Sikkerhet og personvern i Universal Analytics

Den teknologiske utviklingen kan av og til ha innvirkning på retningslinjene. Det er ikke gjort vesentlige endringer i retningslinjene for sikkerhet og personvern, men du bør imidlertid være oppmerksom på følgende:

• Dataene dine er trygge med Universal Analytics.
    Med Universal Analytics blir det lagt til funksjoner i Analytics. Retningslinjene for personvern er imidlertid fortsatt like strenge. Sikkerhetstiltak som IP-maskering , Analytics' nettlesertillegg for nettlesere , datataushetsplikt og -sikkerhet fungerer sammen med  analytics.js , Universal Analytics JavaScript-biblioteket.
  • Den lagrede informasjonen i førstepartsinformasjonskapslene er minimert i analytics.js .
    Informasjonen som er lagret i den lokale førstepartsinformasjonskapselen, har blitt redusert for analytics.js . Det brukes bare en identifikator bestående av to tilfeldig genererte 32-biters tall (f.eks. 12345.67890). Selv om informasjonskapslene slettes fra nettleseren, kan påfølgende besøk til nettstedet fortsatt regnes som nye økter i Analytics. Finn ut mer om hvordan du velger bort Analytics .
  • Finn ut om Universal Analytics brukes på et nettsted.
    Det er lett å finne ut om Analytics og Universal Analytics brukes på et nettsted. Du kan kontrollere om Analytics brukes på en nettside ved hjelp av utviklerverktøy som er integrert i de fleste nyere nettlesere. Vi gjør oppmerksom på at en side ikke kan inneholde både det klassiske Analytics-biblioteket ( ga.js ) og Universal Analytics ( analytics.js ) JavaScript-biblioteket samtidig.
  • Measurement Protocol støttes i Universal Analytics.
    Universal Analytics introduserer nye innsamlingsteknologier for Analytics, deriblant Measurement Protocol . Hvis innsamlingsmetoden og/eller funksjonene til Measurement Protocol er tatt i bruk på et nettsted, i en app eller en annen digital enhet eller tjeneste, må brukerne og kundene informeres om dette og gis mulighet til å takke nei, i henhold til retningslinjene våre for Measurement Protocol . Hvis du bruker en tjeneste der Measurement Protocol er implementert, må du kontrollere informasjonen og alternativene som leveres direkte fra denne tjenesten med Analytics-kunden som bruker den aktuelle tjenesten, ettersom reservasjonen som leveres direkte fra Analytics, ikke har noen innvirkning på dataene som rapporteres gjennom Measurement Protocol.
  • Datainnsamling uten informasjonskapsler for nettlesere støttes i Universal Analytics.
    Innsamlingsmetodene for Universal Analytics ( analytics.js og Measurement Protocol ) kan implementeres og brukes for å samle inn data om brukerinteraksjon uten informasjonskapsler. Finn ut mer om hvordan du velger bort Analytics .