Krav i retningslinjene for annonsørfunksjoner i Google Analytics

Med annonsørfunksjonene i Google Analytics kan du slå på Analytics-funksjoner som ikke er tilgjengelige i standardimplementeringer. Annonsørfunksjonene består av følgende:

• remarketing med Google Analytics
  • visningsrapportering for Google Displaynettverk
  • integreringer med DoubleClick-plattformen
  • demografi- og interesserapporter for Google Analytics

Hvis du slår på annonseringsfunksjonene, blir trafikkdata samlet inn via Google-informasjonskapsler for annonsering og anonyme identifikatorer, i tillegg til at data blir samlet inn via en standardimplementering av Google Analytics. Uansett hvordan du sender data til Google Analytics (f.eks. via Google Analytics-sporingskoden, Google Analytics SDK-en eller Measurement Protocol), må du følge disse retningslinjene hvis du bruker annonsørfunksjonene i Google Analytics.

Du skal ikke legge til rette for at personlig identifiserende informasjon kan slås sammen med ikke-personlig identifiserende informasjon som er samlet inn via Googles annonseringsprodukter eller -funksjoner, med mindre du gir uttrykkelig beskjed om en slik sammenslåing og brukeren aktivt samtykker til dette på forhånd (altså ikke gjennom et stille samtykke).

Hvis du har slått på noen av annonsørfunksjonene i Google Analytics, må du informere besøkende ved å legge inn følgende opplysninger i personvernreglene dine:

• hvilke annonseringsfunksjoner i Google Analytics du har implementert
  • hvordan du og tredjepartsleverandører bruker førstepartsinformasjonskapsler (f.eks. Google Analytics-informasjonskapselen) eller andre førstepartsidentifikatorer, og tredjepartsinformasjonskapsler (f.eks. DoubleClick-informasjonskapselen) eller andre tredjepartsidentifikatorer sammen
  • hvordan besøkende kan velge bort annonsørfunksjonene i Google Analytics du bruker, deriblant gjennom annonseinnstillinger, annonseinnstillinger for mobilapper eller på andre tilgjengelige måter (f.eks. NAI-bortvalg for forbrukere)

Vi oppfordrer deg også til å henvise brukerne til Google Analytics' nåværende tilgjengelige bortvalgsalternativer for nettet.

Ettersom lovverket varierer i forskjellige land og områder, og ettersom Google Analytics kan brukes på en rekke måter, kan ikke Google angi de nøyaktige formuleringene du må ta med i personvernreglene dine. Bare du forstår de unike aspektene og de spesielle hensynene som gjør seg gjeldende for bedriften din, og disse opplysningene, som kun du kan gi, bør fremgå av bedriftens personvernregler.

Interessebasert annonsering (blant annet remarketing)

Hvis du har slått på interessebasert annonsering, herunder remarketing, med Google Analytics i forbindelse med andre Google-tjenester, må du følge retningslinjene som gjelder for disse Google-tjenestene (f.eks. Google AdWords-retningslinjene for annonsering basert på interesser og steder og de tilhørende begrensningene for sensitive kategorier og programretningslinjene for plattformer for DoubleClick-tjenester).

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg:

Tilbakemeldingen er registrert. Takk skal du ha.
  • Svært unyttig
  • Ikke særlig nyttig
  • Litt nyttig
  • Svært nyttig
  • Ekstremt nyttig