Opret og rediger målgrupper

Du kan bruge forudkonfigurerede målgrupper, som Analytics-teamet har udviklet for at dække mange af dine brugscases. Du kan oprette nye målgrupper fra bunden, og du kan importere dine eksisterende segmenter og bruge dem som udgangspunkt for nye målgrupper. Når du har valgt eller oprettet en målgruppe, bliver den tilgængelig på de konti, du vælger, og du kan bruge den med det samme som en del af en kampagne eller et eksperiment.

I denne artikel:

Opret en målgruppe

Du skal have Redigeringstilladelse til den ejendom, hvor målgruppen skal oprettes.

Der er en grænse på 2.000 målgrupper pr. ejendom.

Du kan kun offentliggøre en målgruppe til én destination for hver type (f.eks. Google Ads eller Display & Video 360 og Optimize og Analytics).

Du kan maksimalt offentliggøre 20 målgrupper til Analytics.

Hvis du baserer en målgruppe på dimensionen Sessionsdato, skal du offentliggøre målgruppen mindst fem dage før den sessionsdato, du vil registrere. Analytics udfylder målgrupper på Søgenetværket og Displaynetværket med data for op til 30 dage, men det udfylder ikke baseret på Sessionsdato.

Sådan opretter du en målgruppe:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil oprette målgruppen.
  3. Klik på Målgruppedefinitioner > Målgrupper i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på + Ny målgruppe.
    Muligheder i forbindelse med konfiguration af en ny målgruppe
  5. Din nye målgruppe er som standard baseret på data fra den aktuelle rapporteringsvisning. Brugere, der bortfiltreres fra den visning, du bruger, bortfiltreres også fra målgruppen.

Hvis du vil skifte visning, skal du klikke på Rediger, vælge en ny visning og derefter klikke på Næste trin.
  6. Definer din målgruppe. Du kan gøre følgende:
    • Vælg mellem forudkonfigurerede målgruppedefinitioner:
      • Smart Lists: Lad Google administrere målgruppen for dig.
      • Alle brugere: Alle brugere af dit website eller din app, som allerede har de påkrævede annonceringscookies eller mobilannonce-id'er.
      • Nye brugere: Brugere, som kun har gennemført én session på dit website eller i din app.
      • Tilbagevendende brugere: Brugere, som har gennemført mere end én session på dit website eller i din app.
      • Brugere, der har besøgt en bestemt sektion på mit website/i min app: Klik på ikonet Rediger, og angiv webadressen for en side eller et indeks på dit website eller et skærmbillede i din app. Denne indstilling bruger matchtypen indeholder og matcher alle webadresser, der indeholder den streng, du indtaster her.

Hvis der er flere end 1.000 side-/skærmbilledwebadresser for dit website/din app, viser Analytics kun match, når du indtaster tekst, hvis der findes matches i de første 1.000 webadresser. Hvis der ikke er nogen match i de første 1.000 webadresser, viser Analytics ikke noget. Hvis det er tilfældet, kan du kopiere og indsætte webadressen fra en browser eller fra en anden kilde med webadresser, f.eks. et regneark.
      • Brugere, der har gennemført en målkonvertering: Klik på ikonet Rediger, og vælg et mål på menuen. Hvis du vælger denne mulighed, skal du forinden have konfigureret mål i Analytics.
      • Brugere, der har fuldført en transaktion: Denne indstilling er allerede konfigureret til at medtage alle brugere med mere end nul transaktioner.
    • Opret en ny målgruppedefinition. Læs Opret en ny målgruppedefinition nedenfor.
    • Importér et segment. Læs Importér et segment herunder.

Uanset hvilken metode du vælger, når du opretter din målgruppe, kan du se den estimerede målgruppestørrelse under Antal brugere i løbet af de seneste syv dage. Denne værdi fastsættes ud fra det antal brugere, der har opfyldt dine betingelser i dette tidsrum. Dette er blot et estimat over, hvor mange fremtidige brugere der vil opfylde kriterierne baseret på trafikken de seneste syv dage.

I de fleste tilfælde vil antallet af brugere på Google Ads-remarketinglisten være lavere end det samlede antal brugere for dit website eller din app, da mange af brugerne ikke har de påkrævede annonceringscookies eller mobilannonce-id'er i forvejen. Du kan f.eks. sammenligne størrelsen på din Alle brugere-remarketingliste med Analytics-metric'en Brugere i rapporten Målgruppeoversigt for at se forskellen.

