Rapporten voor demografische en interessecategorieën inschakelen

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Handel als volgt om de demografische en interessegegevens in Analytics beschikbaar te maken:

1. Update Analytics zodat rapportagefuncties voor advertenties worden ondersteund.

Wanneer u rapportagefuncties voor advertenties inschakelt, geeft u Analytics toestemming aanvullende informatie te verzamelen via DoubleClick-cookies (webactiviteit) en via apparaatadvertentie-ID's (app-activiteit).
  2. Zorg dat wordt voldaan aan het beleid ten aanzien van advertentiefuncties van Analytics.
  3. Schakel de rapporten voor demografische en interessecategorieën in.

Rapporten voor demografische en interessecategorieën inschakelen

U kunt de rapporten voor demografische en interessecategorieën inschakelen via het tabblad Beheerder of Rapportage.

De rapporten inschakelen via het tabblad Beheerder

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder.
  3. Ga naar het account en de property waarvoor u demografische en interessegegevens wilt gebruiken.
  4. Klik in de kolom PROPERTY op Property-instellingen.
  5. Stel onder Advertentiefuncties de optie Rapporten voor demografische en interessecategorieën inschakelen in op AAN.
  6. Klik op Opslaan.

De rapporten inschakelen via het tabblad Rapportage

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar het account, de property en de weergave waarvoor u demografische en interessegegevens wilt gebruiken.
  3. Open Rapporten.
  4. Open het rapport Doelgroep > Demografie > Overzicht.
    Rapport 'Demografie: overzicht', 'Demografie' en 'Interesses' niet ingeschakeld.
  5. Klik op Inschakelen (boven de inleidende tekst).

Binnen 24 uur na inschakeling moeten er gegevens in uw rapporten worden weergegeven.

Google Tag Manager gebruiken om Rapportagefuncties voor advertenties in te schakelen.