Analyticsin uudelleenmarkkinointiongelmien vianetsintä

Jos uudelleenmarkkinointiyleisösi on odotettua pienempi tai suurempi, voit yrittää selvittää ongelman noudattamalla alla olevia ohjeita.

Tässä artikkelissa:

Kaikkien käytön edellytysten varmistaminen

Lue ja hyväksy Analyticsin käyttöehdot, sillä niitä on saatettu muuttaa.

Noudata Analyticsin mainontaominaisuuksia koskevia käytäntöjä.

Varmista, että sinulla on muokkausoikeus kuhunkin Analytics-verkko-omaisuuteen, jossa haluat ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön sekä luoda ja muokata yleisöjä.

Varmista, että Google Ads ‑tilisi on linkitetty Analytics-tiliisi.

Mainontaominaisuuksien käyttöönoton varmistaminen

Varmista seuraavalla tavalla, että mainontaominaisuudet on otettu käyttöön:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry verkko-omaisuuteen, jossa haluat ottaa nämä ominaisuudet käyttöön.
  3. Valitse Sivusto-sarakkeesta Seurantatiedot ja sen jälkeen Tietojen kerääminen.
  4. Tee Mainontaominaisuuksien datan keruu ‑kohdassa seuraavia toimia:
    • Jos haluat ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön, määritä Uudelleenmarkkinointi- ja Mainonnan raportointiominaisuudet -asetuksiksi KÄYTÖSSÄ.
    • Jos haluat ottaa käyttöön vain mainonnan raportointiominaisuudet, määritä Mainosraportoinnin ominaisuudet ‑asetukseksi KÄYTÖSSÄ.
Jos uudelleenmarkkinointiyleisöösi kertyy vain Display-verkoston (ei hakuverkoston) käyttäjiä, varmista, että uudelleenmarkkinointi on KÄYTÖSSÄ. Jos se ei ole käytössä, yleisöösi voi silti kertyä Display-verkoston käyttäjiä, jos a) olet päivittänyt manuaalisesti seurantakoodisi tukemaan mainonnan raportointiominaisuuksia tai b) olet määrittänyt Mainonnan raportointiominaisuudet ‑asetukseksi KÄYTÖSSÄ.

Yleisön arvioidun koon tarkistaminen

Voit tarkistaa yleisön arvioidun koon seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Siirry sen tilin ja verkko-omaisuuden kohdalle, jolle olet ottanut mainontaominaisuudet käyttöön.
  3. Klikkaa SIVUSTO-sarakkeesta kohtaa Uudelleenmarkkinointi > Yleisöt.
  4. Klikkaa yleisöluettelosta yleisön nimeä.
  5. Valitse kohdan Määritä yleisö vierestä Muokkaa.
  6. Tarkista arvo kohdasta Käyttäjät viimeisiltä seitsemältä päivältä.

Huomioi seuraavat asiat, kun vertaat arviota Google Adsissa olevaan todelliseen kokoon:

• Historiadata ei ole välttämättä luotettava tapa arvioida tulevaa käyttäytymistä. Arvioitu koko ‑ominaisuuden tarkoituksena on antaa vain yleiskäsitys siitä, kuinka monet sivustosi käyttäjistä ovat yleisömäärityksesi mukaisia. Tämä arvio perustuu historiadataan eikä sivustosi myöhemmin keräämään todelliseen dataan. Tästä syystä arvion ei odoteta tarkalleen vastaavan Google Ads ‑yleisön kokoa.
  • Arviot perustuvat viimeksi kuluneiden seitsemän päivän dataan. Arvio perustuu määrittämiesi yleisökriteerien mukaisten yksittäisten käyttäjien määrään viimeisten seitsemän päivän aikana. Analytics yrittää täydentää luetteloa jopa 30 päivän ajalta olevalla datalla, mutta luettelossa voi olla aluksi vähemmän käyttäjiä kuin Analyticsin arviossa. Kun aikaa kuluu ja Google Adsin luettelo on ollut aktiivinen yli seitsemän päivää, luettelossa voi olla enemmän käyttäjiä kuin arviossa jäsenyyden keston mukaan. Voit halutessasi kokeilla ajanjakson lyhentämistä Google Adsissa viimeksi kuluneiksi seitsemäksi päiväksi, kun vertaat luettelon kokoa Analyticsin arvioon.
  • Uudelleenmarkkinointi edellyttää mainosevästeitä. Kaikilla Analyticsin arvioon sisällytetyillä yksittäisillä käyttäjillä ei ole evästeitä, jotka tarvitaan heidän lisäämisekseen Google Adsin uudelleenmarkkinointiluetteloon. Koska uudelleenmarkkinointiominaisuus käyttää sekä ensimmäisen että kolmannen osapuolen evästeitä, käyttäjää ei lisätä uudelleenmarkkinointiluetteloon, jos tällä ei ole molempia evästeitä.
  • Varmista, että datan keruu uudelleenmarkkinointia varten on käytössä. Voit ottaa datan keruun käyttöön Analyticsin Järjestelmänvalvoja-osiossa tai muokkaamalla sivustosi tai sovelluksesi seurantakoodia. Lisätietoja

Uudelleenmarkkinointistrategian muokkaaminen

Jos yleisösi arvioitu käyttäjien lukumäärä on pienempi kuin odotit, harkitse kohdeyleisön laajentamista. Kannattaa ehkä esimerkiksi lisätä käyttäjiä, jotka kävivät muilla sivuilla, suorittivat muita toimintoja tai jotka ovat muilla maantieteellisillä alueilla.

Jos Analyticsin näyttämä arvio on huomattavasti suurempi kuin Google Adsin luettelossa näkyvä todellinen arvo, tarkista Analytics-datasta, onko käyttäjien käytös muuttunut lähiaikoina tavalla, jonka vuoksi luetteloon lisätään vähemmän käyttäjiä. Voit halutessasi muuttaa uudelleenmarkkinointistrategiaasi vastaamaan paremmin muuttunutta käyttäytymistä.

Aiheeseen liittyviä resursseja