Find og ret problemer med remarketing i Analytics

Hvis din remarketingmålgruppe er mindre eller større end forventet, kan du følge nedenstående trin for at finde og løse problemet.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Sørg for, at alle krav til brug er overholdt

Overhold servicevilkårene for Analytics og politikken vedrørende annonceringsfunktioner i Analytics.

Sørg for, at du har rollen Redaktør til alle de Analytics-ejendomme, hvor du vil aktivere remarketing samt oprette og redigere målgrupper.

Sørg for, at din Google Ads-konto er linket til din Analytics-konto.

Verificer, at annonceringsfunktionerne er aktiveret

Sådan bekræfter du, at annonceringsfunktioner er aktiverede:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, som du vil aktivere disse funktioner for.
  3. Klik på Sporingsoplysninger i kolonnen Ejendom, og klik derefter på Dataindsamling.
  4. Under Dataindsamling til annonceringsfunktioner skal du:
    • Indstille Remarketing og Funktioner til annoncerapportering til TIL, hvis du vil aktivere remarketing.
    • Kun indstille Funktioner til annoncerapportering til TIL, hvis du vil nøjes med at aktivere funktioner til annoncerapportering.
Hvis din remarketingmålgruppe kun akkumulerer brugere for Displaynetværket (og altså ikke for Søgenetværket), skal du sikre dig, at Remarketing er indstillet til TIL. Din målgruppe kan dog stadig akkumulere brugere for Displaynetværket, selvom funktionen er slået fra, hvis du a) har opdateret din sporingskode manuelt med henblik på understøttelse af Funktioner til annonceringsrapportering eller b) har indstillet Funktioner til annonceringsrapportering til TIL.

Tjek den estimerede målgruppestørrelse

Sådan tjekker du målgruppens anslåede størrelse:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Gå til den konto og ejendom, hvor du har aktiveret annonceringsfunktioner.
  3. Klik på Remarketing > Målgrupper i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på målgruppens navn på listen med målgrupper.
  5. Klik på Rediger ved siden af Definer målgruppe.
  6. Tjek værdien under Antal brugere i løbet af de seneste syv dage.

Der er et par ting, du skal huske, når du sammenligner estimatet med den faktiske størrelse i Google Ads:

• Historiske data er ikke en garanti for fremtidig adfærd. Funktionen Estimeret størrelse er kun beregnet til at give et generelt billede af antallet af brugere på dit website, der matcher din målgruppe. Dette estimat er baseret på historiske data og ikke de faktiske data, dit website modtager fremover, så det forventes ikke at svare præcist til størrelsen på din målgruppe i Google Ads.
  • Estimater er baseret på de foregående syv dage. Dette estimat er baseret på antallet af unikke brugere i løbet af de seneste syv dage, som matcher dine målgruppekriterier. Analytics forsøger at udfylde listen med op til 30 dages data, men i begyndelsen har din liste nok færre brugere end Analytics-estimatet. Når der går noget tid, og Google Ads-listen har været aktiv i mere end syv dage, har listen muligvis flere brugere end estimatet, afhængigt af medlemskabets varighed. Det kan være en god idé at afkorte datointervallet i Google Ads til de seneste syv dage, når du sammenligner listestørrelsen med estimatet.
  • Annonceringscookies er påkrævede i forbindelse med remarketing. Ikke alle de unikke brugere, som indgår i Analytics-estimatet, vil have de cookies, som er nødvendige for at inkludere dem i Google Ads-remarketinglisten. Da remarketingfunktionen bruger både første- og tredjepartscookies, medtages brugere, der ikke har aktiveret disse cookies, ikke på din remarketingliste.
  • Sørg for, at du har aktiveret dataindsamling for remarketing. Du kan aktivere dataindsamling på fanen Administrator i Analytics eller ved at ændre sporingskoden for dit website eller din app. Få flere oplysninger

Tilpas din remarketingstrategi

Hvis antallet af brugere i estimatet til din målgruppe er lavere end forventet, kan du udvide din målgruppe. Du kan f.eks. tilføje brugere, der har besøgt andre sider, udført andre handlinger eller befinder sig i andre geografiske områder.

Hvis estimatet i Analytics er markant større end det faktiske antal, som Google Ads viser på listen, skal du kontrollere dine Analytics-data for at se, om der har været en nylig ændring i brugeradfærden, der medfører, at der føjes færre brugere til den pågældende liste. Det kan være en god idé at justere din remarketingstrategi, så den tager højde for disse ændringer i adfærden.