[UA] Sikkerhet og personvern i Universal Analytics

Den teknologiske utviklingen kan av og til ha innvirkning på retningslinjene. Det er ikke gjort vesentlige endringer i retningslinjene for sikkerhet og personvern, men du bør imidlertid være oppmerksom på følgende:

• Dataene dine er trygge med Universal Analytics.
    Med Universal Analytics blir det lagt til funksjoner i Analytics. Retningslinjene for personvern er imidlertid fortsatt like strenge. Sikkerhetstiltak som IP-maskering, Analytics' nettlesertillegg for nettlesere, datakonfidensialitet og sikkerhet fungerer sammen med analytics.js, Universal Analytics JavaScript-biblioteket.
  • Den lagrede informasjonen i informasjonskapslene fra førstepart er minimert i analytics.js.
    Informasjonen som er lagret i den lokale informasjonskapselen fra førstepart, er redusert for analytics.js. Det brukes bare en identifikator bestående av to tilfeldig genererte 32-biters tall (f.eks. 12345.67890). Selv om informasjonskapslene slettes fra nettleseren, kan påfølgende besøk til nettstedet fortsatt regnes som nye økter i Analytics. Finn ut mer om hvordan du kan velge bort Analytics.
  • Finn ut om Universal Analytics brukes på et nettsted.
    Det er enkelt å finne ut om Analytics brukes på et nettsted, deriblant Universal Analytics. Du kan kontrollere om Analytics brukes på en nettside ved hjelp av utviklerverktøy som er integrert i de fleste nyere nettlesere. Merk at en side ikke kan inneholde både det klassiske Analytics-biblioteket (ga.js) og Universal Analytics (analytics.js) JavaScript-biblioteket samtidig.
  • Measurement Protocol støttes i Universal Analytics.
    Universal Analytics introduserer nye innsamlingsteknologier for Analytics, deriblant Measurement Protocol. Hvis innsamlingsmetoden og/eller funksjonene til Measurement Protocol er tatt i bruk på et nettsted, i en app eller en annen digital enhet eller tjeneste, må brukerne og kundene informeres om dette og gis mulighet til å takke nei, i henhold til retningslinjene våre for Measurement Protocol. Hvis du bruker en tjeneste der Measurement Protocol er implementert, må du kontrollere informasjonen og alternativene som leveres direkte fra denne tjenesten med Analytics-kunden som bruker den aktuelle tjenesten, siden reservasjonen som leveres direkte fra Analytics, ikke har noen innvirkning på dataene som rapporteres gjennom Measurement Protocol.
  • Datainnsamling uten informasjonskapsler for nettlesere støttes i Universal Analytics.
    Innsamlingsmetodene for Universal Analytics (analytics.js og Measurement Protocol) kan implementeres og brukes for å samle inn data om brukerinteraksjon uten informasjonskapsler. Finn ut mer om hvordan du kan velge bort Analytics.