Crear i editar dimensions i mètriques personalitzades

Les mètriques i les dimensions personalitzades són com les mètriques i les dimensions predeterminades del compte d'Analytics, però de creació pròpia. Podeu fer-les servir per recollir i analitzar dades de les quals Analytics no fa un seguiment de manera automàtica.

Les dimensions i les mètriques personalitzades es defineixen en el nivell de propietat d'un compte d'Analytics. Per crear o editar dimensions i mètriques personalitzades cal tenir la funció d'editor a la propietat.

La creació de dimensions o mètriques personalitzades és un procés de dos passos. En primer lloc, heu de configurar la mètrica o la dimensió personalitzada a la propietat. A continuació, heu de modificar el codi de seguiment. Heu de completar aquests passos en ordre.

Contingut d'aquest article:

Configurar dimensions personalitzades

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i aneu a la propietat a la qual voleu afegir les dimensions personalitzades.
  3. A la columna PROPIETAT, feu clic a Definicions personalitzades > Dimensions personalitzades.
  4. Feu clic a Dimensió personalitzada nova.
  5. Afegiu un nom.
    Pot ser qualsevol cadena, sempre que tingui un nom únic per tal que no es confongui amb cap altra mètrica ni amb cap altra dimensió o mètrica dels informes.
  6. Seleccioneu l'abast.
    Podeu fer un seguiment per petició de fitxer, per sessió, per usuari o per producte. A la Guia per a desenvolupadors trobareu més informació sobre l'abast de les dimensions personalitzades i sobre com es processen.
  7. Marqueu la casella Activa per començar a recopilar dades i per veure la dimensió als informes a l'instant. Per crear la dimensió sense que s'activi, desmarqueu aquesta casella.
  8. Feu clic a Crea.

Configurar mètriques personalitzades

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i aneu a la propietat a la qual voleu afegir les mètriques personalitzades.
  3. A la columna PROPIETAT, feu clic a Definicions personalitzades > Mètriques personalitzades.
  4. Feu clic al botó Mètrica personalitzada nova.
  5. Afegiu un nom.
    Pot ser qualsevol cadena, sempre que tingui un nom únic per tal que no es confongui amb cap altra mètrica ni dimensió dels informes.
  6. Al menú desplegable Tipus de format, seleccioneu Enter, Moneda o Hora.
    Un enter pot ser qualsevol número. El tipus de moneda ha de coincidir amb la configuració de la visualització (és a dir, USD, iens, etc.) i s'ha d'indicar en decimals. Especifiqueu l'hora en segons, tot i que als informes es mostra amb el format hh:mm:ss.
  7. Marqueu la casella Activa per començar a recopilar dades i per veure la mètrica als informes a l'instant. Per crear la mètrica sense que s'activi, desmarqueu aquesta casella.
  8. Feu clic a Crea.

Modificar el codi de seguiment

Després de crear dimensions o mètriques personalitzades a la vostra propietat, també haureu de modificar el codi de seguiment. Això ho hauria de dur a terme un desenvolupador qualificat. Seguiu les instruccions específiques del vostre entorn a la Guia per a desenvolupadors:

• Seguiment de llocs web: per a Universal Analytics (si utilitzeu gtag.js)
  • Seguiment d'aplicacions mòbils: per a les aplicacions mòbils d'Android i d'iOS

Editar mètriques i dimensions personalitzades

Les dimensions i mètriques personalitzades no es poden suprimir un cop ja s'han creat, però podeu tornar a accedir a aquestes opcions del vostre compte per gestionar-les i editar-les. Per deixar d'utilitzar una dimensió personalitzada, desmarqueu la casella Activa i feu clic a Desa.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!