Du konstaterer muligvis også en størrelsesmæssig forskel på Google Ads-remarketinglister, der bruges til Display, og lister, der bruges til remarketinglister til søgeannoncer (RLSA, Remarketing Lists for Search Ads), også selvom de er baseret på samme målgruppe. Displaylister kan omfatte brugere inden for dimensionerne Alder, Køn og Interesser, hvilket RLSA-lister ikke kan.
  7. Hvis du føjer brugere til dine lister på grundlag af data, der er blevet sendt til Analytics via Measurement Protocol (Analytics Standard og 360) eller Dataimport på forespørgselstidspunktet (Analytics 360), har Analytics, med henblik på beskyttelse af personlige oplysninger, et tidsrum på 30 dage til at føje brugere til Søgenetværket og Displaynetværket (få flere oplysninger).
  8. Husk! Medmindre du manuelt har konfigureret stikprøvetagning via sampleRate (analytics.js) eller setSampleRate (ga.js) (så der tages stikprøver, inden der sendes data til Analytics), har Analytics-stikprøvetagning ingen indvirkning på, hvor mange brugere der er kvalificerede til dine målgrupper. Analytics-stikprøvetagning kan indvirke på estimatet af en målgruppes størrelse, men ikke på selve målgruppen.
  9. Varighed af medlemskab bestemmer det antal dage, som en bruger har tilbage i målgruppen. Indstil værdien til et tal mellem 1 og 540.
  10. Navngiv din målgruppe, og klik derefter på Næste trin.
  11. Brug menuen + Tilføj destinationer under Målgruppedestinationer til at vælge de konti, hvor målgruppen skal bruges. Destinationerne omfatter annoncering på Google Søgenetværket og Displaynetværket (f.eks. Google Ads Display, Google Ads RLSA, Display & Video 360 og Google Ad Manager) og tjenester som f.eks. Google Optimize, hvor du bruger målgrupper til eksperimenter og tilpasning, og Analytics. Hvis du har en Google Ads-managerkonto, er den også en del af kvalificeringen for Google Ads.

Hvis din målgruppe inkluderer Alder, Køn eller en af interessedimensionerne, kan du kun offentliggøre denne målgruppe i Google Ads (Display) og Analytics.

Hvis din målgruppe inkluderer sekvenser, kan du ikke offentliggøre denne målgruppe i Analytics.
  12. Klik på OK og derefter på Offentliggør.

Når du opretter en ny målgruppe, udfylder Analytics listen med data fra op til 30 dage, så du kan bruge listen inden for 24-48 timer. Hvis du har mindre end 30 dages data tilgængelig, bruger Analytics de data, du har.

Hvis du bruger importtilstanden Forespørgselstidspunkt, foretager Analytics også udfyldning af dine målgrupper, når du tilføjer et nyt importskema for Forespørgselstidspunkt, og når nye data for importtilstanden Forespørgselstidspunkt bliver tilgængelige.

Opret en ny målgruppedefinition

Hvis du ikke vil bruge en anbefalet målgruppe, skal du klikke på Opret ny for at oprette en ny målgruppe, der er baseret på et segment, du selv definerer. Se Eksempler på remarketingmålgrupper.

Målgruppeværktøj, uden filtre

Klik på Anvend, når du er færdig med at konfigurere din målgruppe.

Målgruppedefinition

Hvis din målgruppe har en ekskluderingsbetingelse, vises der et ekstra afkrydsningsfeltet, og du har mulighed for permanent eller midlertidigt at fjerne brugere fra den pågældende målgruppe. Få flere oplysninger

Hvis din målgruppedefinition har filtre på brugerniveau, vises muligheden Tilbageblikperiode (dage). Med Tilbageblikperiode (dage) bliver alle brugere, der har opfyldt dine målgruppekeriterier på et hvilket som helst tidspunkt i den pågældende tilbageblikperiode, føjet til din målgruppe, næste gang de starter en session på dit website.

Få flere oplysninger om, hvordan filtre evalueres.

Importér et segment

Du kan importere et segment, som skal danne grundlag for din målgruppe. Når du definerer en målgruppe, skal du klikke på Importér segment og derefter vælge et af de segmenter, der er tilgængelige i den aktuelle ejendom.

Rediger en målgruppe

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil redigere målgruppen.
  3. Klik på Målgruppedefinitioner > Målgrupper i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på navnet på den målgruppe, du vil redigere, på listen over allerede oprettede målgrupper.
    Redigeringsmuligheder
  5. Klik på Rediger for Målgruppekilde, Målgruppedefinition eller Målgruppedestinationer.

Når du redigerer kilden (rapporteringsvisning) eller definitionen, tilføjes nye brugere, baseret på den nye kilde eller definition, mens nuværende brugere, som er blevet føjet til en målgruppe på basis af den forrige definition, bliver ved med at være en del af målgruppen, indtil varigheden af medlemskab udløber.

Når du redigerer destinationer, kan du lukke en målgruppe for individuelle destinationer, så der ikke længere akkumuleres brugere i de pågældende kontekster. Du kan efterfølgende genåbne en målgruppe for en destination ved at redigere målgruppen igen.

Luk/slet/genåbn en målgruppe

Når du lukker en målgruppe, akkumuleres der ikke længere brugere. Brugere i den pågældende målgruppe kan dog stadig få vist annoncer, indtil varigheden af medlemskabet udløber.

Når du sletter en målgruppe, fjernes den fra alle destinationer, og medlemmer af den pågældende målgruppe er ikke længere kvalificerede til at få vist annoncer i henhold til målgruppekriterierne.

Du kan lukke en målgruppe for individuelle destinationer, når du redigerer en målgruppe.

Sådan lukker du en målgruppe for alle destinationer på én gang:

• Åbn målgruppen, så den kan redigeres, og klik derefter på Luk målgruppe nederst til højre.

Sådan sletter du en målgruppe:

• Luk den for alle destinationer, og klik derefter på Slet målgruppe nederst til højre.

Sådan genåbner du en målgruppe, du har lukket for alle destinationer:

• Åbn målgruppen, så den kan redigeres, og åbn den derefter for individuelle destinationer.

Opret og rediger målgrupper med Management API

Google Analytics Management API giver dig programmatic-muligheder til oprettelse og redigering af målgrupper. Få flere oplysninger