Yleisöjen luominen ja muokkaaminen

Voit käyttää esimääritettyjä yleisöjä, joita Analytics-tiimi on kehittänyt useita käyttötarkoituksia varten, tai voit luoda uusia yleisöjä. Voit myös tuoda aiempia segmenttejäsi ja käyttää niitä pohjana uusien yleisöjen luomisessa. Kun olet luonut yleisön, se on käytettävissä valitsemillasi tileillä ja voit käyttää sitä heti osana kampanjaasi tai kokeiluasi.

Artikkelin aiheet:

Yleisön luominen

Tarvitset muokkausoikeudet siihen verkko-omaisuuteen, johon haluat luoda yleisön.

Yhtä verkko-omaisuutta kohden voi luoda enintään 2 000 yleisöä.

Voit julkaista yleisön yksittäin tai kerralla enintään 10 mainostilillä (esim. Google Adsin hallinnoijan tilit, Google Adsin mainoksia näyttävät tilit ja Display & Video 360 ‑tilit). Google Adsin hallinnoijan tili lasketaan yhdeksi tiliksi kymmenestä, mutta yleisö on käytettävissä kaikilla kyseisen hallinnoijan tilin alitileillä.

Voit julkaista yleisön rajoittamattomassa määrässä muita kuin mainostilejä.

Voit julkaista yhdelle Analytics-tilille enintään 50 yleisöä.

Jos luot yleisön Istunnon päivämäärä ‑ulottuvuuden perusteella, sinun on julkaistava yleisö vähintään viisi päivää ennen istuntopäivää, jolta tiedot tallennetaan. Vaikka Analytics täydentää hakukampanjoiden ja Display-verkoston kampanjoiden yleisöjä jopa 30 päivän ajalta olevalla datalla, se ei täydennä tietoja Istunnon päivämäärä ‑ulottuvuuden perusteella.

Luo yleisö seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen verkko-omaisuuden kohdalle, jolle haluat luoda yleisön.
  3. Valitse Verkko‑omaisuus‑sarakkeesta Yleisömääritykset > Yleisöt.
  4. Valitse + Uusi yleisö.
    Uudet yleisöjen määritysvaihtoehdot
  5. Uusi yleisösi perustuu oletuksena nykyisen raportointinäkymän tietoihin. Käyttämästäsi näkymästä suodatetut käyttäjät suodatetaan myös yleisöstä.

Voit vaihtaa näkymää klikkaamalla Muokkaa-vaihtoehtoa, valitsemalla uuden näkymän ja valitsemalla sen jälkeen Seuraava vaihe.
  6. Määritä yleisösi. Voit tehdä seuraavaa:
    • Valitse jokin seuraavista valmiiksi määritetyistä yleisömäärityksistä:
      • Älykäs luettelo: Google hallinnoi yleisöä puolestasi.
      • Kaikki käyttäjät: Sivustosi tai sovelluksesi kaikki käyttäjät, joilla on jo tarvittavat mainosevästeet tai mobiilimainostunnukset.
      • Uudet käyttäjät: Käyttäjät, joilla on ollut vain yksi istunto sivustollasi tai sovelluksessasi.
      • Palaavat käyttäjät: Käyttäjät, joilla on ollut useampi istunto sivustollasi tai sovelluksessasi.
      • Sivustoni/sovellukseni tietyssä osiossa käyneet käyttäjät: Klikkaa muokkauskuvaketta ja syötä URL-osoite, joka osoittaa sivustosi sivuun tai hakemistoon tai sovelluksesi näkymään. Tässä vaihtoehdossa käytetään Sisältää-hakutyyppiä. Tuloksena saadaan kaikki URL-osoitteet, jotka sisältävät antamasi merkkijonon.

Jos sivustosi/sovelluksesi sivujen/ruutujen URL-osoitteita on enemmän kuin 1 000, Analytics näyttää hakutuloksia tekstiä syöttäessäsi vain, jos niitä löytyy tuhannen ensimmäisen URL-osoitteen joukosta. Jos tuhannen ensimmäisen URL-osoitteen joukosta ei löydy hakutuloksia, Analytics ei näytä mitään. Tällöin voit kopioida ja liittää URL-osoitteen selaimesta tai muusta URL-osoitteiden lähteestä, kuten laskentataulukosta.
      • Käyttäjät, jotka suorittivat tavoitteen konversion: Klikkaa muokkauskuvaketta ja valitse tavoite valikosta. Tämä vaihtoehto edellyttää, että olet aiemmin määrittänyt Analyticsin tavoitteet.
      • Käyttäjät, jotka suorittivat tapahtuman: Tähän on valmiiksi määritetty käyttäjät, jotka ovat toteuttaneet vähintään yhden tapahtuman.
    • Luo uusi yleisömääritys. Lue lisätietoja alta kohdasta Uuden yleisömäärityksen luominen.
    • Tuo segmentti. Lue lisätietoja alta kohdasta Segmentin tuominen.

