IP-maskning

IP-maskning är en anpassning av spårningskoden för Analytics JavaScript som ändrar hur Analytics använder och lagrar webbplatsbesökarnas IP-adresser i ditt konto.

Som standard används användarnas fullständiga IP-adress, för att rapporterna i Analytics ska kunna visa allmän geografisk information. När IP-maskning har aktiverats, tas den sista oktetten i användarens IP-adress bort innan den används och lagras. Detta ger något mindre noggrannhet i den geografiska rapporteringen.

Läs om IP-anonymisering i Analytics och läs översikten om säkerhet och sekretess om du vill ha mer information.

Detaljerade anvisningar om hur du ställer in IP-maskning finns i utvecklarguiden för Universal Analytics (gtag.js), för Klassisk Analytics (ga.js) eller som EasyTracker-parameter i SDK-tillägget för Android-appar.

De ändringar du behöver göra på dina webbsidor beror på vilken spårningskod du använder. Ta reda på om du använder klassiska Analytics (ga.js) eller Universal Analytics (gtag.js).