Analitzar dades demogràfiques i d'interessos

Descobriu la composició del públic i centreu-vos en els usuaris d'alt valor.

Entendre la composició del públic en funció del sexe, de l'edat i dels interessos us permet saber quin tipus de contingut creatiu heu de desenvolupar, els tipus d'adquisicions de mitjans que heu de dur a terme i els tipus de públics que heu de desenvolupar per a les campanyes de màrqueting i de remàrqueting.

No podeu fer servir els informes Dades demogràfiques i Interessos amb les visualitzacions de User ID.
Contingut d'aquest article:

Obrir els informes Dades demogràfiques i Interessos

Per obrir els informes Dades demogràfiques i Interessos:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Aneu a la visualització que us interessi.
  3. Obriu la pestanya Informes.
  4. Seleccioneu Públic > Dades demogràfiques o Públic > Interessos.

Comprendre la composició de sexe, edat i interessos

Utilitzeu l'informe Visió general de les dades demogràfiques per començar amb una visualització d'alt nivell del públic (homes i dones) i, a continuació, aprofundir en els detalls.

En aquest exemple:

• En els usuaris, hi ha una proporció 2:1 entre homes i dones.
  • També hi ha una proporció 2:1 entre l'interval d'edat 18-34 i la resta de grups d'edat combinats.

Informe Visió general de les dades demogràfiques, Percentatges d'edat i de sexe.

Si desglosseu la categoria de sexe i després la dels homes, veureu que la proporció d'edat és coherent en tot el criteri de sexe.

Públic masculí desglossat per categories d'edat.

En aquest exemple, hi ha una proporció 2:1 d'homes d'entre 18 i 34 anys i la resta d'homes.

Desglosseu cadascun dels grups d'edat per veure les dades de la dimensió Altres categories. En aquest exemple, si es desglossa cadascun dels grups d'edat principals, es mostra "Art i entreteniment" com a l'interès principal per a tots dos grups d'edat, mentre que el segon i el tercer interès més destacat són diferents en els grups d'edat.

Públic masculí desglossat per les categories Edat i Interessos.

Orientar els anuncis als usuaris d'alt valor

Identificar les dades demogràfiques dels clients valuosos i dels que poden ser-ho és útil per orientar les campanyes i crear públics per al remàrqueting. En el cas d'un lloc de comerç electrònic, és possible que vulgueu identificar els grups d'usuaris amb el percentatge de conversions de comerç electrònic o els ingressos més elevats. En el cas d'un lloc que estigui centrat en el contingut, potser voleu identificar els grups d'usuaris amb la interacció més elevada (per exemple, com es mesura segons la durada de la sessió o el nombre de pàgines o pantalles visualitzades per sessió).

Tot els informes Edat, Sexe i Interessos inclouen mètriques d'interacció i conversió. Podeu començar a partir de qualsevol d'aquests informes per tenir una idea de com són els clients d'alt valor.

En aquest exemple, a l'informe Edat es mostra que els joves d'entre 18 i 24 i 25 i 34 anys en conjunt constitueixen la majoria dels usuaris, però que el segment d'entre 25 i 34 anys genera la major part d'ingressos i té el percentatge de conversions més elevat.

Informe Edat, grup Ingressos per grup d'edat.

Si desplegueu aquest grup d'edats per veure com es desglossa per sexe, podreu detectar menys disparitat pel que fa al volum de sessions (continua sent de 3:1 a favor dels homes), però molta més disparitat pel que fa als ingressos (58:1). El percentatge de conversions és de 2:1 entre homes i dones, però els ingressos per transacció són de 9:1 a favor dels homes.

Informe Sexe; grup d'edat 25-34 desglossat per sexe.

En aquest exemple, els homes d'entre 25 i 34 anys representen els clients amb més valor.

El pas següent podria ser identificar les categories d'interès amb un percentatge de conversions més elevat. Per exemple, podríeu detectar que, en conjunt, Tecnòfils, Amants de la música i de la televisió, Aficionats a les notícies, Jugadors i Amants de la fotografia representen els usuaris que generen la majoria d'ingressos. Per tant, els homes d'entre 25 i 35 anys amb aquests interessos són els usuaris en què us voleu centrar.

Informe Categories d'afinitat, Ingressos per categoria d'afinitat.

Podeu desglossar cadascuna d'aquestes categories per validar les dades que heu obtingut sobre l'edat i sobre el sexe. Desglosseu Aficionats a les notícies i Lectors àvids perquè tenen un percentatge de conversions i uns ingressos més elevats.

Informe Edat, Aficionats a les notícies i Lectors àvids desglossats per edat.

En aquest exemple, el segment de 25 a 34 d'Aficionats a les notícies i Lectors Àvids representa la major part d'ingressos i té el percentatge de conversions més elevat. Per veure el desglossament per edats, desplegueu els grups d'edats.