Yleisön luontitavasta riippumatta näet arvion yleisön koosta Käyttäjät viimeiseltä seitsemältä päivältä ‑kohdassa. Tämä arvo määräytyy ehdot kyseisenä ajanjaksona täyttäneiden käyttäjien määrän mukaan. Kyseessä on vain viimeisen seitsemän päivän liikenteeseen perustuva arvio siitä, kuinka moni tulevista käyttäjistä täyttää ehtosi.

Useimmiten Google Adsin uudelleenmarkkinointiluettelossa on vähemmän käyttäjiä kuin sivustollasi tai sovelluksellasi kokonaisuudessaan. Tämä johtuu siitä, että monilla käyttäjillä ei ole vielä tarvittavia mainosevästeitä tai mobiilimainostunnuksia. Näet eron vertaamalla esimerkiksi Kaikki käyttäjät ‑uudelleenmarkkinointiluettelon kokoa Analyticsin Käyttäjät‑mittariin Yleisön yleiskatsaus ‑raportissa.

Display-verkostossa käytettävät Google Ads ‑uudelleenmarkkinointiluettelot saattavat myös olla eri kokoisia kuin hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot, vaikka ne perustuisivat samaan yleisöön. Display-verkoston luetteloissa voi olla enemmän käyttäjiä, koska ne voivat sisältää käyttäjiä Ikä-, Sukupuoli- ja Kiinnostuksen kohteet ‑ulottuvuuksista, toisin kuin hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot.
  7. Jos lisäät käyttäjiä luetteloihisi sellaisen datan perusteella, joka on lähetetty Analyticsiin Measurement Protocolin (Analytics Standard ja 360) tai kyselyn aikaisen datan tuonnin (Analytics 360) kautta, Analyticsin on lisättävä käyttäjät haku- ja Display-verkoston luetteloihin 30 päivän kuluessa. Nämä rajoitukset liittyvät yksityisyydensuojaan (lisätietoja).
  8. Ellet ole määrittänyt otantaa manuaalisesti sampleRate-metodilla (analytics.js) tai setSampleRate-metodilla (ga.js) (jolloin otanta tehdään ennen datan lähettämistä Analyticsiin), Analyticsin otanta ei vaikuta yleisöjesi kelvollisten käyttäjien määrään. Analyticsin otanta voi vaikuttaa yleisön koon arviointiin, mutta ei itse yleisöön.
  9. Jäsenyyden kesto määrittää sen, kuinka monta päivää käyttäjä säilyy yleisössä. Määritä kestoksi 1540 päivää.
  10. Anna yleisölle nimi ja valitse sitten Seuraava vaihe.
  11. Valitse Yleisön kohteet ‑kohdan avattavasta + Lisää kohteita ‑valikosta tilit, joilla haluat käyttää yleisöä. Mahdollisia kohteita ovat Googlen haku- ja Display-mainonta (kuten Google Ads Display, Google Ads RLSA, Display & Video 360 ja Google Ad Manager), palvelut (kuten Google Optimize), joissa yleisöjä käytetään kokeiluissa tai personoinnissa, sekä Analytics. Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, myös se sisällytetään kohteisiin Google Adsin kelpoisuusehtojen mukaisesti.

Jos yleisösi sisältää Ikä- tai Sukupuoli-ulottuvuuden tai Kiinnostuksen kohteet ‑ulottuvuuksia, voit julkaista yleisön vain Google Adsissa (Display) ja Analyticsissa.

Jos yleisösi sisältää sarjoja, et voi julkaista sitä Analyticsissa.
  12. Klikkaa ensin OK ja sitten Julkaise.

Kun luot uuden yleisön, Analytics lisää luetteloon korkeintaan 30 päivän tiedot, ja luettelo on käytettävissäsi 24‒48 tunnin kuluessa. Jos dataa ei ole saatavilla 30 päivän ajalta, Analytics käyttää käytettävissä olevaa dataa.

