Analyticsin uudelleenmarkkinointiongelmien ratkaiseminen

Jos uudelleenmarkkinointiyleisösi on odotettua pienempi tai suurempi, voit yrittää ratkaista ongelman seuraamalla alla olevia ohjeita.

Sisällys:

Kaikkien käytön edellytysten varmistaminen

Noudata Analyticsin käyttöehtoja ja Analyticsin mainontaominaisuuksien käytäntöä.

Varmista, että sinulla on muokkaajan rooli jokaisessa Analytics-mittauskokonaisuudessa, jossa haluat ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön sekä luoda ja muokata yleisöjä.

Varmista, että Google Ads-tilisi on linkitetty Analytics-tiliisi.

Mainontaominaisuuksien käyttöönoton varmistaminen

Näin voit varmistaa, että mainontaominaisuudet on otettu käyttöön:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry siihen omaisuuteen, jossa haluat ottaa nämä ominaisuudet käyttöön.
  3. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Seurantatiedot ja klikkaa sitten Datan kerääminen.
  4. Valitse haluamasi asetukset Mainontaominaisuuksien datan keruu ‑kohdasta:
    • Jos haluat ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön, valitse Uudelleenmarkkinointi- ja Mainonnan raportointiominaisuudet ‑asetuksiksi KÄYTÖSSÄ.
    • Jos haluat ottaa käyttöön vain Mainonnan raportointiominaisuudet, valitse vain Mainonnan raportointiominaisuudet ‑asetukseksi KÄYTÖSSÄ.
Jos uudelleenmarkkinointiyleisöösi kertyy vain Display-verkoston (ei hakuverkoston) käyttäjiä, varmista, että uudelleenmarkkinointi on KÄYTÖSSÄ. Jos se ei ole käytössä, yleisöösi voi silti kertyä Display-verkoston käyttäjiä, jos a) olet manuaalisesti päivittänyt seurantakoodisi tukemaan mainonnan raportointiominaisuuksia tai b) olet määrittänyt Mainonnan raportointiominaisuudet ‑asetukseksi KÄYTÖSSÄ.

Yleisön arvioidun koon tarkistaminen

Voit tarkistaa yleisön arvioidun koon seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Siirry sen tilin ja mittauskokonaisuuden kohdalle, jolle olet ottanut mainontaominaisuudet käyttöön.
  3. Klikkaa MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Uudelleenmarkkinointi > Yleisöt.
  4. Klikkaa yleisöluettelosta yleisön nimeä.
  5. Valitse kohdan Määritä yleisö vierestä Muokkaa.
  6. Tarkista arvo kohdasta Käyttäjät seitsemältä viime päivältä.

Kun vertaat arviota Google Adsissa näkyvään todelliseen kokoon, huomioi seuraavat asiat:

• Aiempi data ei ole välttämättä luotettava tapa arvioida tulevaa käyttäytymistä. Arvioitu koko ‑ominaisuuden tarkoituksena on antaa vain yleiskäsitys siitä, kuinka monet sivustosi käyttäjistä ovat yleisömääritelmäsi mukaisia. Tämä arvio perustuu historiadataan eikä sivustosi myöhemmin keräämään todelliseen dataan. Tästä syystä arvion ei odoteta tarkalleen vastaavan Google Ads-yleisön kokoa.
  • Arviot perustuvat seitsemän viime päivän dataan. Arvio perustuu määrittämiesi yleisökriteerien mukaisten yksittäisten käyttäjien määrään viimeisten seitsemän päivän aikana. Analytics pyrkii täydentämään luetteloa jopa 30 päivän ajalta olevalla datalla, mutta luettelossa voi olla aluksi Analyticsin arviota vähemmän käyttäjiä. Kun aikaa kuluu ja Google Adsin luettelo on ollut aktiivinen yli seitsemän päivää, luettelossa voi jäsenyyden kestosta riippuen olla arviota enemmän käyttäjiä. Voit halutessasi kokeilla ajanjakson lyhentämistä Google Adsissa seitsemäksi viime päiväksi, kun vertaat luettelon kokoa Analyticsin arvioon.
  • Uudelleenmarkkinointi edellyttää mainosevästeitä. Kaikilla Analyticsin arvioon sisällytetyillä yksittäisillä käyttäjillä ei ole evästeitä, jotka tarvitaan heidän lisäämisekseen Google Adsin uudelleenmarkkinointiluetteloon. Koska uudelleenmarkkinointiominaisuus käyttää sekä ensimmäisen että kolmannen osapuolen evästeitä, uudelleenmarkkinointiluetteloosi ei sisällytetä käyttäjiä, joilla ei ole molempia näitä evästeitä.
  • Varmista, että datan keruu uudelleenmarkkinointia varten on käytössä. Voit ottaa datan keruun käyttöön Analyticsin Järjestelmänvalvoja-osiosta tai muokkaamalla sivustosi tai sovelluksesi seurantakoodia. Lue lisää

Uudelleenmarkkinointistrategian muokkaaminen

Jos yleisösi arvioitu käyttäjien lukumäärä on pienempi kuin odotit, harkitse kohdeyleisön laajentamista. Sinun kannattaa ehkä esimerkiksi lisätä käyttäjiä, jotka ovat käyneet muilla sivuilla, tehneet muita asioita tai jotka ovat muilla maantieteellisillä alueilla.

Jos Analyticsin näyttämä arvio on huomattavasti suurempi kuin Google Adsin luettelossa näkyvä todellinen arvo, tarkista Analytics-datasta, onko käyttäjien käytös muuttunut lähiaikoina tavalla, jonka vuoksi luetteloon lisätään vähemmän käyttäjiä. Voit halutessasi muuttaa uudelleenmarkkinointistrategiaasi vastaamaan paremmin muuttunutta käyttäytymistä.

Muita lähteitä