Krav i retningslinjene for annonseringsfunksjoner i Google Analytics

Ved hjelp av Google Analytics-annonseringsfunksjoner kan du aktivere Analytics-funksjoner som ikke er tilgjengelige i standardimplementeringer. Annonseringsfunksjonene omfatter:

• remarketing med Google Analytics
  • visningsrapportering for Google Displaynettverk
  • integreringer med DoubleClick-plattformen
  • demografi- og interesserapporter for Google Analytics

Hvis du slår på disse annonseringsfunksjonene, blir trafikkdata samlet inn via Google-informasjonskapsler for annonsering og anonyme identifikatorer , i tillegg til at data blir samlet inn via en standardimplementering av Google Analytics. Uansett hvordan du sender data til Google Analytics (for eksempel via Google Analytics-sporingskoden, Google Analytics SDK eller Measurement Protocol), må du følge disse retningslinjene hvis du bruker Google Analytics-annonseringsfunksjoner.

Du skal ikke legge til rette for at personlig identifiserende informasjon kan slås sammen med ikke-personlig identifiserende informasjon som er samlet inn via Googles annonseringsprodukter eller -funksjoner, med mindre du gir uttrykkelig beskjed om en slik sammenslåing og brukeren aktivt samtykker i dette på forhånd (altså ikke gjennom et stille samtykke).

Hvis du har slått på noen av annonseringsfunksjonene i Google Analytics, må du informere besøkende ved å angi følgende opplysninger i personvernreglene dine:

• hvilke annonseringsfunksjoner i Google Analytics du har implementert
  • Hvordan du og tredjepartsleverandører bruker førstepartsinformasjonskapsler (for eksempel Google Analytics-informasjonskapselen) eller andre førstepartsidentifikatorer, og tredjepartsinformasjonskapsler (for eksempel DoubleClick-informasjonskapselen) eller andre tredjepartsidentifikatorer sammen.
  • hvordan besøkende kan velge bort Google Analytics-annonseringsfunksjonene du bruker, deriblant gjennom annonseinnstillinger, annonseinnstillinger for mobilapper eller på andre tilgjengelige måter (f.eks. NAI-bortvalg for forbrukere)

Vi oppfordrer deg også til å henvise brukerne til Google Analytics' nåværende tilgjengelige bortvalgsalternativer for nettet.

Ettersom lovverket varierer i forskjellige land og områder, og ettersom Google Analytics kan brukes på en rekke måter, kan ikke Google angi de nøyaktige formuleringene du må ta med i personvernreglene dine. Bare du forstår de unike aspektene og de spesielle hensynene som gjør seg gjeldende for bedriften din, og disse opplysningene, som kun du kan gi, bør fremgå av bedriftens personvernregler.

Interessebasert annonsering (blant annet remarketing)

Hvis du har slått på interessebasert annonsering, herunder remarketing, med Google Analytics i forbindelse med andre Google-tjenester, må du følge retningslinjene som gjelder for disse Google-tjenestene (f.eks. Google AdWords-retningslinjene for annonsering basert på interesser og steder og de tilhørende begrensningene for sensitive kategorier og programretningslinjene for plattformer for DoubleClick-tjenester).