Krav i retningslinjene for annonseringsfunksjonene i Google Analytics

Ved hjelp av annonseringsfunksjoner i Google Analytics kan du slå på Analytics-funksjoner som ikke er tilgjengelige i standardimplementeringer. Annonseringsfunksjonene omfatter:

• Remarketing med Google Analytics
  • Visningsrapportering for Google Displaynettverk
  • Google Analytics-rapportering om interesser og demografisk informasjon
  • Integrerte tjenester der det fordres at Google Analytics samler inn data til annonseringsformål, inkludert innsamling av data via identifikatorer og informasjonskapsler for annonsering

Hvis du slår på annonseringsfunksjonene, samler Google Analytics inn data om trafikken din via identifikatorer og Google-informasjonskapsler for annonsering. Disse dataene kommer i tillegg til dataene som samles inn via en standard Google Analytics-implementering. Uansett hvordan du sender data til Google Analytics (f.eks. via Google Analytics-sporingskoden, SDK-en for Google Analytics eller Measurement Protocol), må du overholde disse retningslinjene gitt at du bruker annonseringsfunksjonene til Google.

Du skal ikke identifisere brukere eller legge til rette for at personlig identifiserende informasjon kan slås sammen med ikke-personlig identifiserende informasjon som innhentes via Googles annonseringsprodukter eller -funksjoner, med mindre du informerer svært tydelig om – og på forhånd har innhentet brukerens samtykke i (f.eks. via et bevisst valg brukeren må gjøre) – at slik identifikasjon eller kombinasjon av informasjon forekommer, og du bruker en Google Analytics-funksjon som uttrykkelig har støtte for slik identifikasjon eller kombinasjon av informasjon. Uavhengig av brukernes samtykke må du ikke forsøke å dele opp data Google har samlet i rapporter.

Hvis du har slått på noen av annonseringsfunksjonene i Google Analytics, må du varsle besøkende om dette ved å oppgi følgende informasjon i personvernreglene dine:

• hvilke Google Analytics-annonseringsfunksjoner du har implementert
  • hvordan du og tredjepartsleverandører kombinerer bruk av førstepartsinformasjonskapsler (f.eks. Google Analytics-informasjonskapselen) eller andre førstepartsidentifikatorer med tredjepartsinformasjonskapsler (f.eks. Google-informasjonskapsler for annonsering) eller andre tredjepartsidentifikatorer
  • hvordan besøkende kan velge bort Google Analytics-annonseringsfunksjonene du bruker, deriblant gjennom annonseinnstillinger, annonseinnstillinger for mobilapper eller ved hjelp av andre tilgjengelige alternativer (f.eks. NAI-bortvalg for forbrukere)

Vi oppfordrer deg også til å henvise brukerne til Google Analytics' bortvalgsalternativer.

Retningslinjene for brukersamtykke i EU

Når du bruker annonseringsfunksjonene i Google Analytics, må du også overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU.

Interessebasert annonsering

Hvis du har slått på interessebasert annonsering, inkludert remarketing, med Google Analytics i forbindelse med andre Google-tjenester, må du overholde retningslinjene som gjelder for disse Google-tjenestene (deriblant Google AdWords-retningslinjene for personlig tilpasset annonsering og de tilhørende begrensningene for sensitive kategorier samt programretningslinjene for plattformer som benyttes i DoubleClick-tjenestene). Hvis du bruker Google Analytics til å samle inn sensitiv informasjon om besøkende, slik dette er beskrevet i begrensningene for sensitive kategorier i Google AdWords, kan du ikke bruke Google Analytics til å samle inn data til interessebasert annonsering.

Ettersom lovverket varierer i forskjellige land og områder, og Google Analytics kan brukes på forskjellige måter, kan vi ikke oppgi hvilke nøyaktige formuleringer du må inkludere i personvernreglene dine. Du sitter selv på kunnskapen om hvilke unike aspekter og spesielle hensyn som gjelder for virksomheten din, og disse opplysningene – som bare du selv kan formulere – skal fremgå av bedriftens personvernregler.

Disse retningslinjene ble sist oppdatert 16. desember 2016.