Tämä artikkeli käsittelee Universal Analyticsia. Jos käytät seuraavan sukupolven Google Analyticsia, tutustu tämän ohjekeskuksen Google Analytics 4 ‑omaisuuksia koskevaan osioon.

Yleisöjen luominen ja muokkaaminen

Kun Google Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöjä eksportoidaan Google Ads-, Display & Video 360- tai Search Ads 360 ‑kampanjoihin, ne päivittyvät yleensä vähintään kerran päivässä. Jos et käytä yhtäkään näistä yleisöistä mainontaan yli 365 päivään, yleisöt päivittyvät harvemmin (kerran 30 päivässä).

Kun alat käyttää näitä yleisöjä aktiivisissa kampanjoissa tai luot uuden uudelleenmarkkinointiluettelon, Analytics alkaa jälleen päivittää niitä vähintään kerran päivässä.

Google Optimizeen eksportoidut yleisöt päivittyvät kerran päivässä riippumatta siitä, käytätkö yleisöjä kokeiluissa.

Voit käyttää esimääritettyjä yleisöjä, joita Analytics-tiimi on kehittänyt eri käyttötarkoituksia varten, tai luoda kokonaan uusia yleisöjä. Voit myös importoida aiemmin luotuja segmenttejä ja luoda uusia yleisöjä niiden pohjalta. Kun olet luonut yleisön, se on käytettävissä valitsemillasi tileillä ja voit käyttää sitä heti osana kampanjaasi tai kokeiluasi.

Sisällys:

Vaatimukset

• Sinulla on oltava sen mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli, jolle haluat luoda yleisön.
  • Jos luot yleisön Istunnon päivämäärä ‑ulottuvuuden perusteella, sinun on julkaistava yleisö vähintään viisi päivää ennen sitä istuntopäivää, jolta data tallennetaan. Analytics täydentää Haku- ja Display-kampanjoiden yleisöjä jopa 30 päivän ajalta olevalla datalla, mutta täydennystä ei tehdä Istunnon päivämäärä ‑ulottuvuuden perusteella.

Rajoitukset

• Yhtä mittauskokonaisuutta kohden voi luoda enintään 2 000 yleisöä.
  • Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudessa voi julkaista enintään 50 yleisöä ja Analytics Standard ‑mittauskokonaisuudessa enintään 20 yleisöä.
  • Jos kyse ei ole mainontatileistä, voit julkaista yleisön niin monella tilillä kuin haluat (esim. Optimizessa tai Analyticsissa).
  • Voit julkaista yleisön yksittäin tai kerralla enintään 10 mainontatilillä (esim. Google Adsin hallinnoijan tileillä, Google Adsin mainoksia näyttävillä tileillä ja Display & Video 360 ‑tileillä). Google Adsin hallinnoijan tili lasketaan yhdeksi tiliksi kymmenestä, mutta yleisö on käytettävissä kaikilla kyseisen hallinnoijan tilin alatileillä.

Yleisön luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen mittauskokonaisuuden kohdalle, jolle haluat luoda yleisön.
  3. Valitse Mittauskokonaisuus‑sarakkeesta Yleisömääritykset > Yleisöt.
  4. Valitse + Uusi yleisö.
    Uudet yleisöjen määritysvaihtoehdot
  5. Uusi yleisösi perustuu oletuksena nykyisen raportointinäkymän dataan. Käyttämästäsi näkymästä suodatetut käyttäjät suodatetaan myös yleisöstä.

Voit vaihtaa näkymää klikkaamalla Muokkaa, valitsemalla uuden näkymän ja klikkaamalla sen jälkeen Seuraava vaihe.
  6. Kun valitset yleisön määrittelyä, sinulla on kolme vaihtoehtoa:
    1. Valitse esimääritetty yleisö

Tässä on joitakin esimääritettyjä yleisön määrittelyjä:
      • Älykäs luettelo: Google hallinnoi yleisöä puolestasi.
      • Kaikki käyttäjät: Sivustosi tai sovelluksesi kaikki käyttäjät, joilla on jo tarvittavat mainosevästeet tai mobiilimainostunnukset.
      • Uudet käyttäjät: Käyttäjät, joilla on ollut vain yksi istunto sivustollasi tai sovelluksessasi.
      • Palaavat käyttäjät: Käyttäjät, joilla on ollut useampi istunto sivustollasi tai sovelluksessasi.
      • Sivustoni/sovellukseni tietyssä osiossa käyneet käyttäjät: Klikkaa muokkauskuvaketta ja lisää sivustosi sivun tai hakemiston URL-osoite tai sovelluksesi näkymän URL-osoite. Tässä vaihtoehdossa käytetään sisältää-vastaavuustyyppiä, ja tuloksissa huomioidaan kaikki URL-osoitteet, jotka sisältävät lisäämäsi merkkijonon.

Jos sivustosi/sovelluksesi sivujen/näkymien URL-osoitteita on yli 1 000, Analyticsissa näkyy hakutuloksia tekstiä lisätessäsi vain, jos niitä löytyy tuhannen ensimmäisen URL-osoitteen joukosta. Jos tästä joukosta ei löydy hakutuloksia, Analyticsissa ei näy mitään. Tällöin voit kopioida ja liittää URL-osoitteen selaimesta tai muusta URL-osoitteiden lähteestä, kuten laskentataulukosta.
      • Toteutuneen tavoitekonversion tuottaneet käyttäjät: Klikkaa muokkauskuvaketta ja valitse valikosta tavoite. Tämän vaihtoehdon käyttäminen edellyttää, että olet aiemmin määrittänyt Analyticsin tavoitteet.
      • Käyttäjät, jotka suorittivat tapahtuman: Tähän on valmiiksi määritetty käyttäjät, jotka ovat toteuttaneet vähintään yhden ostotapahtuman.
    2. Uuden yleisömäärityksen luominen

Jos et halua käyttää suositeltua yleisöä, voit luoda uuden yleisön määrittelemäsi segmentin perusteella klikkaamalla Luo uusi ‑linkkiä. Katso esimerkkejä luotavista yleisöistä.

