IP-maskering

IP-maskering er en tilpasning du kan gjøre av Analytics JavaScript-sporingskoden din slik at du får muligheten til å endre hvordan Analytics bruker og lagrer IP-adressene til nettstedbrukerne i kontoen din.

Som standard bruker Analytics hele IP-adressen til nettstedbrukerne i den generelle geografiske rapporteringen. Når IP-maskering er slått på, fjerner Analytics den siste åttebitgruppen i brukernes IP-adresser før adressene blir brukt og lagret. Den geografiske rapporteringen blir dermed noe mindre nøyaktig.

Du kan finne ut mer ved å lese om IP-anonymisering i Analytics eller se i oversikten vår over sikkerhet og personvern .

Hvis du ønsker detaljerte instruksjoner for hvordan du konfigurerer IP-maskering, følger du instruksjonene i utviklerveiledningen for Universal Analytics (gtag.js), klassisk Analytics (ga.js) eller som en EasyTracker-parameter i SDK-en for Android-apper.

Endringene som er påkrevd på nettsidene dine, avhenger av hvilken sporingskode du bruker. Se etter om du har Classic Analytics (ga.js) eller Universal Analytics (gtag.js).