Seguint amb els resultats anteriors, els homes d'aquest segment superen la despesa de les dones en una proporció de 79:1.

Amb aquesta informació, podeu orientar els anuncis a les campanyes i crear públics per als grups demogràfics més valuosos.

Eliminar la inversió publicitària en usuaris de valor baix

Podeu utilitzar els mateixos tipus d'anàlisis per cercar el públic de valor baix que heu utilitzat per cercar el públic de valor alt: en comptes de cercar ingressos i percentatges de conversions alts, cercaríeu el contrari.

Un cop hàgiu identificat els clients de valor baix, podeu excloure'ls perquè no vegin els anuncis.

Orientar informes en funció de les línies de negoci

Els dos exemples anteriors il·lustren com s'utilitzen aquests informes per avaluar els usuaris en general. Els exemples que es mostren a continuació il·lustren com podeu utilitzar els segments per entendre els usuaris a nivells més concrets en el context de la vostra empresa. En aquests exemples, s'analitzen les dades des del punt de vista de les empreses de comerç electrònic que han d'entendre els usuaris pel que fa als productes que compren, i des del punt de vista dels editors que han de saber interpretar les sessions en relació amb el contingut que consumeixen els usuaris.

Comerç electrònic

Si sou propietari d'una empresa de comerç electrònic, podeu segmentar els informes per diverses dimensions, com ara Producte, Categoria de producte, Marca de producte o SKU de producte, per saber quina és la composició demogràfica del públic comprador.

Segment d'usuaris que identifica un producte: ulleres de sol Malibu.

Apliqueu el segment a l'informe "Visió general" de "Dades demogràfiques".

Segment d'usuaris que identifica les sessions associades als usuaris que només han comprat un producte: ulleres de sol Malibu.

Podeu consultar de manera desglossada l'edat i el sexe dels usuaris que han iniciat les Sessions (mètrica clau) i que només han comprat un producte.

Obriu l'informe Edat de Dades Demogràfiques per consultar les dades de conversió associades a les dimensions Adquisició, Comportament i Comerç electrònic.

Mètriques Adquisició, Comportament i Conversions dels usuaris que només han comprat un producte: ulleres de sol Malibu.

Un cop hàgiu aplicat aquest segment, podeu navegar pels informes "Dades demogràfiques" i "Interessos" per identificar els usuaris de valor alt i baix per a un producte concret.

Editors

Si sou un editor i veneu espai publicitari al vostre lloc, us recomanem que expliqueu als anunciants quin tipus d'usuari consumeix aquestes pàgines i quin abast té aquest consum. Podeu avaluar-lo en funció de mètriques com ara Sessions, Percentatge de rebots, Pàgines per sessió i Durada mitjana de la sessió.

Per exemple, si sou propietari d'un lloc en què publiqueu contingut sobre estils de vida i hi teniu una secció dedicada a accessoris, com ara equipatge i electrònica, podeu crear un segment basat en sessions per aïllar el trànsit d'aquestes pàgines:

Segment basat en sessions que identifica una sola categoria o un sol directori de pàgines.

Podeu crear fàcilment un segment que aïlli el trànsit d'una única pàgina.

Apliqueu el segment a l'informe "Visió general" de "Dades demogràfiques".

Segment basat en sessions que aïlla els usuaris que han vist una sola categoria o un sol directori de pàgines.

Podeu consultar de manera desglossada l'edat i el sexe dels usuaris que han iniciat sessions que incloïen aquest grup de pàgines.

Obriu l'informe Edat de Dades Demogràfiques per consultar les dades de conversió associades a les dimensions Adquisició, Comportament i Objectiu.

Mètriques Adquisició, Comportament i Conversions dels usuaris que han vist una sola categoria o un sol directori de pàgines.

Un cop hàgiu aplicat aquest segment, podeu navegar pels informes "Dades demogràfiques" i "Interessos" per identificar els consumidors de valor alt i baix d'un producte concret.

Definir millor els públics de remàrqueting

Teniu les dimensions Edat, Sexe, Categories d'afinitat, Segments al mercat i Altres categories disponibles per crear segments que us serveixin com a base dels Públics de remàrqueting d'Analytics.

Si feu servir els exemples d'informes d'Analytics anteriors, podreu dissenyar el segment següent com a base d'un Públic de remàrqueting d'Analytics per als clients d'alt valor:

Creador de segments, dimensions Edat i Categories d'afinitat definides.

Edat "25-34, 35-44"

La Categoria d'afinitat coincideix amb l'expressió regular "Tecnòfils|Amants de la música|Amants de la televisió|Aficionats a les notícies i Lectors àvids|Jugadors|Amants de la fotografia".

Les definicions d'un públic que identifiqueu als informes d'Analytics es poden convertir en un públic de remàrqueting que podeu utilitzar a Google Ads.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!