[UA] Opret og rediger målgrupper

I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter og redigerer målgrupper i Universal Analytics. Se følgende ressourcer for at få lignende oplysninger vedrørende Google Analytics 4:

Når Google Analytics-remarketingmålgrupper eksporteres til Google Ads- eller Display & Video 360-kampagner, opdateres de normalt mindst én gang om dagen. Hvis du ikke bruger nogen af disse målgrupper til at vise en annonce i mere end 365 dage, opdateres disse målgrupper ikke så ofte (én gang for hver 30 dage).

Når du starter med at bruge disse målgrupper i aktive kampagner, eller når du opretter en ny remarketingliste, vender Analytics tilbage til at opdatere mindst én gang om dagen.

Målgrupper, der eksporteres til Google Optimize, opdateres dagligt, uanset om du bruger målgrupperne i eksperimenter eller ej.

Du kan bruge forudkonfigurerede målgrupper, som Analytics-teamet har udviklet for at dække mange af dine eksempler på brug. Du kan oprette nye målgrupper fra bunden, og du kan importere dine eksisterende segmenter og bruge dem som udgangspunkt for nye målgrupper. Når du har valgt eller oprettet en målgruppe, bliver den tilgængelig på de konti, du vælger, og du kan bruge den med det samme som en del af en kampagne eller et eksperiment.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Forudsætninger

• Du skal have rollen Redaktør til den ejendom, hvor målgruppen skal oprettes.
  • Hvis du baserer en målgruppe på dimensionen Sessionsdato, skal du offentliggøre målgruppen mindst 5 dage før den sessionsdato, du vil registrere. Analytics udfylder målgrupper på Søgenetværket og Displaynetværket med data for op til 30 dage, men det udfylder ikke baseret på Sessionsdato.

Grænser

• Der er en grænse på 2.000 målgrupper pr. ejendom.
  • Du kan maksimalt udgive 50 målgrupper på en Analytics 360-ejendom og maksimalt 20 målgrupper på en Analytics-standardejendom.
  • Du kan offentliggøre en målgruppe på et ubegrænset antal ikke-annoncekonti som f.eks. Optimize eller Analytics.
  • Du kan offentliggøre en målgruppe på op til 10 annoncekonti, enten på én gang eller én ad gangen (f.eks. Google Ads-managerkonti, Google Ads-visningskonti eller Display & Video 360). En Google Ads-managerkonto tæller som 1 ud af 10, men målgruppen er tilgængelig for alle underordnede konti for den pågældende managerkonto.
    Du kan ikke offentliggøre Universal Analytics-målgrupper i Search Ads 360 eller Campaign Manager 360.

Opret en målgruppe

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil oprette målgruppen.
  3. Klik på Målgruppedefinitioner > Målgrupper i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på + Ny målgruppe.
    Muligheder i forbindelse med konfiguration af en ny målgruppe
  5. Din nye målgruppe er som standard baseret på data fra den aktuelle rapporteringsvisning. Brugere, der bortfiltreres fra den visning, du bruger, bortfiltreres også fra målgruppen.

Hvis du vil skifte visning, skal du klikke på Rediger, vælge en ny visning og derefter klikke på Næste trin.
  6. Når du vælger en Målgruppedefinition,, har du tre muligheder:
    1. Vælg en forudkonfigureret målgruppe

Nogle af de forudkonfigurerede målgruppedefinitioner omfatter følgende:
      • Smart Lists: Lad Google administrere målgruppen for dig.
      • Alle brugere: Alle brugere af dit website eller din app, som allerede har de påkrævede annonceringscookies eller mobilannoncerings-id'er.
      • Nye brugere: Brugere, som kun har gennemført én session på dit website eller i din app.
      • Tilbagevendende brugere: Brugere, som har gennemført mere end én session på dit website eller i din app.
      • Brugere, som har besøgt en bestemt sektion på mit website eller i min app: Klik på ikonet Rediger, og angiv webadressen for en side eller en mappe på dit website eller for en skærm i din app. Denne indstilling bruger matchtypen indeholder og matcher alle de webadresser, der indeholder den streng, du angiver her.

Hvis der er flere end 1.000 side-/skærmbilledwebadresser for dit website/din app, viser Analytics kun match, når du indtaster tekst, hvis der findes matches i de første 1.000 webadresser. Hvis der ikke er nogen match i de første 1.000 webadresser, viser Analytics ikke noget. Hvis det er tilfældet, kan du kopiere og indsætte webadressen fra en browser eller fra en anden kilde med webadresser, f.eks. et regneark.
      • Brugere, der har gennemført en målkonvertering: Klik på ikonet Rediger, og vælg et mål på menuen. Hvis du vælger denne indstilling, skal du forinden have konfigureret mål i Analytics.
      • Brugere, der har fuldført en transaktion: Denne indstilling er allerede konfigureret til at medtage alle brugere med mere end nul transaktioner.
    2. Opret en ny målgruppedefinition

Hvis du ikke vil bruge en anbefalet målgruppe, skal du klikke på Opret ny for at oprette en ny målgruppe, der er baseret på et segment, du selv definerer. Se Målgrupper, du opretter.

