Omien ulottuvuuksien ja tietotyyppien muokkaaminen

Omat ulottuvuudet ja tietotyypit ovat samanlaisia kuin Analytics-tilisi oletusulottuvuudet ja ‑tietotyypit. Erona on se, että luot ne itse. Niiden avulla voit kerätä ja analysoida tietoja, joita Analytics ei seuraa automaattisesti.

Omat ulottuvuudet ja tietotyypit määritetään Analytics-tilillä sivustotasolla. Omien ulottuvuuksien ja tietotyyppien luominen ja muokkaaminen edellyttää sivuston muokkausoikeutta.

Omien ulottuvuuksien ja tietotyyppien luominen on kaksivaiheinen prosessi. Määritä ensin oma ulottuvuus tai tietotyyppi sivustoosi. Muokkaa sitten seurantakoodia. Suorita nämä vaiheet järjestyksessä.

Tässä artikkelissa:

Omien ulottuvuuksien määrittäminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry sivustolle, jolle haluat lisätä omia ulottuvuuksia.
  3. Valitse SIVUSTO-sarakkeesta Omat määritykset > Omat ulottuvuudet.
  4. Valitse Uusi oma ulottuvuus.
  5. Lisää nimi.
    Tämä voi olla mikä tahansa merkkijono, mutta käytä yksilöivää nimeä, jotta se ei sekoitu muihin omiin raporttiluokkiin tai muuttujiin raporteissa.
  6. Määritä laajuus.
    Harjoita seurantaa osuma-, istunto- tai käyttäjätasolla. Lisätietoja laajuudesta ja omien ulottuvuuksien käsittelystä on kehittäjän oppaassa.
  7. Valitse Aktiivinen-valintaruutu, jotta tietojen kerääminen alkaa ja näet raporttiluokan raporteissasi välittömästi. Jos haluat luoda ulottuvuuden mutta et halua ottaa sitä käyttöön, poista valintamerkki valintaruudusta.
  8. Klikkaa Luo.

Omien tietotyyppien määrittäminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry sivustolle, jolle haluat lisätä omia tietotyyppejä.
  3. Valitse SIVUSTO-sarakkeesta Omat määritykset > Omat tietotyypit.
  4. Valitse Uusi oma tietotyyppi.
  5. Lisää Nimi.
    Tämä voi olla mikä tahansa merkkijono. Käytä kuitenkin yksilöivää nimeä, jotta se ei sekoitu raporttien muihin ulottuvuuksiin ja tietotyyppeihin.
  6. Valitse avattavasta Muotoilun tyyppi -valikosta Kokonaisluku, Valuutta tai Aika.
    Kokonaisluku voi olla mikä tahansa luku. Valuutan tyyppi vastaa näkymän asetuksia (esim. USD, jeni jne.), ja se on annettava desimaalilukuna. Aika tulee määrittää sekunteina, mutta se näkyy raporteissa muodossa hh:mm:ss.
  7. Valitse Aktiivinen-ruutu, jos haluat aloittaa tietojen keräämisen ja tietotyypin näyttämisen raporteissa heti. Jos haluat luoda muuttujan mutta jättää sen ei-aktiiviseksi, poista ruudun valinta.
  8. Valitse Luo.

Seurantakoodin muokkaaminen

Kun sivustoon on luotu omia ulottuvuuksia tai tietotyyppejä, myös seurantakoodia täytyy muokata. Tämän toimenpiteen suorittajan on oltava pätevä kehittäjä. Seuraa kehittäjän oppaassa olevia käytettävään ympäristöön liittyviä ohjeita:

Omien ulottuvuuksien ja tietotyyppien muokkaaminen

Omia raporttiluokkia ja muuttujia ei voi poistaa, kun ne on luotu, mutta voit palata tähän valikkoon niiden hallinnointia ja muokkausta varten. Voit lopettaa oman ulottuvuuden käyttämisen poistamalla Aktiivinen-ruudun valinnan ja valitsemalla Tallenna.