte.
    Per verificar que aquesta és la causa per la qual no hi ha dades suficients, consulteu l'informe Longitud del camí per veure si hi ha un percentatge elevat de camins amb un recompte d'interaccions igual a 1.
  • El camí en qüestió és tan poc freqüent que l'algoritme d'atribució basada en dades dels MCF no confia, des d'un punt de vista estadístic, en la validesa del model del tipus de conversió seleccionat (tot i que el camí és igualment vàlid).
    • Per verificar que aquesta és la causa per la qual no hi ha dades suficients, consulteu l'informe Camins de conversió principals per veure si hi ha un percentatge elevat de camins amb un recompte d'interaccions baix.
    • Configureu l'agrupació de canals predeterminada d'Analytics per replegar les definicions dels canals amb poc volum en una única definició. Aquesta acció reduirà el nombre de camins amb un recompte d'interaccions baix.

Notificacions als informes

Quan utilitzeu els informes d'atribució basada en dades dels MCF, és possible que rebeu notificacions al producte sobre la disponibilitat del vostre model d'atribució basat en dades.

Encara no s'ha creat cap model basat en dades
Rebreu aquest missatge si heu activat l'atribució basada en dades dels MCF recentment. El vostre primer model basat en dades pot tardar fins a 7 dies a crear-se, de manera que espereu una mica més de temps i torneu a comprovar-ho.
No es pot crear un model basat en dades perquè no hi ha prou dades
Pot ser que rebeu aquesta notificació si es produeix una d'aquestes situacions:
  1. Es necessita més temps per recollir les dades de la conversió seleccionada. Per exemple, si heu configurat fa poc objectius o el seguiment del comerç electrònic, és possible que necessiteu més temps per arribar al llindar de conversions mínim.
  2. Les conversions del tipus de conversió que heu seleccionat s'han aturat temporalment i encara no heu arribat al llindar mínim.

Si aquesta notificació es continua mostrant, pot voler dir que el tipus de conversió que heu seleccionat no arribarà al llindar de conversions mínim. Plantegeu-vos utilitzar un altre tipus de conversió.

No es pot crear un model basat en dades a causa d'un error intern
Rebreu aquest missatge si l'atribució basada en dades dels MCF detecta un error intern. Torneu a comprovar-ho més tard i aviseu l'equip d'assistència de 360 si l'error continua.
No hi ha cap model basat en dades disponible per a la setmana seleccionada; es mostra el model més recent
Veureu aquest missatge si no es pot generar un model basat en dades per a la setmana actual i existeix un model basat en dades de la setmana anterior com a mínim. Si és el cas, es mostrarà el darrer model que s'hagi creat.
No s'ha pogut generar un model basat en dades per a almenys una de les conversions seleccionades perquè no hi ha prou dades
Veureu aquest missatge d'error si no s'ha pogut crear un model basat en dades per a almenys un dels vostres tipus de conversió. Per saber per què no hi ha prou dades, llegiu l'explicació anterior sobre la notificació per dades insuficients.