Yleisön rakennustyökalu, suodattimia ei määritelty

Kun olet määrittänyt yleisön, valitse Käytä.

Yleisön määrittely

Jos yleisömäärityksessäsi on poissulkemisehto, näkyviin tulee ylimääräinen valintaruutu. Voit poistaa käyttäjiä kyseisestä yleisöstä pysyvästi tai tilapäisesti. Lue lisää

Jos yleisömäärityksesi sisältää käyttäjätason suodattimia, näkyviin tulee Analyysipäivät-vaihtoehto. Jos käytät Analyysipäivät-vaihtoehtoa, kaikki kyseisellä analyysijaksolla yleisökriteerisi täyttäneet käyttäjät lisätään yleisöösi, kun he seuraavan kerran aloittavat istunnon sivustollasi.

Lue lisää siitä, miten suodattimia arvioidaan.

3. Segmentin tuominen

Voit tuoda segmentin käytettäväksi yleisön pohjana. Kun määrittelet yleisöä, valitse Tuo segmentti ja valitse sitten haluamasi segmentti nykyisessä mittauskokonaisuudessa käytettävissä olevien segmenttien joukosta.
  7. Lisää yleisölle nimi ja valitse sitten Seuraava vaihe.
  8. Valitse Yleisön kohteet ‑kohdan + Lisää kohteita ‑valikosta tilit, joilla haluat käyttää yleisöä. Mahdollisia kohteita ovat Googlen haku- ja Display-mainonta (kuten Google Adsin Display-mainonta, Google Adsin Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot, Display & Video 360 ja Google Ad Manager), palvelut (kuten Google Optimize), joissa yleisöjä käytetään kokeiluissa tai personoinnissa, sekä Analytics. Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, myös se sisällytetään kohteisiin Google Adsin kelpoisuusehtojen mukaisesti.

Jos yleisösi sisältää Ikä- tai Sukupuoli-ulottuvuuden tai jonkin Kiinnostuksen kohteet ‑ulottuvuuden, voit julkaista sen vain Google Adsissa (Display).

Jos yleisösi sisältää sarjoja, et voi julkaista sitä Analyticsissa.
  9. Klikkaa OK ja sitten Julkaise.

Kun luot uuden Display-kampanjan yleisön, Analytics esitäyttää luetteloon datan korkeintaan 30 päivältä, ja luettelo on käytettävissäsi 24‒48 tunnin kuluessa. Jos dataa ei ole saatavilla 30 päivän ajalta, Analytics käyttää saatavilla olevaa dataa. Analytics ei voi esitäyttää Hakukampanjan yleisöjä.

Jos käytät Kyselyn aikana ‑importointia, Analytics myös jälkitäyttää yleisösi aina, kun lisäät uuden Kyselyn aikana ‑importointimallin, sekä aina, kun uutta Kyselyn aikana ‑importointidataa tulee saataville.

Yleisön muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, jonka yleisöä haluat muokata.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS‑sarakkeesta Yleisömääritykset > Yleisöt.
  4. Klikkaa muokattavan yleisön nimeä aiemmin luotujen yleisöjen luettelosta.
  5. Klikkaa Yleisön lähde-, Yleisön määritys- tai Yleisön kohteet-kohdasta Muokkaa.

Kun muokkaat lähdettä (raportointinäkymää) tai määritelmää, uudet käyttäjät lisätään yleisöön uuden lähteen tai määritelmän mukaisesti. Aiemman lähteen tai määritelmän mukaisesti lisätyt käyttäjät pysyvät yleisössä, kunnes heidän jäsenyytensä päättyy.

Kun muokkaat kohteita, voit sulkea yleisön yksittäisissä kohteissa, jotta siihen ei enää kerry käyttäjiä kyseisissä käyttöyhteyksissä. Voit avata yleisön myöhemmin uudelleen haluamassasi kohteessa muokkaamalla yleisöä uudelleen.

Yleisön sulkeminen, poistaminen ja uudelleen avaaminen

Kun suljet yleisön, siihen ei enää kerätä käyttäjiä. Yleisöön kuuluville käyttäjille voidaan kuitenkin edelleen näyttää mainoksia niin kauan kuin heidän jäsenyytensä on voimassa.

Kun poistat yleisön, se poistetaan kaikista kohteista. Tämän jälkeen yleisöön kuuluville käyttäjille ei voida enää näyttää mainoksia yleisökriteerien mukaisesti.

Voit sulkea yleisön yksittäisessä kohteessa, kun muokkaat yleisöä.

Voit sulkea yleisön samalla kertaa kaikissa kohteissa seuraavasti:

• Avaa yleisö muokkausta varten ja valitse oikeasta alakulmasta Sulje yleisö.

Voit poistaa yleisön seuraavasti:

• Sulje yleisö kaikissa kohteissa ja valitse oikeasta alakulmasta Poista yleisö.

Jos haluat avata uudelleen yleisön, jonka olet sulkenut kaikissa kohteissa, toimi seuraavasti:

• Avaa yleisö muokkausta varten ja avaa se sitten erikseen yksittäisissä kohteissa.

Yleisöt ja Management API

Google Analyticsin Management APIn ohjelmallisten asetusten avulla voit luoda ja muokata yleisöjä. Lue lisää