Målgruppeværktøj uden filtre defineret

Klik på Anvend, når du er færdig med at konfigurere din målgruppe.

Målgruppedefinition

Hvis din målgruppe har en ekskluderingsbetingelse, vises der et ekstra afkrydsningsfeltet, og du har mulighed for permanent eller midlertidigt at fjerne brugere fra den pågældende målgruppe. Få flere oplysninger

Hvis din målgruppedefinition har filtre på brugerniveau, vises muligheden Tilbageblikperiode (dage). Med Tilbageblikperiode (dage) bliver alle de brugere, der har opfyldt dine målgruppekeriterier på et hvilket som helst tidspunkt i den pågældende tilbageblikperiode, føjet til din målgruppe, næste gang de starter en session på dit website.

Få flere oplysninger om, hvordan filtre evalueres.

3. Importér et segment

Du kan importere et segment, som skal danne grundlag for din målgruppe. Når du definerer en målgruppe, skal du klikke på Importér segment og derefter vælge et af de segmenter, der er tilgængelige i den aktuelle ejendom.
  7. Navngiv din målgruppe, og klik derefter på Næste trin.
  8. Brug menuen + Tilføj destinationer under Målgruppedestinationer til at vælge de konti, hvor målgruppen skal bruges. Destinationerne omfatter annoncering på Google Søgenetværket og Displaynetværket (f.eks. Google Ads Display, Google Ads RLSA, Display & Video 360 og Google Ad Manager) og tjenester som f.eks. Google Optimize, hvor du bruger målgrupper til eksperimenter eller personlig tilpasning, og Analytics. Hvis du har en Google Ads-managerkonto, er den også en del af kvalificeringen for Google Ads.

Hvis din målgruppe inkluderer Alder, Køn eller en af interessedimensionerne, kan du kun udgive denne målgruppe i Google Ads (Display) og Analytics.

Hvis din målgruppe omfatter sekvenser, kan du ikke offentliggøre denne målgruppe i Analytics.
  9. Klik på OK, og klik derefter på Udgiv.

Når du opretter en ny målgruppe på Displaynetværket, udfylder Analytics på forhånd listen med data fra op til 30 dage, så du kan bruge listen inden for 24-48 timer. Hvis du har mindre end 30 dages data tilgængelig, bruger Analytics de data, du har. Analytics kan ikke udfylde søgemålgrupper på forhånd.

Hvis du bruger importtilstanden Forespørgselstidspunkt, udfylder Analytics også dine målgrupper, når du tilføjer et nyt importskema for Forespørgselstidspunkt, og når nye data for importtilstanden Forespørgselstidspunkt bliver tilgængelige.

Rediger en målgruppe

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil redigere målgruppen.
  3. Klik på Målgruppedefinitioner > Målgrupper i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på navnet på den målgruppe, du vil redigere, på listen over allerede oprettede målgrupper.
  5. Klik på Rediger for Målgruppekilde, Målgruppedefinition eller Målgruppedestinationer.

Når du redigerer kilden (rapporteringsvisning) eller definitionen, tilføjes nye brugere, baseret på den nye kilde eller definition, mens nuværende brugere, som er blevet føjet til en målgruppe på basis af den forrige definition, bliver ved med at være en del af målgruppen, indtil varigheden af medlemskab udløber.

Når du redigerer destinationer, kan du lukke en målgruppe for individuelle destinationer, så der ikke længere akkumuleres brugere i de pågældende kontekster. Du kan efterfølgende genåbne en målgruppe for en destination ved at redigere målgruppen igen.

Luk/slet/genåbn en målgruppe

Når du lukker en målgruppe, akkumuleres der ikke længere brugere. Brugere i den pågældende målgruppe kan dog stadig få vist annoncer, indtil varigheden af medlemskabet udløber.

Når du sletter en målgruppe, fjernes den fra alle destinationer, og medlemmer af den pågældende målgruppe er ikke længere kvalificerede til at få vist annoncer i henhold til målgruppekriterierne.

Du kan lukke en målgruppe for individuelle destinationer, når du redigerer en målgruppe.

Sådan lukker du en målgruppe for alle destinationer på én gang:

• Åbn målgruppen, så den kan redigeres, og klik derefter på Luk målgruppe nederst til højre.

Sådan sletter du en målgruppe:

• Luk den for alle destinationer, og klik derefter på Slet målgruppe nederst til højre.

Sådan genåbner du en målgruppe, du har lukket for alle destinationer:

• Åbn målgruppen, så den kan redigeres, og åbn den derefter for individuelle destinationer.

Målgrupper og Management API

Google Analytics Management API giver dig programmatic-muligheder til oprettelse og redigering af målgrupper. Få flere oplysninger