Jos käytät kyselyn aikana ‑tuontia, Analytics myös täydentää yleisösi aina, kun lisäät uuden kyselyn aikana ‑tuontimallin, sekä aina, kun uutta kyselyn aikana ‑tuontidataa on saatavilla.

Uuden yleisömäärityksen luominen

Jos et halua käyttää suositeltua yleisöä, voit luoda uuden yleisön määrittämäsi segmentin perusteella klikkaamalla Luo uusi ‑linkkiä. Lisätietoja on artikkelissa Uudelleenmarkkinointiyleisöihin liittyviä esimerkkejä.

Yleisön rakennustyökalu, suodattimia ei määritetty

Kun olet määrittänyt yleisön, valitse Käytä.

Yleisön määrittely

Jos yleisömäärityksessäsi on poissulkemisehto, näkyviin tulee ylimääräinen valintaruutu. Voit poistaa käyttäjiä kyseisestä yleisöstä pysyvästi tai tilapäisesti. Lisätietoja

Jos yleisömäärityksesi sisältää käyttäjätason suodattimia, näkyviin tulee Analyysipäivät-vaihtoehto. Jos käytät Analyysipäivät-vaihtoehtoa, kaikki kyseisellä analyysijaksolla yleisökriteerisi täyttäneet käyttäjät lisätään luetteloosi, kun he seuraavan kerran aloittavat istunnon sivustollasi.

Lue lisää siitä, miten suodattimia arvioidaan.

Segmentin tuominen

Voit tuoda segmentin käytettäväksi yleisön pohjana. Kun määrität yleisöä, valitse Tuo segmentti ja valitse sitten haluamasi segmentti nykyisessä verkko-omaisuudessa käytettävissä olevien segmenttien joukosta.

Yleisön muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry verkko-omaisuuteen, jonka yleisöä haluat muokata.
  3. Valitse VERKKO-OMAISUUS-sarakkeesta Yleisömääritykset > Yleisöt.
  4. Klikkaa muokattavan yleisön nimeä aiemmin luotujen yleisöjen luettelosta.
  5. Klikkaa Yleisölähde-, Yleisön määritys- tai Yleisön kohteet ‑kohdan vierestä Muokkaa-vaihtoehtoa.

Kun muokkaat lähdettä (raportointinäkymää) tai määritelmää, uudet käyttäjät lisätään yleisöön uuden lähteen tai määritelmän mukaisesti. Aiemman lähteen tai määritelmän mukaisesti lisätyt käyttäjät pysyvät yleisössä, kunnes niiden jäsenyyden kesto päättyy.

Kun muokkaat kohteita, voit sulkea yleisön yksittäisissä kohteissa, jotta se ei enää kerää käyttäjiä kyseisissä yhteyksissä. Voit avata yleisön myöhemmin uudelleen haluamassasi kohteessa muokkaamalla yleisöä uudelleen.

Yleisön sulkeminen, poistaminen ja uudelleen avaaminen

Kun suljet yleisön, siihen ei enää kerätä käyttäjiä. Yleisöön kuuluville käyttäjille voidaan kuitenkin edelleen näyttää mainoksia niin kauan kuin heidän jäsenyytensä on voimassa.

Kun poistat yleisön, se poistetaan kaikista kohteista. Tämän jälkeen yleisöön kuuluville käyttäjille ei voida enää näyttää mainoksia yleisökriteerien mukaisesti.

Voit sulkea yleisön yksittäisessä kohteessa, kun muokkaat yleisöä.

Voit sulkea yleisön samalla kertaa kaikissa kohteissa seuraavasti:

• Avaa yleisö muokkausta varten ja valitse oikeasta alakulmasta Sulje yleisö.

Voit poistaa yleisön seuraavasti:

• Sulje yleisö kaikissa kohteissa ja valitse oikeasta alakulmasta Poista yleisö.

Jos haluat avata uudelleen yleisön, jonka olet sulkenut kaikissa kohteissa, toimi seuraavasti:

• Avaa yleisö muokkausta varten ja avaa se sitten erikseen yksittäisissä kohteissa.

Yleisöjen luominen ja muokkaaminen hallinta-API:n avulla

Google Analyticsin hallinta-API:n ohjelmallisten asetusten avulla voit luoda ja muokata yleisöjä. Lisätietoja